Kedy môže jesť dieťa vajce?

babu88
3. jan 2018

Ahojte.
Kedy sa moze dat dietatu vajicko? Napr. prazenica,volske oko, ci len tak varene? Zatial sme davali len zltok a aj to v spenate. Maly ma 11mes.

evittam
3. jan 2018

Kludne mozes.

deti95060810
3. jan 2018

v tomto veku som dávala len varené vajíčko...Praženička sa mi zdala ťažká...

katka708
3. jan 2018

Môj syn mal praženicu okolo 18m. Volské oko tuším dodnes nejedol. Nepáči sa mu a nechce to ani ochutnať. Varené aj s bielkom už asi môžeš dať. Ja som mu ho dávala najskôr do špenátu a neskôr aj n chlebík

sense
3. jan 2018

Varene ano, prazenicu tak mozno na troske masla al bez tuku...

pininka
3. jan 2018

Do roka som bielko nedavala, resp len tak ked si muz zrobil omeletu a dal jej trocha ochutnat. Volske oko je dost mastne, skor by som dala na tvrdo,pokrajane na male kusky

tamarka9
3. jan 2018

Tiež si myslím,že varené vajko je ok,ja som žĺtko dávala do príkrmov aj skôr,bielko okolo roka som pridala. Praženica a iné úpravy vajca mi prídu ťažké tak malé dieťa.

babu88
autor
3. jan 2018

@pininka ja robim volske oko uplne bez masti na "kamennej panvici" vobec sa nelepi 😉. Mozno zdibinku masla.

tamarka9
3. jan 2018

@babu88 veď keď je poriadne na tvrdo uvarené to žĺtko a bez tuku,tak je to v podstate ako v skrupine varené. Len kvôli salmonele by som varila,lebo na panvici zhorí,vajce treba variť tých 15 minút.

pininka
3. jan 2018

@babu88 ano, da sa aj tak samozrejme, ak to babo chce, tak v pohode potom.

bosorkabb
3. jan 2018

Moja odmieta varené vajíčko. Nezje ani omeletu, praženicu nič z toho. Má 16 mesiacov.

siska53
3. jan 2018

@babu88 po roku aj bielok. Idealne len varene.. Prazenica ci volske je dost tazke,takze by som pockala k 2.roku.. Ale ak by pytala,na ochutnanie raz zacas by som dala,ale nie v roku..mozno rok a pol..

sblahutova
3. jan 2018

no vajce v pohode

chrissie_kf
3. jan 2018

@babu88 ja som davala od asi 10 mesiaca cele vajce - najprv ochutnat po troske, ked bolo vsetko ok natvrdo, potom postupne prazenicu , omeletu, namakko. A uz predtym jedol potraviny, kde bolo cele vajce spracovane - napr cestoviny... vzdy treba zacat po troske a odsledovat ci to dieta dobre znasa a potom normalne zaradit papat🙂

marika39
3. jan 2018

Ja som robila prazenicku s jedneho vajicka na troske masla a zmiesala s varenymi zemiackami, to mali obe dcery velmi radi

phulakova
3. jan 2018

@babu88 niektorí pediatri odporúčajú iba bielok, iní iba žĺtok. ja som dávala dcére, keď sme zaviedli príkrmy. uvarené natvrdo, potom neskôr aj praženicu a ešte neskôr volské oko - ale nie také polotrasľavé, ale upečené 🙂 dobrú chuť 🙂

babu88
autor
3. jan 2018

@siska53 dakujem 😉

babu88
autor
3. jan 2018

@sense Dakujem 😉

babu88
autor
3. jan 2018

Dakujem vam vsetkym za odpovede maminy 😉 V podstate sa mi potvrdilo co som si aj myslela 😋😊 Ale radsej sa vzdy spytam aj na nazor inych 😀👍