Moja otázka znie kedy a ako sa venujete starším deťom?
Dcéra bola dlhé roky jedináčik vtedy som mala čas len pre ňu.
Teraz bude mať 15rokov, mám ešte 3rocneho syna. Odkedy sa narodil bolo to zle s časom, bol náročný dieťa. Stále len na rukách byť mu v stopách. Tohto roku od januára chodí do škôlky a ja do práce. Kolotoč povinnosti. Nemám čas na nič. Ani na dcéru kedy sa jej venovať.
Snažím sa jej to vynahradiť cez víkendy chodíme na výlety, do kina, na bicykel spolu. No chcela by som viac času.
Ona cez týždeň keď je škola poobede sa učí potom chce byť na mobile a je zavretá v izbe až do večera. Cez leto chodí von s kamarátkami.
Poraďte ako a kde nájsť viac času na všetky deti aj na seba by nebolo zle.?
Bohužiaľ deň má len 24 hodín.
Moja ma 15 rokov. Sportovat so mnou nechce (mava vela treningov svojich), tak vacsinou niekam ideme si psom, na nakupy, vylety - ma rada mesta, casto chodime vlakom do Viedne, tento rok sme boli v Milane, spolu pozerame F1 a Ruzu pre nevestu sme pozerali. Ale celkovo je toho spolocneho casu uz malicko..rada je v izbe na mobile sama, ide von s otcom alebo s kamaratkami..
Ahoj , no času je menej . Ale nám funguje že v týždni chodia jej súrodenci spať skorej - čiže keď zaspia tak máme cca hodinku na rozhovor, film , spoločenskú hru - nie vždy sa jej chce , ak sa jej nechce nenutim netlačím .poprípade sa spýtam čo robí a či sa môžem pridať , alebo si len k nej ľahnúť a byť . Raz za dva mesiace chodíme spolu na kozmetiku - hĺbkové čistenie pleti a tak , raz za pol roka ako víde ku kaderníčke na podstrihnutie . Cez víkend je doma aj muž tak to chodíme všetci spolu , na túru alebo niečo robíme ako rodina spolu . Keď je niekde na blízku koncert spevákov / kapiel ktoré má rada tak ideme.
Ľahšie sa mi čas organizuje lebo som na RD - takže mám toho času pre deti oveľa viacej ako žena ktorá chodí do práce . A veľmi si to vážim .
O rok má čaká nástup do práce a desím sa toho ako začne ten čas plynúť , aj dcéra (13) mi vravela že je jej z toho smutno že keď príde zo školy tak nebudem doma . Že si veľmi zvykla že som tam stále .
@janka830 mám 16 ročný dcéru a 14 ročneho syna, pracujem, sú prázdniny...mohla by ísť na brigádu, ale...
Ešte si užije práce dosť, nech si užije prázdniny...tiež vymyslame program, kľudne aj po mojej práci a víkendy ..
Labzujeme po meste, doma len tak lenosime, kozmetikujeme, staráme sa o vlasy, pečieme koláč, ideme do Viedne, do Bojnic, do Maďarska, na korčule, masáž, na koncert, kino/divadlo, Escape Room, splav...
Ja mám problém že čo baví jedného, nebaví druhého a opačne ..
Nemaj výčitky. To, že so staršou netráviš už toľko času, než predtým, nie je len tým, že máš menšie dieťa a nemáš čas. Je prirodzené, že ani "dieťa" vo veku 15 rokov už nechce tráviť toľko času s rodičmi, do popredia sa dostávajú kamaráti a vzťahy s nimi, mladý človek sa postupne od rodičov odpútava. Myslím, že robíš dosť, čo sa trávenia spoločného času týka.
Musis odhadnúť, aká je, my ju nepozname. Ale pravdepodobne chodi spavat neskôr ako trojročný, tak navrhni spolocne večery. Pozeranie filmu s popcornom, babské večery (date si na tvar masku, na vlasy, lakovanie nechtov) mna v jej veku by potesila aj tá spolocna Kadernicka, kozmeticka, nákupné centrum - vzdy by som vyčlenila budget, aby potom nezostala sklamana, že si jej za tristo eur nenakúpila handry). Môj tatino mal part time v cechach, takze nás brával na výlety minat české peniaze do Čiech, keďže sa mu to az tak neoplatilo menit, kde nám kupoval oblecenie, ktoré tu nebolo, za české gastrace nás bral do dobrých reštaurácií. Robil karieru, takze casu cez tyzden nemal až toľko veľa, keďže aj vecer chodil do prace písať clanky, publikácie (inak aj to nás niekedy zobral do prace, keďže internet vtedy ešte v domácnostiach nebol bezny🤣), ale strávený čas s ním bol pre tieto extra veci nezabudnuteľný a doteraz je môjho srdca šampión 🙂
Veď robíš co môžeš, jasné, že chce byť s kamoškami viac ako s tebou a neboj je to normálne
Možno by som raz do mesiaca ju vzala do nákupného centra na oblečenie, drogériu a taky babský deň ..
.