Kedy dať prihlášku do štátnej škôlky u novembrového dieťaťa?

mahun1
5. feb 2014

Ahojte, chcem sa poradit... Kedy mam dat prihlasku do statnej skolky u novembrového dietata, ked viem ze mi ho k 1.9. nezoberu, lebo este nema 3 roky? To sa podava ziadost znova od januara? Alebo ako to vlastne je? Dakujem za info

bibistec
5. feb 2014

no neviem z akeho si mesta. u nas v KE na nasom sidlisku to je tak ze cim skor, ja mam dcerku narodenu koncom novembra. Davala som prihlasku ked mala cca pol roka a kazdy rok som tam okolo februara doniesla dalsiu, tym padom mi ju zobrali ked mala 2 a tristvrt. A to som davala ziadost do 4 skolok a do jednej ju zobrali. U nas je tak ze neplati podla trvaleho pobytu cize si mozes dat ziadost do ktorejkolvek skolky a kto prv pride ten prv melie. Ale napr v Bratislave mi kamosky povedali ze tam sa to berie podla trvaleho pobytu a neda sa dat dopredu o niekolko rovov. Cize ja by som ti poradila porozpravat sa s nejakymi mamickami co uz maju deti v tej skolke do ktorej chces dat svoje dieta a vysondovat u nich a az potom sa ist opytat aj do tej skolky lebo v skolke co mam skusenosti ti povedia zas nieco ine.

6mia6
5. feb 2014

Chod do skolky a porad sa s riaditelkou. Zalezi od skolky. Ja budem davat teraz ale s nastupom od februára 2015 napr. U vas by sa ten mesiac mohol stratit

mirkami7
5. feb 2014

ja som dávala prihlášku normálne ako býva zápis,február,marec,len na prihláške som dala nástup až od mesiaca ked mal 3 roky.

joni
5. feb 2014

Ja mam tiez novemrove babo a budem davat prihlasku teraz v marci. Neviem ci mi ho zoberu od septembra, ale riaditelka nam vravela ze dotaciu zo statu dostane len take dieta co je prihlasene a chodi od septembra. Potom v priebehu skolskeho roka uz nechcela brat, ale vela zavisi do riaditelky a zriadovatela skolky.

monicm
6. feb 2014

ideálne je zájsť za riaditeľkou a opýtať sa.v našej to funguje tak,že je jedno v ktorom mesiaci je dieťa narodené,prihlášky sa dávajú vo februári-marci.mimochodom,prečo by ti ho nezobrali od septembra,ked v novembri bude mať tri?ak sa nemýlim,tak pre škôlku je najlepšie prijať dieťa v septembri,presne ako písala joni,aby mali dotáciu na dieťa

vierka0
6. feb 2014

moja je tiez novembrova, volala som do skolky, kde ju zvazujeme dat, bolo mi povedane, ze to nie je problem, ze aj dieta ktore nema dovrsene tri roky moze byt prijate

ada_dca
6. feb 2014

Neter je tiež narodená v novembri a v septembri ju bez problémov prijali. V našom meste v škôlkach väčšinou majú také nepísané pravidlo, že v septembri zoberú všetky deti narodené do decembra. Samozrejme záleží aj od naplnenosti škôlky.

abbie
6. feb 2014

normalne daj prihlasku teraz, ale nastup napis november-december

leanax
6. feb 2014

a prečo nezoberú dieťa do škôlky, keď o dva mesiace má tri roky? U nás nebol problém, ani prihlášku som nemala a zobrali ju 2,5ročnú a prihlásili sme ju dodatočne. A v tvojom prípade by sa malo dieťa prihlásiť riadne v marci, alebo kedy sú prihlášky veď dieťa nastúpi do škôlky už v tom školskom roku len o dva mesiace pozdejšie.

nathalie111
6. feb 2014

moja starsia dcerka je novembrova,prihlasku som davala v termine,ked bol zapis do skolky (februar),nastupovala od septembra,kedze aj ja som vtedy nastupovala do prace....nebol ziaden problem,ze este nemala tri roky,kedze bola samostatna,odplienkovana a v pohode sa zaclenila do kolektivu...a dokonca ako jedina prve dni rano neplakavala... 😉

mili7
6. feb 2014

Ahoj, ja mám decembrovú dcérku a dávam prihlášku teraz s nástupom od septembra. V škôlke mi povedali, že to záleží od toho, koľko budú mať 3-ročných detí, až tak budú brať mladšie. Tak uvidíme.

radusienka
6. feb 2014

nevie te mi poradit ako to je ked ma moja dcera mala januari 2 roky a chcela by som ju dat za rok do skolky februari ci neviete akoto je a ci by ju zobrali a ci si mam dat teras ziadost

slava76
8. feb 2014

Prihláška sa dáva v tom roku v ktorom chcete aby dieťa išlo do MŠ.. čiže zápis je február - marec a vaše dieťa zoberu do škôlky od septembra v danom roku., záleží od škôlky či maju voľné miesto alebo nie... . je to ako ked ide prvák do školy.. Lebo tam je potvrdenie od lekára a nesmie byť staré...
Všetko záleží od škôlky či zoberu vaše dieťa aj ako 2 ročné alebo až trojročné... a ked ako trojročné treba dať dátum kedy ma tri roky a v škôlke sa dohodnúť ..

olinka1986
17. feb 2014

ahojte mamicky...ja mam syna narodeneho v decembri a teraz sme tak isto vyplnovali dotaznik a v marci ideme na zapis tiez sa bojim ci mi ho zoberu lebo vraj to beru tak ze najprv predskolsky vek,starsie ako tri roky trojrocne a tiez uprednostnuju surodencov ktorych tam uz chodia takze mame vsetky spolocne obavy ...dufajme ze budu volne miesta a z nasich deticiek budu skolkari

lulu221
28. feb 2014

Ahoj..ja mam tiez decembrovu dcerku,davala som teraz prihlasku,riaditelka mi povedala ze moze nastupit od septembra,ze je to lepsie,ako ju dat v decembri,maju to uz odskusane...ze bude chodit od zaciatku pekne zo svojimi detickamy...tak sa tesime,mam aj obavy s tych zaciatkov,ale hadam to bude ok...

buba1811
17. dec 2018

@mirkami7 keď si išla na zápis v marci tak bol malý odplienkovany ? Alebo ste to stihli za ten čas od zápisu do novembra dik za odpoved

mirkami7
18. dec 2018

@buba1811 moj maly je aprilovy a keďže som potrebovala nastúpiť od aprila do prace,písala som datum nástupu az od aprila,bolo na riaditelke ci ho zoberie pocas roka,teraz je podanie prihlášok posunute na apríl,predtym byval uz februar-marec ,tak si podaj prihlášku normalne v tomto termíne s nastupom od novemra,teda ak ti ho nezoberu od septemra.My sme tusim v čase prihlasovania boli uz bez plienky,ale to nevadí ak ešte teraz nosí,ak ho dovtedy naučis sa pýtať.