Kedy odstaviť dieťa od dudlíka?

montur
11. jan 2014

Ahojte maminky,chcem sa opýtať,kedy ste odobrali dietatku dudlik vy?A akým spôsobom?Moja dcérka má 15 mesiacov,dudlík síce len vyžaduje len keď zaspinkáva a keď jej idú zúbky von,prerezávajú sa,má zatiaľ len štyri vonku...

melalex
11. jan 2014

Moja dcerka dudlala cumel cez den,v noci aj vonku a ked mala 20 mesiacov povedala som jej nech cumlik vyhodi do koša a ona tak spravila.Prvý týžden v noci bol taký že ho zháňala no potom už vobec.Už si na neho ani nespomenula a druhá dcerka ma teraz 19.mesiacov dudla len ked ide spat a zoberiem jej ho ked jej vindu posledné stoličky.Zatial ma 16 zubkov.

sisikejc
11. jan 2014

Ja som ho odnaucila len nedavno,pred mesiacom....ma skoro 3roky...maval ho len na spanie....Ale od vtedy mi uz nechce spavat na obed 😖 ...Ale nevadiiii....vy mate este cas.... 🙂

zuzanockamt
11. jan 2014

@montur syn mal rok aj 10 mesiacov, rozhryzol ho, co pred tym nikdy nespravil a zahodila som ho a nedozadoval sa ho vobec

astonka
11. jan 2014

@montur no mojmu malému chybaju už len posledne 5ky...ale dudlik vobec neriešim že odnaučim ked proste si budem myslieť že teraz je ten spravny čas tak potom..staršie nemali vobec...tak ja mu ho nebudem brat ked viem,že ho ukludni niekedy aj mimo spinkania...

barusk
11. jan 2014

Dcerka ma 2 a pol roka. Nam sa to podarilo pred tyzdnom a prebehlo to uplne prirodzene 🙂 ziadne place, ziadne trapenie a pri tom ona bez dudky vecer ani oko nezazmurila, proste duda musela byt! U nas sa to vyriesilo tym, ze nastupila do škôlky a vsetky deticky tam uz chodili spinkat bez dudky a jedného dňa si dudulu uz ani ona nevypytala a od vtedy ju uz ani nespomenula 🙂 tazko ale radiť, kedze kazde dieťatko je individualne a ma ine potreby, ale ja som nemala to srdce jej ju vziať a nechať ju vyplakat 😒

llia
11. jan 2014

Ja som zobrala synovi cumlík, keď mal 27 mesiacov a vôbec neľutujem, že to bolo až tak. Cumlík nám pomohol prekonať dlhší pobyt v aute, zaspávanie, rast bolestivých stoličiek a podobne. Tiež ho mal LEN pri zaspávaní a na dlhšie cesty v aute. Zubky má rovne a s odučaním nebol vôbec problém, pekne to pochopil, že je už koniec cmúľania. Inak v našom okolí /kamošky podobne starých detí /skončili s cumlíkom okolo 24 mesiacov/...

sandra86
11. jan 2014

My sme oducili neplanovane 🙂 Mal asi rok, mozno ani to nie, isli sme na vikend mimo domu a zabudli sme dudle doma. Cestou sa nam nepodarilo zohnat ziadny 🙂 Maly ho dudlal len pri zaspavani...Prvu noc mu trvalo dlho kym zaspal a potom si uz ani nespomenul 😉

ishani
11. jan 2014

Ak je dojcena, odstran cim skor, lebo ti to moze pokazit dojcenie. Ak nie je dojcena, nechaj este, nech ma aspon nieco na cuckanie a rozhoduj sa podla jej reakcii a potrieb a svojich pocitov.

tatis
11. jan 2014

Moj maly ma takmer tri roky a tiez stale zaspava s dudkou, ale nejdem mu ju brat, lebo chyta ine hysaky, ked to co i len spomeniem. Nebol ochcotny ju dat ani Mikulasovi vymenou za sladkosti, ani Jeziskovi, tak este pockam, ci ju ponukne surodencovi, ktoreho dostane v lete.Nema rad, ked ho porovnavaju s babatkami, tak snad to zaberie 🙂

dejnas
11. jan 2014

@montur moja dcérka mala cumlík takisto výlučne na zaspávanie... po zaspaní ho vždy sama vypľula... cca 2 ročná sa ho dobrovoľne zriekla, keď sa jej urobil ekzémik pri pusinke (má AE) , chápala, že dudka jej robí "boľačku".... potom sme sa ale nečakane ocitli so silným rotavírom a vysokými horúčkami v nemocke, kde cumlík opäť vyžadovala.... nechala som jej ho v tom čase, keďže ju upokojoval.... po vyliečení sme cumlík úplne odhodili 😉
na tvojom mieste by som ešte chvíľku počkala, kým bude úplne ok 😉

montur
autor
13. jan 2014

@melalex a potom Vám dcérka za dudlíkom neplakala,keď ho vyhodila do koša?

montur
autor
13. jan 2014

@sisikejc ďakujem za odpoveď 🙂 a aj vám vydrží celý den byť hore,ked nechce spinkávať naobed?či už aj chodí do škôlky,nie?

montur
autor
13. jan 2014

@zuzanockamt Super,tak vy ste tým prešli úplne v pohode 😉

melalex
13. jan 2014

@montur už si to presne nepamätam lebo už bude mat 5 rokov ale spominam si že to celkom dobre zvladla a dnes som nakoniec teraz večer nedala cumel tej 19 mesačnej a ani ho nepýtala len trošku dlhšie rozpravala a zaspavala...uvidim v noci či bude zhanat ked nie tak zajtra pokračujem že jej ho nedam 🙂

montur
autor
13. jan 2014

@llia no veď toto..aj my keď cestujeme autom,tak je mrzutá,vymýšľa,mám strach ísť s ňou aj cez leto na dovolenku do Chorvatska,dudlík jej do auta nedávam a potom sa čudujem,čo je taký živel 😅 ...ďakujem za radu,vyskúšame to 🙂 a dúfam cestu prekonáme raz dva 🙂

montur
autor
13. jan 2014

@ishani ďakujem za radu,dcérka kojená už vyše roka nie je.. 🙂

montur
autor
13. jan 2014

@dejnas ďakujem za radu..presne to aj moja,keď už tuho zaspinká,dudlík vypluje a celú noc ho nemá aj keď sa niekolko rázy prehadzuje 🙂 ..oky,tak ešte počkám..

adulla2
13. jan 2014

podla mňa najlepšie je odúčať od cumlíka tak okolo roka, ja som tak urobila u oboch dcér a bolo to v pohode, čím sú deti staršie, tým majú viac rozumu a viac aj vymýšlajú 🙂

montur
autor
13. jan 2014

@melalex no teda,super!

melalex
14. jan 2014

Musim sa pochvalit,moja dcerka sa v noci zobudila 2x a na cumel si ani nespomenula ani dnes a teraz spi bez cumlika 🙂

sisikejc
14. jan 2014

vydrzi byt cely den hore..iba ak ideme niekde autom tak vtedy zaspi...ja ho uz ani neskusam davat na obed spinkat,lebo vecer to bola potom katastrofa,chodieval spavat o pol noci 😕 .do skolky pojde az v septembri....