Kedy najneskôr s má pretáčať bábätko z chrbátika na bruško?

kalinka5
29. dec 2016

Baby chcem sa opytat kedy sa vam deticky zacali pretacat lebo moj drobec je asi lenivucky alebo neviem na bok sa vie dat aj sam ale malokedy sa dava na bok a pretocit sa nechce zanic iba ak mu pomozem a to ma 6 mesiacov a vydrzi len chvilku a potom spusty velky plac :pensive

pribinak
29. dec 2016

No uz by sa mal, treba aby neurologicka skontrolovala svalový tonus

ivka707
29. dec 2016

My mame tiež 6 mesiacov, sam sa ešte tiež nepretočil iba keď mu pomôžem, ale snaha tam je. Dám ho na bok a on sa už dá na bruško. Ale keď už je na brušku, tak sa mu páči, už aj nadvihuje zadoček. My mame ale cez 10 kg, tak to pripisujem aj tomu. Skus povedať na poradni...

kitty88
29. dec 2016

@kalinka5 moja starsia sa zacala pretacat az v 7 mesiacoch, nemala ziadny problem, len bola leniva 😀 potom to uz islo vsetko rychlo, kratko nato sa plazila, sedela, stvornozkovala, stala, chodila popri nabytku a v roku uz sama... Ak mas obavy, porad sa s lekarkou v poradni, mozno ta posle na neurologiu a mozno nie, zatial by som sa velmi nestresovala 🙂

kalinka5
autor
30. dec 2016

No hovorila som lekarke a ona ze zatial to nevadi ze ho mam davat na brusko a spevnit mu rucicky v januarr ideme k nej tak dufam ze sa to dovtedy zmeni inak je velky sinter. Dakujem za odpovede 😉

yollanda
30. dec 2016

moj sa zacal pretacat v 7. mesiaci

timea7
30. dec 2016

@kalinka5 môj sa tiež nepretočil do pol roka nikdy, ako píšu maminky vyššie, bol skrátka lenivý, ale potom to už išlo rýchlo, o pár týždňov stál, sedel, lozil, v necelom roku chodil.

minik5
30. dec 2016

Náš sa začal aktívne pretáčať 2dni pred 8m, máme spokojné, pohodlné dieťa 😁 teraz má 9,5, stále sa iba pretáča, troška s ním cvičíme na 4nozkovanie a na fitlopte..Keď je na brušku, vie sa troška šuchnut do strany, to je vše!! Pediatricka je z toho na nervi, podľa nej by už mal behať a to ešte ani nesedí (nakoľko ho neposadzame tvrdí, že umelo spomaľujeme jeho vývoj) Nevie rešpektovať fakt, že sa jedná o pohodlné bábätko, a ešte neprišiel jeho čas, chce ho mať podľa tabuliek.. Pozor!! Sú pediatri (snáď sú aj výnimky), ktorí vidia len tabuľky, potom radia rodicom hlúposti, postupy, ktoré sú zastaralé, a odborníci ich už neodporúčajú!! Treba dať skôr na rady fyzioterapeutov, neurológov! Aj v nutriklube sú fajn odborníci, na stránke je aj chat okienko..(napr.nutriklub vydáva tabuľku-psychomotoricky vývoj, ktorá visí v ordináciach u pediatrov) každý normálny odborník ti povie, že každé dieťa má svoje tempo, treba mu len dať čas, poprípade pomôcť správnymi cvikmi na posielnenie nejakej partie (napr.Kiedronova) ak by pediatricka navrhla kontrolu u neurológa, určite to nie je na zahodenie, ten skutočne zhodnotí stav! 😉

kalinka5
autor
30. dec 2016

Tiez si myslim ze kazde dieta je ine a nas je lenivucky sa pretacat a zostat na brusku kedze na chrbatiku mu je pohodlnejsie. Dakujem vam za ste ma ako tak ukludnill. Dufam ze po novom roku to uz pojde rychlo vsetko pretacanie,lozenie ci sedenie 😇 . Tak hadam sa vam hned po novom roku pochvalim 😉 . Ine veci sme zacali robit ovela skor ako je kvazi dane tak preto som cakala ze vsetko tak pojde postupne. Inak u mame od 5 miesiaca aj zubky

errinye
30. dec 2016

Dcera 7 mesiac, syn 4 mesiac... Nerobila by som paniku... 😉

corola
30. dec 2016

Nasa ma 5 mesiacov a tiez sa jej velmi nechce do pretacania, ani na bok. Ale ked jej dam dole plienky, hned je aktivnejsia, aj nozky chyta, aj sa dava na bok a vcera sa nam 1.x pretocila na brusko. Skus mu dat dole plienky, ci nebude tiez aktivnejsi.

kalinka5
autor
30. dec 2016

@corola ked nema plienku tak je dost aktivny keby moze tak by bol najradsej nahaty 😀 . Nozicky si dava do pusinky aj ked je obleceny to zacal skoro robit 😉 . Ale to asi kazde dieta je rado nahate 😅

kalinka5
autor
30. dec 2016

@corola No aj nas ked nema plienku je akcny a dost najradsej by bol stale nahaty asi ako kazde babatko 🙂 . A prsteky na nozickach si daval velmi skoro ci mal plienocku ci nie. Niektore veci zacal robit predstihu ale na brusko je lenivy asi 🙂

kalinka5
autor
30. dec 2016

@corola jaj prepac uz ani nevdim nevidela som ze to co som pisala odoslalo tak som znova pisala a teraz pozeram a odoslalo to prvy krat som kilikili 😂

kalinka5
autor
11. jan 2017

Baby musim sa vam pochvalit od 8 januara sa pretacame aj aj. Moc sa tesim a dakujem za rady

corola
12. jan 2017

SSuper, Super

niki1023
30. okt 2021

@kalinka5 môj malý 3 mes. 1 týž.