Zdravím môj syn je zlatunký všetko v pohode, ale vždy sa mi pokaka, keď ide spať v postielke. Ide ma s toho poraziť, lebo už nenosí plienku a pred spaním mi sedí aj 1,5 hod. na šerbli a stále do kola ho prosím, aby sa vykakal. Samozrejme to neurobí a keď ho dám spať, tak do 10 min. je pokakaný. Má niekto takúto divnú skúsenosť? Ako ste to potom riešili. Ďakujem za odpovede a nápady.
Na vecer by som mu dala plienku a vysvetlila mu, ze ju ma len kym sa nevykaka. Sama vies, ze to je jeho rezim - vecerne postelove kakanie. Moj ma tiez 2 a pol, no plienku mu na noc davam len pre istotu.
na kakanie treba dávať bacha, radšej bez stresu a s plienkou, kým mu to nedozreje aj v hlavičke. Nemôže sedieť 1,5 hodiny na šerbliku. V postieľke sa potom uvoľní, už to nie stres a bum. A aj z toho bude v strese. Ešte je malý, potom môže mať veľké problémy neskôr v škôlke. Netlačiť na pílu v tomto prípade.
ja som mala problem tiez so synom, nechcel kakat aj 4 dni, nic ho neprinutilo, ked to nanho prislo, radsej behal lietal po byte, aby ho to preslo, za nic na svete sa nechcel vykakat, ani na nocnik, ani do plienky.....uzili sme si placu, prosikania....a potom jeden den si sadol a kakal, dozrel....nesilit, ponuknut ci nechce do plienky, nestrasit s kakanim, ono to pride....ja vzdy hovorim - nic netrava do 18stky.... drzim prsty!
@moni244 to nieje, že malého si odstrčím na nočník kým ja si porobím, to mal byť pre neho kľud a nie stres, že teraz musíš. Preto nie teraz sa vykakaj máš na to 5 min. inak ti dám plienku a basta. Každá sme asi iná ja som chcela radu nie výčitky, že si dieťa niekde odstrčujem.
kamoška mala v škôlke chlapčeka už vyše 3-ročného a pokakal sa každý deň počas spánku. Tiež registrujem, že chlapci mávajú častejšie problémy s vylučovaním - buď držia, alebo sa pokakajú. 2,5 je malý, to musí dozrieť mozog. Niečo od neho chcete, a on to nespraví. Kakať by mal vtedy, keď sám pochopí, že jemu treba kakať, nie keď ho posadite na nočník. V postieľke sa proste uvoľní a ide to. Rada znie, nechať to dozrieť.
Odporucam neriesit nepytat sa ho, posadit vtedy ked vidis ze kakat xce..nebavit sa o tom, on vie co to znamena..naozaj nema zmysel ak tam sedi 1,5 hod....
moj tiez ani za svet nechce kakat do serblika.sice nechtiac sa mu to podarilo 😉 ale väcsinou sa niekde schova tam sa vykaka a potom pride a smrad s nim 😀 😉
U nas podobne.. Odplienkovani sme po uroven cikania a kakanie drzi, do ati nepusti, ale bude aj cely den drzat, inde ako do plienky sa nevykaka.. A tak mu ju davam, ja som proti nasilnostiam a proti zadrziavaniu stolice.. Podla mna ked sedi 1,5hod na serbli a aj tak sa vykaka, azked z neho zlezie, tak zadrziava, dajho tam na 15min a ked sa nevykaka, ponukni mu plienku.. Naco sa budete stresovat obaja
A neskusala si ho dat na wc? Zrejme ked sedi na serbliku a pozera tv tak sa s tym zabavi a nesustredi sa na to co ma robit
Netreba nanho tlacit on sa to nauci.. Syn mal to iste na pokial sedel na nocniku nic ked tam aj hodinu sedel akonahle som dala plienku bolo nalozene ako keby nato cakal.. A vedel ze mu tu plienku dam.. Neviem nejak sami potom naucil pekne do nocnika kakat aj sam.. Napadlo ma ze ked sa prvi krat do nocnika vykakal osobne v rucke mi to doniesol do kuchyne ukazat skoro som padla z noh.. Syn mal taku radost s toho a pokazde ked sa sam vykakal si zatlieskal. Veru tak😁
prestan s tym na nejaky cas, alebo ho daj kakat, ked sa vyspi a tesi sa von