Je to vzdor?

lucka010
22. máj 2024

Ahojte skupinka,
Neviem ci je toto vzdor alebo niečo ine(psychicke)
Dcérka má 2roky 8 mesiacov. Posledne dni ak jej na niečo poviem nie,spustí neskutočný nie plac ale rev až hisak,zacne dupat nohami,bit ma a neskutočne kričať az sa pomaly trasie.
Po chvíľke(10minut) sa ukludni a uz je dobre.
V noci(nadranom) kope nohami a kričí zo sna,ale prejde to.
Ja som z toho neskutočne vyčerpaná,pretože neustále chce byť pri mne a nikoho iného nechce. Keď sa niekto dotkne mojich veci(sveter) napr manžel tak už kričí ze to je mamine a musí to pustiť,inak je revu.

Minulý týždeň som bola chorá. Mala som nejakú virozu,vracala som. Dcera to videla. Vždy bola pri mne a hladkala ma. Dosť to prežívala. A odvtedy mam pocit,že je takáto.

Neviem ci to je aj separacna úzkosť spolu so vzdorom alebo nebodaj niečo horsie(psychika,autizmus🙈)

Stretli ste sa s týmto správaním? Je to normálne v tomto veku?
Ďakujem a pekný den

kristinka92
22. máj 2024

Po prečítaní o tom svetri a toho že ta videla zvracať, si myslim, že sa zľakla že si chorá a boji sa o teba. Preto tak bráni tvoje veci a teba. Tak malé dieta ešte nechápe že si mala “len virózu” ale reálne sa boji že o teba pride..

viky_21
22. máj 2024

Môj syn má 2,5r a robí to iste. To mama obdobie už máme dlhšie. Nikto nič nemôže len ja. Nikto sa ma nemôže dotknúť lebo som len jeho. Nikto ho nemôže obuť, obliecť, vyzliecť proste všetko len ja .. a tiež keď mu niečo nedovolím tak spustí rev a začne ma bit. Autizmus to určite nie je :D a verím, že je to len zas jedno z období 🙈🙈

lucka010
autor
22. máj 2024

@viky_21 joj,ďakujem,že nie som sama. Strasne som sa zľakla,že čo to zase za "obdobie" je. Ako dlho to už u Vas trvá?

viky_21
22. máj 2024

@lucka010 mama obdobie už asi aj 2-3 mesiace .. a tie záchvaty hnevu nemá dlho a dúfam, že ani nebude mať. Ak keď si myslím, že každý vek prinesie niečo nové :D

lucka010
autor
28. máj 2024

Ďakujem Vam za odpovede 🙂