Nasa mala ma tri tyzdne a asi tyzden sa sama dokaze otocit na brusko. Tak dva- tri krat každý den sa otoci. Ale nijak sebou nemyka. pekne sa da na bok a potom sup na brusko. Myslite, ze to je normalne? Nemoze si dako poskodit chrbatik? Prve dcerka sa do dvoch mesiacoch ani nepohla. A druha je riadne hemzidlo. Aj v postielke sa stále toci dokola a potom mi pipa monitor. Dakujem za odpovede
moja sa nepretacala vobec :D..tento ukon nejak preskocila..
to nie je este samostatne pretacanie, je to spojene s tym, ze este nema rovnovahu a len co sa trocha pohne, dvihne nozicky, tak ju prevali... nasa robila to iste, ked mala cca 6 tyzdnov, ale potom, ked trocha nadobudla rovnovahu, to prestalo a tak ozajstne samostatne sa zacala az ooovela neskor
ano deticky to dokazu, ale o pretacani sa vravi vtedy ak sa pretoci aj opacne, cize sa zacne pretacat ako keby valala sudy, moja najmensia to dokayala ako 2 a pol mesacna, tiez som sa cudovala, kam sa ponahla 🙂 🙂 🙂 🙂 a potom uz dlho nic ako 8 mesacna sa zacala plazit a v 11 zacala az stvornozkovat, teraz ma 14 mesiacov a este nechodime, nechce sa jej 🙂 🙂 🙂 🙂
5 mesiac
Moj maly ma 5,5 mesiaca a nepretaca sa,vraj ma cas do 6.mesiaca, Tiez ked mal 2,5mesiaca sa pretacal,nevedome,aj z bruska na chrbatik obcas a tera niiiic
Starsia v troch mesiacoch, mladsia v siestich. Netreba reisit. 😉
6 mesacna sa zacala pretacat 🙂
moja sa zacala az vo 8 mesiacoh pretacat na brusko, som sa nieco naplakala...ale nakoniec si presla vsetkymi fazami, aj plazenie aj lozenie... neskoro ale predsa...ale zase zacala strasne skoro rozpravat... a co sa tyka pretacania na chrbatik z bruska, spravila to ked mala 2-3 mesiace a sme to povedali na rehabilitacii, celi stastni a zrusili nas totalne, ze to je este skoro, ze to je znamka nestability, ked to dieta neurobi vedome... kazdy lekar povie ine
Náš sa dnes 6x pretočil.Má 4,5mesiaca
v 2mesiacoch je dieta este asymetricke v polohe aj pohyboch a to ze ho vaha hlavicky prevali nie je este obrat.dieta sa aktivne otoci vtedy ked je stabilne na chrbatiku,vie sa otocit na bok a cez nakrocenu hornu nohu sa pretoci na brusko kde ostane oprete o vystrete rucky,pokuka sa a z tejto polohy sa vrati na chrbatik.pri otoceni by dietatko nemalo zaklanat hlavicku a chrbatik je tiez rovny. dieta by to malo zvladnut do 6mesiacov.niektore deticky to zvladnu uz v 5mesiaci,ak to je skor nie je to dobre,pretoze dieta nie je stabilne na brusku.
4 mesiace a 2dni..
4,5 mesacny, prave tyzden to trva, hura! :o) aj kd teraz uz treba striehnut vkuse...
no je to skoro, ona to robí bez toho ABY VEDELA čo robí.. to len hlavou si pomáha isto že ? moja ked mala 19týždňov tak sa začala pretáčať na bruško, a naopak ked mala 2- 3 mesiace...