Kedy sa vaše dieťatko naučilo piť z pohára?

katrinka8
25. mar 2011

Zaujimalo by ma, kedy a ako sa Vase dietatko naucilo pit z pohara. Dcerka ma takmer 10 mesiacov a je kojena. Pit zrejme nepotrebuje, pretoze ked jej skusam dat vodu alebo caj, tak nechape, co od nej chcem 😀 Vypije (ci zje) nejake 3 - 4 lyzicky a dost. Ked jej skusame dat sa napit z pohara, tak tiez trosku popije, ale to skor asi preto, ze to berie ako zabavu. Tzv. uciaci pohar takisto pre nu funguje ako hracka. Mamicky dojcenych deti, kedy a ako ste Vase deticky naucili pit tekutiny? Kedy sa deti naucili pit z pohara?

abbey1
25. mar 2011

My to máme podobne a aj prvé deti tak.Ponúkam pohárik,alebo fľašku(myslím normálnu plastovú alebo sklennú bez vrchnáku).Najskôr to berú ako zábavu a dajú si len pár hltov.Časom sa naučia.my sme vždy preskočili tie sosáčika a slámočky.Ozaj najlepšie sa naučili pomaličky na pohárik.Len trpezlivosť.

katrinka8
autor
28. mar 2011

@abbey1 - ved snad sa nauci 😢 Akurat mi to trosku vadi v tom, ze ked je napr. chora, mame doporucene viac tekutin, ale to je problem do nej dostat 😒 Tak sa trapime, no co....

lilly2711
28. mar 2011

Katrinka8 ja som mala vsetky tri deti dojcene ( teda jedno este stale je) a vsetky mi pekne pili tekutiny, cistu vodicku alebo cisty neochuteny caj z pohara, ale len z obycajneho klasickeho bez naustku. Naustkove nechceli, hrali sa s nimi a nevedeli z nich pit, ale z obycajneho sa to naucili velmi skoro ako 7 mesacne. Dokonca kym boli mensie ani nevyliali, az neskor, ked uz chodili a nedavali pozor,tak ano, ale ani ako väcsie nechceli ine ako obyc. pohare.
Ale musim priznat aj to, ze najstarsi syn uprednostnoval mater. mliecko a tekutiny len malicko. Nechala som to tak, preslo ho to, ale az ked sme sa prestali dojcit, cize ako 26 mesacny. Najmladsi je dojceny este aj teraz, ale pije vsetko pekne. Flasu nikdy nepoznal.
Tak drzim prsty.

katrinka8
autor
31. mar 2011

@lilly2711 - juj, to mate super. Nasa Terezka odmieta takmer vsetko okrem MM - aj jedlo aj tekutiny. No ale snazime sa, z pohara jej to uz celkom ide, resp. aspon nieco vypila v poslednych dnoch, tak sme mali radost. Sice aj dost vyliala, ale to preto, lebo tam chcela pchat prsty 😀 Bojujeme, ako sa da. Dakujeme za podporu 🙂

briketa
2. apr 2011

v jednom roku.

amigad
31. jan 2014

odporúčam hodiť plastový pohár medzi hračky do vaničky a same sa naučia piť. My ho tam máme s ostatnými hračkami aj s lyžičkou na varenie vody a len striehnem aby nepila tú vodu...a ták jej to ide odpiť si kým si umývam zuby a chvilinku sa otočím.

euka210
31. jan 2014

@katrinka8 snazila som sa do nasho dostat tekutiny v lete od cca 9m...ale tiez viac kusal naustok ako pil...tak som viac dojcila. Tiez som skusala lyzicku ci pohar, ale hlt a koniec. Z pohara sa sam naucil minulu zimu na cca 16-17m. Ale on v zime menej pije aj ked mu casto ponukam. V lete to slo lepsie.

medveckaeva
31. jan 2014

@katrinka8 ahoj. Skús slamku. My sme síce kojili len chvilocku ale zo slamky pijeme od 6 mesiacov. Da sa to jednoducho naucit. Daj do slamocky trebárs cajik. Vloz do úst a pockaj kým bude sat. Samozrejme ucpi ju z jednej strany prstom. Ked bude sat pomalicky pustaj cajik uvolnenim prsta. Proste aby chapala, ze ma sat. 🙂 a pak uz bude hračka aj poharik.

laluska11
31. jan 2014

Naša ma 9. mesiacov a stale ju kojim , no už len ráno, večer a v noci🙂 čajik mi pije od 6. mesiaca a hneď od začiatku som ju naučila z pohara či hrnčeka, ide jej to veľni dobre, na podbradniček už len málinko a už vypijeme celý hrnček cca 2-2,5 dcl, zo začiatku to volo menej, niekedy len hlt dva🙂 z fľašky s cumlm ešte nepila a dufam zle ani nebude🙂

katrinka8
autor
1. feb 2014

@euka210
@medveckaeva - baby, moja babula ma uz 3,5 roka 😀