Ahojte, chcem sa opytat, cca kedy maju zacat spajat slova a do kedy je to v poriadku? Moj syn od cca 18m nas zacal dost intenzivne opakovat, teraz ma 21m a opakuje po nas vsetko. Aj ked chybne, ale opakuje. Zapocuje aj najtichsie skaerede slovo. (snazim sa nenadavat) 🙈 Ale iba slovicka, vety zatial nie. Ked mu spievam, tak mi v pesnicke posledne slova doplni. Napodobni vela zvieratiek, s pomocou vie pocitat do 10, vie svoje meno, kde byva, kolko ma rokov, ked sa z rozpravky pytam na nieco, tak odpovie, povie kto je moj manzel, kto babkin, 😆 je s nim sranda. 🙏🏼❤️ Ked sme niekde vonku, tak ored spankom mi hovori, co videl, ale iba v slovickach, nepovie, ze videl som tetu, atd, ale zacne velmi vazne, ze teta, ujo, vlacik, babo, obchod... A kym po nom nezopakujem vsetko, ze ano, toto si videl, ano videl si, tetu, atd... tak to zopakuje aj 3x 😄.
Co ale uz spoji je - tato pod.
Ale kedy to pride tak ozajstne? Ta ozajstna rec? Ako by som mu s tym mohla pomoct?
Inak vela citame, spievame, je milovnikom knih (zatial), vie velmi vela slov, skoro vsetko mi opise v knihe, ale iba jednym slovom.....
Každé má svoje tempo môj tiež tak od roka a pol opakoval každé slovo….teraz má čerstvé 2 roky a spája tak 3 slovíčka max: maminka daj banan, tatko išiel prec, Tominko pokazil vláčik a tak 😊 tiež čakám kedy oridu súvisle vety, ale všetko má svoj čas a tempo. Asi pomôže len veľa komunikovať
No…teraz si musím dookola opakovať “každé dieťa má svoje tempo”😂. Moja má 20m a nerobí ani polovicu z toho, čo tvoj synček 🙈
Okolo 2 rokov zacali
@dzescebuly to je pravda. 😅🙏🏼
@ku_uk sikovny, aj to je super! Hlavne, ze uz spaja!
@jazula 😄 prosim ta, inak tie deti su sranda, uvidis, z jedneho dna na druhy zacne napodovnovat slova, ktore povies. 3x si treba rozmysliet, co pred nim povedat 😅😅😅
@anjelok dakujem! Tak snad to uz pomaly pride
Môj bude mať 2 roky v marci a teda ani náhodou nespája slová😄aj keď je pravda že rozprávať začal neskoro ale ja to nijak extra neriešim,je zdravý,ešte sa narozprava až až a budeme radi keď bude trochu ticho 😁☺️