Kaká do vane. Ako ju to odnaučiť?

trpezliva
26. júl 2011

Ahojte, potrebujem poradit. Dcera ma 20 mesiacov a pri kazdom kupani sa do vane pokaka. Nevieme si s tym radi. Najhorsie je, ze kaka aj bazene, na kupku, v mori, hocikde...Tam jej ale dam plienku do vody, ktoru jednoducho vymenim. Ale vanu treba zakazdym cistit, nehovoriac o tom, ze sa rady kupu moje deivcata spolu a teda vzdy to dopadne tak, ze musime ich bleskovo vybrat, osprchovat, poriadne umyt vanu, hracky a dat ich tam naspat.
Ked sa nekupe, tak kaka normalne do plienky, takze nie je to tym, ze to zadrziava a ide jej to len vo vode.
ako to riesit? vie mi niekto poradit? alebo to prejde?
inac na nocnik ju nedonutim, ked uvidi serbel uteka a krici NIEEENIEEEENIEEEE..ma z neho fobiu, takze ani ju do toho nenutim.
so starsou dcerou sme takyto problem nemali, ta od roka uz nocnikovala.
dakujem.

beruska.zuzanka
26. júl 2011

Fúha, no asi jej len vždy povedať, že do vane sa nekaká, vo vani sa kupkáme a vždy jej to len zopakovať... krik ani iné metódy asi nepomôžu, jednoducho si to len v hlavičke musí dať dokopy... že je síce vo vodičke, ale nemá plienočku a preto kakať nemôže... 🙂
Neboj, prejde to 😉 ani my ešte nenočníkujeme, odmietame.... držím prsty 😉

trpezliva
autor
26. júl 2011

dakujem zuzka...ved my jej to vkuse hovorime a vzdy taka panika okolo toho, ked ta starsia zahlasi ze plava hovienko vo vode /z 10tich kupani v 9tich pripadoch/. ale aj tak sa to potom zopakuje.
😖
s nocnikovanim si starosti nerobim, raz sa to nauci, ale toto ma teda prekvapilo, som si myslela, ze deti maju reflex a nekakaju do vody..okrem tej nasej dcery. 😠

anjelicek26
26. júl 2011

Max sa tiez sem-tam do vane pokaka, ale tak neurobil to viac ako hadam 10x odkedy je na svete, ked zacne tlacit, poviem NIE velmi razne, zarazene na mna pozrie a tlacit prestane. Ved to predsa musis vidiet, ze sa chysta kakat, v tom momente by ju vytahujem z vane a davam plienku - dokupala sa. Nabuduce si rozmysli, ci zacne alebo nezacne tlacit, lebo kupanie tym pre nu skonci.

lucka127
26. júl 2011

alebo mozno skusit ked ti enchce na nocnik hned ju ako zacina kakat do vane hodit na zachod?
nam dcerka skor chodila na zachod ako na nocnik..mozno jej to bude prirodzenejsie ked bvidi aj vas tam 😉

beruska.zuzanka
26. júl 2011

@trpezliva mamina mi vravela, že aj mne sa pritrafilo ako bábätku 🙂 neviem, koľko som mala...
ono podľa mňa jej je fajn, teplá vodička a všetko a už to ide 🙂
my sa nekúpeme, teda málokedy, len sprchujeme ale malá sa zvykne po vani vykadiť hneď do čistej pleny 😀
ale zas nie často...

trpezliva
autor
26. júl 2011

@anjelicek26 ved aj ja ju vytahujem v okamihu ako zacne tlacit, ale ide to rychlo, nejaky bobek vzdy stihne vytlacit.
dakujem za ohlasy, snad z toho vyrastie.
alebo skusime teraz na mesiac, dva prestat s kupanim a zacat sprchovat/aj ked to neznasa a place/. a potom uvidime.

vejinka
26. júl 2011

a co tak pockat kym sa vykaka a potom az kupat?

vejinka
26. júl 2011

@trpezliva urcite by som nesprchovala ked pri tom place.dieta ma mat radost z vody a nie sa jej bat.

evca35
26. júl 2011

@trpezliva ahoj, dcéra to robievala dosť často keď mala necelé dva roky, tiež dohováranie nepomohlo, tak som ju nechávala sedieť na záchode kým sa nevykakala, ale ani to nepomohlo, tak som ju odvtedy sprchovala a keď sa počase naučila kakať pred sprchovaním, tak sa opäť začala kúpať.
Martinko sa vykakal do vane 2x keď mal 11 mesiacov, tak pri treťom kúpaní keď začal tlačiť do vody, strčila som tam nočník a posadila naňho, odvtedy kakal do nočníka vždy pred kúpaním a neskôr aj pred obedňajším spánkom, doteraz ho používa, už sa aj sám pýta kakať, niekedy aj pišať.
A na záchod si ju neskúšala dávať? Prípadne dať nočník ku staršej dcére keď aj tá ide na záchod, aby "sedeli" spolu. A nejak ju zabaviť aby tam sedela.

trpezliva
autor
26. júl 2011

@vejinka ved ona kakala dnes napr. pol hodinu pre kupanim, tak my ze supis, uz nebude vo vani...tak sa manzel holil kym oni sa kupkali a nedaval pozor a ja som umyvala riady v kuchyni..a zrazu len krik, ze "Jaja sa pokakala". a uz bolo po zabave. 😝

vejinka
26. júl 2011

@trpezliva hmm...tak skusat dalej musi vediet ze ked sa pokaka tak uz sa nebude moct hrat vo vani a len rychlo umyt. trpezlivost ruze prinasa..moje obe deti sa zasa pocikaju vo vani..ale uz starsi malokeyd mladsi ako kedy no pokakat to sa im este nepodarilo.