Odmalička býval naviazaný na mna, ani položiť som ho nemohla hneď plač. A to mu ostalo doteraz.
Na škôlku si ťažko zvykal dlho plakaval. No po čase si zvykol. Myslela som že čím bude väčší bude samostatny.
Konkrétne že zahrá sa aj sám, proste že nebude potrebovať aby som bola nonstop pri ňom.
Musím sa s ním hrať, musíme všetko robiť spolu a stále.
Nemôžem si ani sadnúť ani oddýchnuť si barskedy.
Jedine až večer keď zaspí.
Som unavená z práce, unavená z domácnosti a takisto unavená z dieťaťa že stále mu musím vymýšľať čo budeme robiť kam pôjdeme ako sa budeme hrať.
Už ma to nebaví.
@slovenka753 Keď on je stále len so mnou, nemá s kým iným byť tak je taký maminkovy
@sheila121 Môj to nepochopí.
Pochopí. Len tomu daj čas a buď vytrvalá.
Urobte si súrodenca a nebude sa nudiť 😅
@koniarova Stále čakám no zatiaľ žiadne zlepšenie.
@sisska96 Som sama na dieťa takže súrodenec nehrozí.
Maminka teraz musí robiť XY keď skončí budeme sa hrať spolu, môžeš mi pomôcť alebo sa zatiaľ choď hrať. Opakovať podľa potreby.
Nemusis mu stale nieco vymyslat a hrat sa s nim. Vzdy som vravela, ze teraz chvilu nie, bud sa pohraj sam, alebo mi pomahaj s upratovanim alebo teraz si mozes pozriet rozpravku, alebo teraz si pod robit zosit z ulohami sam, ja budem len vedla teba sediet. A trvat na tom.
@januska12323 On mi pomôže so všetkým len po chvíli ho to prejde a chce sa hrať v detskej izbe. A ja musím s ním.
A koľko ma rokov??
@ruzasipova On sa často nudí že nevie čo má robiť s čím sa má hrať. A to máme všelijaké hračky aj puzzle vymaľovánky rôzne pracovné zošity pre deti. A aj tak
@domak2 4
Tak to ešte nie je také hrozné, som sa bála za povieš 10 😅
Pomaly, postupne sa odpúta. Ale isto si vyhrad cas aj na seba, kedy sa proste musí chvíľu zabaviť sam
Natočila som kuchynské hodiny a to bol čas kedy sa hrala sama, a mama mala oddych...
@domak2 On ešte aj na záchod chodí za mnou že mami kde si a hľadá ma
@sense Nemám také doma, budem musieť si kúpiť a vyskúšať s tými hodinkami
To je preto, ze ste si na neho len ty. Mas toho vela a si unavena. Po skolke citi potrebu byt s tebou, je to prirodzene a normalne. Skus sa s tym zmierit, nebojuj s tym sama v sebe, ze chces mat klud. Budes mat klud, ked pojde spat. To je tvoj údel. A postupne vies menit ten cas ale nie naraz. Pridite zo skolky a hraj sa s nim. Venuj mu cas na plno a dohodni sa, ze teraz sa zahráš a potom pojdes nieco spravit. Odbehni na 10 min. Vysvetluj trpezlivo. Potom cas predlzuj ale od 4 rocneho necakaj, ze sa hodinu zahrá. Proste je to taka povaha. Prijatie tejto situacie moze zmenit tvoju unavu.
Ja musim povedat, ze ako si naucis tak mas, proste ma 4 roky. tak poviem pocuj Durko, uz si velky, tam si sadni a hraj sa, mama ide na zachod. Neotravuj :DDD Dcere som ja napr. jasne povedala, ze teraz sa nebudem s nou hrat, nech si najde zabavku, aku len chce ale ked dokoncim/urobim... tak pride. Bze toho ze sa to nenauci, nebude vediet byt "sam", proste ho musis nechat nech je "sam".
hranie v 4r sme nemali este v detskej izbe, mala kut v obyvacke, tam sme boli v kontakte ci som bola v kuchyni, ci pracovni, alebo v podstate kdekolvek, cize nic take, ze tu ta zavriem a hraj sa. Napr. po skolke sme nikdy nechodili rovno domov ak nebolo zle pocasie, presla som sa s nou, pohrala sa, porozpravala.. a doma bola rutina a aj to , ze som si nohy vylozila. Vikend fungoval normalne, alebo ked bola chora = cas na hry, je cas na povinnosti a je aj cas na oddych. Zacala by som asi tym, ze "Zahraj sa , ja si sadnem a dam si kavu, som unavena :D" Moze sa hrat pri tebe, vedla, kde chce... priadne si sadni a vyloz nohy a nech ti pomoze :D
A ked to nepomoze,, tak bude musiet z toho vyrast, mam kamosku co nemoze ani ked syn spi dvere zavriet a napr. sadnut na terasu. Proste zobudi sa a aj 7rocny hocikedy a vreskot a rev, kde je mama a hladaju a zhana... povaha :D Aj teraz 13rocny, presne musi byt doma, ked povedala, ze bude doma, inak jej vyvolava a take mini dramicky 🙂)
@betulinka1 Áno som unavená a aj preto ma už nebaví toľko hrať sa s ním. On teraz dáva cca 5-10 minút že sa sám zahrá no zatiaľ si rýchlo spravím upracem ale neoddychnem si.
@simca06022011 Má hračky a svoj kútik aj v obývačke a proste on ma má stále na očiach stále ma musí vidieť. Není že zavretý v detskej izbe, on tam sám ani nevydrží. Býva tam so mnou alebo v inej časti domu ale stále pri mne.
To nemáš nikoho, kto by ti ho postrážil na chvíľu? Mama, sestra, suseda, kamarátka? Lebo je to na teba veľa. Otec vôbec si ho nebrava? No a ako baby vyššie písali, tak postupne učiť, aby sa zahral aj sám. Časom bude lepšie, neboj.
ved jasne, ja nevravim, ze je.. len tym by som aj argumentovala, ze proste musim si nieco urobit, oddychnut, sadnut,... a ty sa tu hraj, ved vidis na mna, nikam nejdem a vybavene :D Ja som to zdoraznila, aby niekto nemal pocit, ze 4r dieta zavriem niekde,nech sa hra a neotravuje.. vies ako :D
Ako sa budeme hrať? "Neviem" 🤷. Alebo teda budeme sa hrať, že uvaríme večeru, našúpeme zemiačiky, vyvesíme práčku, ideme na nákup 🤷. Okolo 10 r. asi už bude chodiť von s kamošmi (ak nebudeš helikoptérová matka, ktorá sa bude báť ho pustiť von) a vtedy najneskôr.
Ja ťa možno trochu poteším 😄 nie, toto naozaj výchovou nie je (teda väčšinou). Je to v povahe. Deti máme 3, najmladši drobec bude mať 4 a je to veeeeelmi u nás podobné, s rozdielom že náš je doma, do škôlky nechodí. Deti vediem úplne rovnako s malými možno odchylkami a napríklad stredný syn sa dokázal od malinka prehrať hodiny úplne sám. Bude mať 10 a stále je taký 🙂 pri drobcovi musí stále niekto byť, ak nie je väčšinou je hneď uplakany alebo nervózny. Málokedy sa zahrá chvíľu sám. Osobne si myslím že takéto deti sú často len hypersenzitivne, čo teda na nášho malého sedí nakoľko celkovo veľmi citlivo reaguje na rôzne podnety.
Poviem ti tajomstvo, nie nemusíš mu byt nonstop pri zadku. Jurko, mama sa teraz hrať nemôže, tu máš knižku, lego, zošit, auto mozes sa tu pri mne hrať. Mama sa môže hrať od 16:00 do 16:30. Moja tiež bola taká, že mama hrajkat…. Naučila sa. Bude sa nudiť? Bude… nuda nie je zlá. Aspoň si nájde čo ho baví. Rodič nemôže nonstop robiť dieťaťu animátora.
A nikoho nemáte v rodine, nejaké deti, sesternice, bratranci, susedia? Aby mal kamošov na hranie aj doma alebo na ihrisku
no ako si si naucila tak mas