Kedy a ako sa posadí dieťa, ktoré veľmi nelezie?

ann222
27. dec 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako sa posadí dieťa ktoré toľko nelezie? Skôr sa postaví na nohy ako začne liezť. Na brušku vie vydržať keď chce ale väčšinou sa pretoci hneď iba keď ho zaujmeme hračkou. Všade píšu ze keď dieťa lozi tak sa aj posadí a keď nelozi? Tak?

panorek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko187
27. dec 2020

dieta ma sediet od 6m do 8 mesiaca netreba ho nutit samo si sadne

nikiki29
27. dec 2020

Môj veľa lozil ale nedokázal chodiť po 4. Takže sa plazil, potom sa postavil a zo stoja sadol. Mal myslím už viac ako 9m. Štvornožkovať začal až keď stál, aj to len málo... a sedieť vie. No keby môžem vrátiť čas, idem s ním ku fyzio, nech podporíme štvornožku, teraz má oslabené bruško a už to ide ťažko späť

lula313
27. dec 2020

Dieťa by sa malo posadiť do 10 mesiaca zo stvornozkovania do šikmého sedu.

ann222
autor
27. dec 2020

@elizabet173 7.mesiacov

ann222
autor
27. dec 2020

@lula313 no lenže nás sa skôr stavia ako by lozil a môžem ho motivovať ale to už aj doktorka povedala ze cíti ze bude skôr chodiť ako lozit. Ja ako dieťa som tiež nestvornozkovala

ann222
autor
27. dec 2020

@slniecko187 kto hovorí ze ho nutim? Len ma to zaujíma..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ann222
autor
27. dec 2020

@elizabet173 takže je normálne ze sa skôr postaví ako začne sedieť áno?

deedol
27. dec 2020

@ann222 moj tiez stal v 8m a potom aj tak lozil do 13m, a popri tom obchadzal nabytok. len sa proste nechcel pustit, tak lozil.
sadol si az niekedy v 10-11m, ale on mal oslabeny chrbat aj brucho, aj sme cvicili kvoli tomu.
este ma cas 🙂

slniecko187
27. dec 2020

@elizabet173 ano viem ja som len napisala co pisu v knihe :D moze si aj neskor sadnut kazde dieta je ine

didi2102
27. dec 2020

@ann222 dieťa sa má posadiť do 10mesiaca žiadne že do 8. a podobne,mám 2rocneho syna a 9mesacnu kt sa posadila asi 5dni dozadu ... Ona sa posadila tak že len lozila a dávala sa na sekundu na 4,potom ju raz vyvalilo do sikmeho sedu a už skúšala , za3dni sedí pevne vzpriamene ... Syn si sadal ako keby z ľahu,dal sa na bok ,vtedy sa na 4este nedával ...

slniecko187
27. dec 2020

@ann222 ja viem ze ho nenutis len ti odpovedam neber to v zlom 😉

nikpa
27. dec 2020

@ann222 ono uz si poradí, neboj 😉 hlavne je dôležité aby si mu nijako ,,nepomahala,, nepodopierala ho, nedavala žiadne podusky za neho ani nič, mozes mu tak poškodiť chrbticu. Ked bude jeho kostra, svaly pripravené a dostatočne pevné, posadi sa úplne same. Moj syn sa posadil v 9.mesiaci.

zuzanaete
27. dec 2020

Len poopravim info. Dieta si ma dame sadnut do roka.

nikazuz
27. dec 2020

@ann222 ano, je to normalne. Moj tiez naprv sa postavil, obchadzal nabytok az potom zacal stvornozkovat a sediet. Stavat sa zacal po 7 mesiacoch, potom zacal stvornozkovat a az okolo 9 mesiacov sediet. Sam zacal chodit ked mal 11 mesiacov 😊 a v nicom som mu nepomahala, nechala som to na neho ako zvladal 😉

didi2102
27. dec 2020

@zuzanaete ono záleží aj od pediatra , no ja mám obchodenu aj neurológiu kvôli tomuto so synom pretože v 10.mesiaci ho valalo a teda pediatricka aj na neuro povedali že by mal aspoň keď ho oni pasívne posadia zotrvať v sede pár sekund ale nezotrval, čiže áno samostatne sedenie az do roku poopravujem sa

lula313
27. dec 2020

@ann222 tak ho daj na podložku, kde nebude mat na čo vyliezť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
27. dec 2020

Obe moje deti sa same posadili v 10m ked uz davno lozili stvornozkovali stali pri nabytku. Je to uplne ok a normalne. Mate cas.

miadi
27. dec 2020

A syn sa vedel pretocit na brusko uz par tyzdnovy a v 6m vedel 5slov cize sikovny dost. Nehladaj problem kym nemusis.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
27. dec 2020

@ann222 Ano, aj nas to tak mal, najprv chodil popri nabytku a az potom si sadol, ako 9mesacny. Mne to prislo, ze dovtedy proste nemal nejaku motivaciu sediet, statie bolo zaujimavejsie 🙂 Uz ani neviem, ako sa zrazu posadil, tiez odkedy chodil popri nabytku, tak ktovieako vela nelozil.

majah212
27. dec 2020

Nepíšeš ako sa dostane do stojacej polohy, leží na brušku a potom sa ako postaví?

gbgb
27. dec 2020

@ann222 on zlezie dolu a zacne stvornozkovat a potom si sadne. Len treba vydrzat a vyhnut sa dobrym radam babiek ako choditka,vodenie za ruky a podobne.

andreatytler
27. dec 2020

@ann222 Stvornozkovanie je velmi dolezite pre celkovy vyvoj. Nielen pohybova sustava ale aj mozog. Lebo ten sa stale vyvija v prvom roku a najma nervove spojenia a stvornozkovanie je prvy pohyb pri ktorom sa strieda lava a prava strana a ruka a noha sa streda v protismere a ten pohyb vytvori spojenia medzi mozgovymi hemisferami a svalmi. Ak sa preskoci stvornozkovanie, clovek moze mat prblem rozoznavat lavu a pravu stranu. Toto mi povedala fyzioterapeutka a ja sama som stvornozkovanie preskocila a mam problemy rozoznamat lavu a pravu.
Nas syn sa tiez daval do stoja davno pred tym ako stvornozkoval a my sme ho v tom podporovali a bola to chyba. Ma 13 mesiacov a sice beha ako sakran ale ma zly postoj tela a dufam ze to vyriesime fyzioterapiou. Fyzioterapeutka povedala ze sme ho dosova mali nutit aby sa nedaval do stoja.... potlacit nozicky v koliekach zozadu aby si klakol.
Ja by som ho davala na brusko a motivovala hrackami.

81anina
27. dec 2020

moj od malicka neznasal past koniky z chrbta na brusko sa pretocil az ked mal 6 mesiacov.Plazit zacal az ked mal takmer 10 mesiacov aj to ako raneny vojak no daval sa na 4 na kolienkach sa dlho hojdal a nic.Za to sa ale uz staval na nohy a nesnazil sa vobec stvornozkovat to som ho musela naucit nastastie stvornozkovanie nepreskocil.Hned ako zacal stvornozkovat v 11 mesiacoch tak si sam aj konecne sadol inak sedel len ked sme ho my posadili no nedavali sme ho takto pasivne sediet.Teraz ma takmer 15 mesiacov po 4 lieta ako drak a chodi zatial okolo nabytku.Kazde dieta ma ine tempo dr na to povedala ze je pohodlny.Tvoj ma na sedenie este cas a aj lozit zacne neboj