Ahojte maminy. V akom veku je podľa vás optimálne presťahovať dieťatko z rodičovskej spálne do detskej izby? Čítala som na to rôzne názory a zaujímalo by ma, akú s tým máte skúsenosť.
@adrestia napíšem moju skúsenosť : keď sa syn narodil, mali sme jednoizb. byt, takže ako bábätko spal vedľa našich postelí vo svojej postieľke do 3 rokov. Potom sme sa presťahovali do 3-izb. bytu, kde už mal svoju izbu a aj svoju, už veľkú posteľ...no každú noc sa zobudil a pelášil k nám do našej man.postele. Kým mal ešte 4 roky, dalo sa to vydržať, no ako rástol, manžel sa zodvihol a išiel spať do jeho postele v jeho izbe, teda každú noc sme mali sťahovanie národov, mohli sme robiť, čo sme chceli, aj rozsvietené svetielko sme mu nechávali vedľa v kuchyni, zaspal vo svojej posteli a cca o 01.00 prišiel k nám, v spánku, on nevedel, že k nám prišiel. Tento stav trval do jeho 10 rokov, kedy s tým sám od seba prestal. Nuž tak.
od dvoch rokov
@adrestia Staršia išla do svojej izby, keď mala necelé 2 roky. Spala takto asi 5 mesiacov, medzitým sa narodila mladšia, a staršia sa postupne stále skôr a skôr sťahovala v noci k nám do spálne. Nakoniec sme spali v spálni my 3, a manžel sa odsťahoval do detskej. Keď mala mladšia necelé 2 roky, tak som ich obe presťahovala do detskej. Ale doteraz sa stáva, že sa občas jedna, občas druhá a niekedy obe postupne v noci presťahujú do spálne a tak tam niekedy spíme všetci štyria...Teraz majú deti 6 a 4 roky.
To mas indivindi 🙂 tiez sme mali 1izbac a dcera snivala o svojej izbe a ked ju v 7 rokoch mala tak kazdy vecer riesila, ci moze ist ku mne do postele 😉 syncek ma 16 mesiacikov a este spi s nami v posteli. U kamosky- dcerka sa v 14 mesiacoch zobrala s vankusom do detskej sama a ostala tam hned bez problemov spat. A jej syn toho nutili v 2 rokoch a dodnes im chodi kazdu noc do postele s placom. A to spi so sestrou v izbe a ma 5 rokov..Zalezi na dietatku
To sa asi neda len tak zaokruhlit, kedy jke vhodne dietatko tak povediac vystahovat. No osobne si myslim, ze vek okolo tych 2 rokov, by mal byt taky skusobny. Niektoremu sa v samostatnej izbe paci a stahovanie prebehne bez problemov, ine si zas zvyka dlhsie😉
u nas siel maly ked mal 2 roky a mala tiez tak akosi. na vianoce :( bo sa tesili z darckov a boli unaveni a tak tam zaspali. inak, trva to uz peknych par rokov a stale ke nam doliezaju do postele 🙂 niekedy by som vrazdila za to... potom si poviem ze uz to nebude dlho trvat a ze aspon si ich uzijem
Spíme stále spolu v izbe. Starší má 4,5 a mladsia rok. Mala medzi nami, starší má posteľ prisunutu k našej. Do vlastnej izby ich plánujem dať spolu. Keď bude mať mala cca 3 roky. Ale uvidíme ako to bude ozaj 🙂 neriesim to, keď budú chcieť spat v spálni do xy rokov tak nech spia 🙂 ale to je náš prípad. Každé dieťa je iné. Poznám deti čo ešte 10 ročne preliezaju k rodičom a aj také ktoré od roka spia v izbe samé a není problém. Ja osobne som za spoločne spanie kým sa dieťa samé nerozhodne odísť. Ja sama nemám rada keď spím sama takže chápem aj deti 🙂
Starsia od dvoch uplne v pohode
Mladsia bude mat dva a chceme ju prehodit ku starsej, ale mava zive sny a okolo stvrtej sa budi a tlaci sa vedla mna do postele
Tak uvidime ci sa to podari 😜
U nas starsi syn od dvoch rokov sam, mladsi chcek ist cim skor k nemu, takze nemal ani rok a v pohode spali vedla v izbe. Iba ked boli chori,tak spali pri mne. Manzel isiel do ich izby. Malu zatial plne kojim,takze spi so mnou.
Obe dcéry od narodenia. Každá má svoju izbu, lebo vekový rozdiel je 6 rokov.
dcera isla 1,75r a syn v 15mesiacoch, prebehlo to hladko, uplne samostatne zaspavanie zvladli do 2mesiacoch - nesilili sme to
Tak Monika, to je staršia od nás odišla do vlastnej izbičky myslím 1,5 ročná, my bývame v dvojizbáku a medzi izbami sú len dvere, tak to sme ju okamžite počuli keď niečo a v podstate na postielku bola zvyknutá odmalička. Teraz s malým, skoro 15 mesačným sme v tej našej izbe, ktorá jeobývačkou a spálňou zároveň, má tam svoju postielku kde spáva, ale je poriadne zaprataná, tak ho asi do tých 2 narodenín, verím, presťahujeme do detskej. 🙂 🙂
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/kedy-prestahovat-dieta-zo-spalne-rodicov/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/dokedy-planujete-mat-dieta-u-seba-v-spalni/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/od-kedy-ma-mat-babatko-vlastnu-izbu/
prvi dvaja ked sme cakali surodenca...okolo 2r, najmensi ma teraz 1,5r a dokedy bude s nami netusim, lebo to u nas znamena zariadit a vypratat izbu po svagrovi a neviem ci buduce leto sa na to dame, ci az o rok
Milé maminy, ďakujem za všetky vaše rady a postrehy. Prečítala som si aj staršie diskusie. Je mi jasné, že každé dieťa je iné. Mám však taký dojem, že dievčatká si zvykajú na vysťahovanie do detskej izby ľahšie ako chlapci. Asi to bude tým, že my baby sme už odmalička prispôsobivejšie a samostatnejšie 🙂
Moj syn spi vo svojej izbe od 8m,najprv v postielke. Teraz sme vymenili izby aby mal vacsi priestor a spi v posteli velkej (bude mat 2r)
Naše šli obe v dvoch rokoch. Syn mal dva roky a štyri mesiace a spal sám v detskej izbe úplne bez problémov.