Ahojte . U nas sa v rodine hovori ocko, oci, nie tata a tatik. Maly ma 15m, no zatial ani raz sa nepokusil to povedat (no vie pomenovat topanky, vodu, jedlo, atd,.). Len ma zaujima, kedy vase deticky prvykrat zacali hovorit "ocko". Vdaka 🙂
@lylyjana mala má takmer 2roky a teraz začala pekne hovoriť ocik. Od cca roka a pol hovorila namiesto ocko oko. To "c" nie a nie povedať.
@martina1201 mojadcera do dvoch rokov vravela namiesto ocko "koko" 🙂🙂🙂🙂 to "c" je zrejmé pre ich tazke🙂🙂🙂
Moj ma 2 roky v januari a vie povedat "o" co znamena ocko. Starsi syn to mal rovnako. Ocko povedal v 2.5r
v takom veku este vobec, ani mama a ocko bol dlllllho dlho "oko" 🙂
Ocko vobec, este tak "ociii", inac mna od mala takmer vyhradne tatino. A to v nasej rodine je tiez zauzivane ocko.
Neboj, ak budes oslovovat manzela ocko, tak to raz urcite povie. Ale ak Fero, tak bude Fero ...
@aalt presne naša malá svojho otca najradšej volala Jojo. Lebo to počula u nás. A keď sme ju upozorňovali povedz ocko tak kukla na nas a Jojo. Čiže vedela čo od nej chceme ale toto bolo pre ňu ľahšie.... Až neskôr keď sa chcela zaliecat tak bol oko a potom ocik....
Ahojky moja povedala 1x ocko v 19mesiacoch ,predtym sa jej to sem tam podarilo ale nikdy to nezopakovala ,ale od 19tich mesiacov stale vykrikuje cele dni oco ocoooo ocoooo 😍 take zlate to je 😍 a sem tam povie aj ocko 😍 ale oco je jednoduchsie 😍 tiez sme nato cakali ako na spasu 😊 lebo mama vedela od 7mich mesiacov a muz bol sklamany ze oco stale nepovie a nakoniec ked povedala uz neprestala 😍 oco je jej partak kamosi najvacsi 🥰 a ani u nas sa nepraktizuje tato tatik tatino ,mne sa to nepaci. Ale to asi preto lebo my sme aj nasich rodicov volali oco a mama 🤭
Nikdy a uz su dvaja dospeli. U nas iba tatino 😂
U nás je "tato" bez ohľadu na vek😁 A najmenší to vedel ako 10 mesačný. Ja som na svoje oslovenie cakala ešte ďalšie dva mesiace.
U nas tato ,tatino a ma 1,5r a vie aj ked nie tato ale povie tata
no nas maly povie papa, mama, baba, ale toto pomenovanie pouzije na kazdeho, dada na dodavku, a plno inych vyrazov, ale na manzela stale povie iba "baba", ziadne "o" ani oko, nic. Tata hovori ked ideme prec, alebo na kamienky. A kedze od malicka sme ho ucili, ze toto je "ocko", tak mi pride divne teraz ho ucit, ze toto je "tata" len aby to vedel povedat.
@lylyjana Ja by som ostala kludne pri tom ockovi. Moj maly sa s tym vysporiadal tak, ze zacal ockovi hovorit najprv "o", potom "oco" a az potom "ocko".
Od 22 mesiacov ho volá Taťiss a mňa Mami🙂 sa mi ani nesnívalo že to môže byť také pekné
Nikdy a to ma 7rokov .. vola ho krstnym menom kedze ho vidi 2x do roka na vikend... viac casi si nespravi ... kazdopadne slovo povedala ked zacala skolku kedze tam to pocula od inych deti ale dlho trvalo pochopit co to slovo znamena ...
U nas tiez tato nie,tiez som bola za mami a oci(tak ako sme to mali aj doma). Tato sa mi vobec nepacilo.
Najprv som maleho ucila ze oco,stale som opakovala...naucil sa "OO",potom sme skusali OCI,tak to mu na vyslovovanie islo ovela lepsie...az neskor on sam volal OCKO.
Ja ho učím tato lebo ocino, oci, je pre mňa môj otec. nechcem si to miešať 😁 tata povie v 16 m, je to ľahšie. Neskôr sa naučí aj ocko, neboj nič
Asi az po dvoch rokoch, skor povedali bager a papagaj ocko nevedeli dlho povedat, ale aj tak som vydrzala, ziadny tata to nenahradil 🤣🤣
Jooooj, hned som si spomenul ako moj mladsi v takom veku nehovoril tato, ale kako 🤷🏼♀️🙈🤣 aj v obchode a vsade 🤣
moja dcera vola svojho ocka daddy
Bud uplne v klude. Moj syn v 15m nevedel povedat ani mama, nie to este ocko 🙂
Zacal hovorit az po druhych narodeninach, ocko vedel povedat mozno niekedy v 3 rokoch. Dovtedy tata alebo dady.