Kedy riešiť logopedičku?

1. okt 2022

Ahojte,synček bude mať pomaly 3,5 roka.Dlho nerozprával len pár slovíčok.Koncom apríla mal 3roky a odvtedy začal všetko opakovať po nás.A hovoriť aj 2-3-4 slovné vety.Teraz sa s ním dá aj porozprávať sa, normálne otázky a pekne odpovie,aj on si pýta vo vetách keď niečo chce.Pytala som sa u detskej dr keď sme boli na preventívke či mám s ním chodiť na logopediu.Detska že mám ešte čakať,že v škôlke medzi deťmi sa naučí a rozrozprava sa.Ja a manžel mu rozumieme všetko,no ešte hovorí tak svojsky.Niektore písmená ináč vyslovuje než sa má.Neviem či ešte čakať a dať tomu čas alebo riešiť teraz logopedicku.Co poradíte?

pribinak
1. okt 2022

Neviem z ktorého si mesta, ale napr v Ba a vo väčších mestách sú dosť cakacky na termíny
Čiže ja byt na tvojim mieste, tak hľadám, lebo termin nemusite dostať ani za mesiac

Navyše oducat zlý nácvik výslovnosti dosť trvá. A dieťa nie vždy chce spolupracovať. Potom musíš rátať choroby a odrazu má dieťa pomaly 5 rokov a zle rozorava

Za vyšetrenie nič nedáš a Logopedicka ti môže dať dobrú radu ako s ním pracovať aby sa to zlepšilo

qwert87
1. okt 2022

Tiež mi syn začal rozprávať až keď mal 3,5r, dovtedy asi len 20 slov a začali sme chodiť na logo teraz, od jeho 4 rokoch. Pediater stále že má čas, ale ja budem spokojnejšia, ak mu môžem spolu s logopedkou naučiť sa čistejšie rozprávať. A na termín sme čakali trištvrte roka.

zuzanockamt
1. okt 2022

Ja som hľadala logopedičku od 2.roka. Začal chodiť, keď mal 2 roky aj 3 mesiace. Takže si myslím, že už ste to mali dávno riešiť.

autor
1. okt 2022

@pribinak Z Nitry
@qwert87 Popozeram niekoho v okolí a dúfam že nebudú dlhé cakacky.
@zuzanockamt Ako dávno riešiť,keď doteraz nerozprával?

zuzanockamt
1. okt 2022

Ani môj syn nerozprával, práve preto som začala riešiť logopedičku. Začína rozprávať až teraz. Má diagnostikovaný OVR, oneskorenie cca 1 rok oproti rovesníkom.

elizabet173
1. okt 2022

objednaj sa, lebo kým sa dostaneš k logopedičke, môže uplynúť pár mesiacov.

rachel36a
1. okt 2022

Ja som so synom zacala chodit cca ked mal 2 roky...hlavne prave preto ze nerozprával...

evinqua
1. okt 2022

Ahoj, som logopedicka, moj názor je, ze cas je vtedy, keď máš ty ako rodic pochybnosti o vývine reci, minimalne jedno stretko u logopeda je na mieste absolvovať. Skus logopedianitra.

autor
1. okt 2022

@evinqua Pozerala som na nete a vraj stapring je najlepší,len majú dlhé poradovníky.Pondelok tam zavolám.

evinqua
1. okt 2022

Logopedicka zo stapring začínala v logopedianitra takze štýl prace tam bude asi veľmi podobny. Skus kde Vas skor vezmu

kacena4
1. okt 2022

ak zacal rozpravat pred 1/2 rokom netrapila by som ho logopedom ked rozprava, pockat 1/2 - rok a uvidis ci sa to bude zlepsovat drzite sa

scorpionflower1
1. okt 2022

@zuzanockamt nemali to "davno riesit" lebo si to ty tak riesila. Minuly tyzden bola logopedicka u nas v skolke, je tam vela deti, co ma problem s recou a rodicom povedala, ze nikto nic nezmeskal aj ked deti uz mali 3 roky.

scorpionflower1
1. okt 2022

Nic strasneho sa nedeje, ale viem, ze jednemu chlapcovi z nasej skolky odporucila logopedicka nejake sedenia, lebo nevie vyslovit niektore hlasky (l a r nerata) a ma cosi pred tretim rokom, takze chod a ona ti povie co dalej.