Je to naozaj až tak ťažké mať dve deti s 2 ročným rozdielom ?

25. apr 2020

Ahojte tie čo máte detičky narodené po dvoch rokoch je to naozaj až také ťažké ? Náročné ? Môj malý bude mat v máji 2 roky keď sa nám narodí druhé bude mať 2r a 6 mesiacov aké to naozaj je mať takto deti po sebe ? Dá sa to zvládnuť ? Mám strašne veľké obavy ako to bude keď môj malý je dosť upistani a stále za nim musím niekam behať spí už len raz ja si len neviem predstaviť aké to bude keď to malinké prinesiem z pôrodnice budem mať čas na domácnosť ? Ako to máte vy ? Ako ste začali keď ste prišli z pôrodnice ? Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem 😊

markaterka
25. apr 2020

Ja mám rozdiel 2,7 roka a zvládali sme to v pohode. Syn ešte v tom veku nerozprával, mal plienku, ale išlo to. Na poobedny spánok som ich od začiatku zosúladila.
Keď som prišla z pôrodnice, bol doma muž, mal týždeň dovolenku, tak malého braval von a je som bola s malou sama.
Neboj, dá sa to zvládnuť. Treba staršieho zapriahnut do práce, mne podával plienky, akože strážil ju v kočíku.

autor
25. apr 2020

@markaterka hej tak akože on je mudri veľmi čo mu poviem to urobí ale tiež ešte nerozpráva a čo sa týka plienok ešte toto leto dúfam bude bez...

sussana29
25. apr 2020

Ja mam medzi detmi rozdiel 2roky a 2 mesiace. U nas to prve 2 mesiace fungovalo tak, ze pokym mala spala som sa venovala starsiemu a ked bola hore som mu dala nejaku zabavku, pri ktorej vydrzal aj sam. Trebars sa hral v kuchynke s vodou, pozeral rozpravku. Voda bola sice vsade, ale zabavil sa. Teraz uz mala vydrzi byt kludna dlho v kresielku alebo na hracej deke, tak je to ovela, ovela lepsie. Je kludnejsia ako bol syn, ale tie prve dva mesiace nam dala tiez zabrat. Velmi dolezite je ale mat oporu v partnerovi. Odkedy som prisla z porodnice, tak muz vari a ja upratujem a ked pride z prace venuje sa starsiemu. Jasne, ze to doma nemame tip top, ale na to bude kopa casu, ked deti vyrastu. P. S. :velmi mi pomaha nosenie v satke alebo nosici, ked chceme niekam ist. Syn by totiz nevydrzal na nejakom skejtiku na kociku.

autor
25. apr 2020

Od kedy som otehotnela každý koho stretnem alebo rodina a hneď majú na mňa otázku no ako to ty zvládneš z dvoma malými deťmi už som fakt s toho v depresiách a stále nad tým premýšľam...😭ja neviem možno to tak prežívam len teraz lebo hormóny

sussana29
25. apr 2020

@sussana29 syn tiez nerozprava a ma este plienky, ale vsetkemu rozumie.

autor
25. apr 2020

@sussana29 no môj muž robí ťažkú prácu a variť nebude lebo ho to ani nebaví jediná opora by v ňom bola žeby postrážil staršieho niečo na rýchlo spratal a tak a ešte vysávanie ho bavi 😄

autor
25. apr 2020

A aké boli vaše detičky ? Prvý od narodenia do roku a pol katastrofa urevani v kuse na rukách no proste hrozné toho sa obávam a keď bude také aj to druhé to už len rovno sa prezehnat😁

mimolimit
25. apr 2020

Mam rozdiel 2 roky a 2 tyzdne a je to super🙂 Zo zaciatku logisticky hlavolam, ale postupne sa to zlepsovalo. Mala som stastie, ze druhe dieta nebolo problemove. Vytvorili sme si rezim - rano vstavat 7-7:30, cosi sme sa pomotali doma, navarila som obed a rychlo von, dieta c.2 tam malo prvy spanok v kociku a neskor len v nosici. Na obed domov, potom od 13h do 14:30 spolocny spanok vsetkych troch🙂 Nasledoval olovrant a opat prechadzka, kde si druhe dieta dalo kratsi treti spanok. Vecer som ich uspavala kratko po 20h.
Dnes su uzasni partaci, nemaj zbytocne obavy a vychutnaj si to krasne obdobie s detmi doma🙂

nasatina
25. apr 2020

Ahoj,medzi našimi deťmi je rozdiel 22 mesiacov a teda krajsi surodenecky vztah som nevidela. Som rada,že syn je starší, keď sa narodila Grétka,vôbec do nej nešparkal. Pokiaľ nastúpil do škôlky,tak bol rok s nami doma. Maličká bola veľmi dobre dieťa a viac bolo treba venovať sa jemu.Ja som bola celkom režimova mama,takže keď spala Gretka (nechcela spat kočari,len v postielke),išli sme pod okná hrať sa s malým,na obed sa so spánkom vymenili. Zachovať režim bolo dôležité. Nám s deťmi nemal kto pomôcť,takže sme si to celkom intenzívne "užili".....Ale teraz,keď už su starší (9,7)je to paráda a nemenila by som.Prajem ti pokoj,trpezlivosť,dôslednosť,najviac zo všetkého je kľudna mama.

lindusss2016
25. apr 2020

Vykasli sa na take reci, vsetkych uisti, ze nemusia mat obavy, najdes si system, ako s nimi fungovat. Ja mam rozdiel 22 m a ziadna pomoc od rodiny, kedze siroko daleko nikoho nemame, muz vecne v praci a zvladam to. Tak nebudes mat tip top upratane, svet sa nezruti, hlavne, aby deri boli stastne

autor
25. apr 2020

@lindusss2016 prstene ja mám to isté od rodiny žiadna pomoc ani sa nezaujíma a sú vzdialený 200km od nás

lindusss2016
25. apr 2020

Zvladnes to. Ano, je to tazke zo zaciatku, ale najdetr si rezim a ste v pohode. Navyse deti k sebe budu mat velmi blizko, moji su uplne nerozlucni a vedia sa spolu krasne zahrat, ani im nikto nechyba.

luccija
25. apr 2020

Záleží aké bude druhé bábo, ak uplakané náročné bude to tazke.Podla mňa budeš len okolo detí behať a domácnosť bude bokom čo je pochopiteľné.Z praxe si myslím, že je to najhorší vekový rozdiel prvé dieťa ešte nie je rozumné a prichádza vzdor.Ale zvládneš čo iné Ti zostava?👍všetko záleží od povahy, temperamentu deti

evica01
25. apr 2020

Prosim ta okazmite sa zacni tesit. Cakaju ta prenadherne roky zivota.
Ja som si to prezila. Bolo to krasne. Deticky rastu. Vsetko je v najlepsom poriadku.
Sama si vsetko porobis. So starsim sa vela objimaj. Deti potrebuju istotu. Sama si navaris, okupes, poriadis. Zehlit nemusis 😁
Hlavne pokoj a porozumenie. Neboj. Tes sa.

marcellka32
25. apr 2020

Mám rozdiel presne 2 roky...prvý rok bol ťažší, ale potom už na obed spávali spolu tak to bolo lepšie, teraz majú 10,12 rokov a napríklad teraz doma sa vkuse spolu bavia, napriek tomu že sú už pubertiaci 🙂 celé detstvo sa spolu prehrajú

kandrea
25. apr 2020

Ja mam rozdiel 20 mesiacov. A poviem to tak ze zalezi od deti ake su narocne. Takze by som dopredu nad tym nepremyslala uvidis co bude. U nas bol maly vekovy rozdiel rakze bolo to narocne hlavne aj kedze druhe teru bolo rizikove mala som od 5teho mesiaca len ležať nic nedvihat. No vysvetli to dietatu ktoré ma rok a 4 mesiace. Aj napriek tomu ze som vsetko robila normalne aj ju dvíhala dopadlo to nastastie OK.
Ale uprimne urcite sa ti zíde pomoc na prve tri mesiace tie su podla mna najhorsie. Aspon trosku nech sa manzel povenuje staršiemu. Ale zalezi aj od toho ako deti spinkaju...mne manzel tak pomohol ze spal so staršou po praci sa snazil jej venovat co najviac. A jedna rada vykasli sa na upratovanie venuj sa detom. Nesnaz sa vsetko stíhať a keď spia spi aj ty.
Zvládneš... Proste nemas na vyber.

andrea_ff
25. apr 2020

Ja mam rozdiel 21 mesiacov. Nemam cas sa rozpisovat, ale za ten rok som si vsimla 2 veci.
Po prve... snaz sa veeela venovat starsiemu, aby sa necitil byt odstrceny. Malinke babo na zaciatku este vela spinka.... a ziarlivost moze byt velmi neprijemna....aj u nas to sem tam prepukne.

Za druhe... naozaj plati, ze kludna matka = kludne deti. Ak mam blby den ja...aj deti su upistane, vsetko ide blbo, nic sa nedari a mna ide porazit.
Tiez suhlasim, najma, ked ti nema kto pomoct...aby si si urobila pevny rezim. Deti budu vediet, co nasleduje, bude to zvladnutelnejdie.
Nechapem, ako ta mozu strasit 🤷‍♀️🤦‍♀️🤔 je to tvoja vec. Urcite to zvladnes. Co maju povedat mamicky dvojiciek, trojiciek....a pripadne co maju jedno + dvojicky??
Ja sa snazim aby boli zakladne veci...jedlo a ciste saty a kazdy den vonku za kazdeho pocasia. Poriadok a ine veci u nas idu bokom. Postupne sa snad situacia bude zlepsovat a ja budem mat cas aj umyt okna a vyglancovat kychynu....teraz ideme zo dna na den a hracky su vsade. Sme vela vonku a vo vnutri veci stoja. Aj teraz tam mam kooopu cisteho pradla a idem to ulozit do skrin.
PS: kup si mycku, susicku a pripadne roboticky vysavac ... ak tychto pomocnikov este nemas 🤣👍
Drzim palceky a hlavu hore. Urcite to bude aj tazke niekedy, ale aj krasne. A hlavne, aby ste zdravie mali.
Ty mas uz trosku starsieho a teda viac veci pochopi.

autor
25. apr 2020

@evica01 keď ja už mám stich ľudí takú depku že najkrajšej by som bola stále sama s malým a nikoho ani na oči nevidieť

autor
25. apr 2020

@andrea_ff na tu umývačku a sušičku a robotický vysávač peniažky niesu snažíme sa šetriť na vlastný domček 😊ale mi ženy zvládneme všetko hlavne nech su deti šťastné a zdravé 😇

katkaba1
25. apr 2020

Byť v depresiách kvôli dvom malým deťom? To naozaj? A čo potom maminy dvojičiek, trojičiek, atď...🤦‍♀️ Ach, ženy, trochu života do toho 'umierania'🤦‍♀️

deti95060810
25. apr 2020

mám 3 deti po sebe....keď som prišla s najmenšou z pôrodnice jedna slečna mala 18 m, ďalšia 4 roky a 2 týždne....a ešte jedno staršie dieťa....čo ti poviem - musela som. Ale mne veľmi pomáhal mm.Chodil síce do práce, ale keď bol doma tak nemal problém okúpať deti, uložiť spať, prebaliť .... okrem kojenia všetko...😉

ninka30
25. apr 2020

Hmm, tak ja mám rozdiel 2 roky a 3 mesiace. Aktuálne druhý malý už má 6,5 mesiaca. Starší je zlaté dieťa, ale nebyť toho že moja mama je u nás každý deň, tak sa asi zbláznim - bývame vedľa seba. Ja som mala komplikované tehotenstvo, bola som veľa v nemocnici a malý to zvládal v pohode. No keď sa narodil druhý, začal veľmi žiarliť. Druhý bol celkom náročné a uplakané dieťa prvé 3 mesiace a starší bol schopný vyliezť v noci za mnou zakaždým, keď som ho šla kojit. No na prášky to bolo, stále ma volal k sebe, no časom si zvykol, ale trvalo to cca 3-4 mesiace. Jeho hlavne trápi že už má nemá len sám pre seba. Ale uspať ich cez obed, keď jeden vstáva a druhý má ísť spať.. . 🙈
A domácnosť, no 😁 je to zaujímavé. Všetko chce čas a postupne to príde. Hlavne mne pomohla a pomáha moja mama.

deti95060810
25. apr 2020

@andrea_ff súhlasím s tým - kľudná matka , kľudné decko. Akonáhle dieťa vycíti nervozitu je to len horšie...

frndza
25. apr 2020

Medzi mojimi dcérami je rozdiel 1 rok a 4 mesiace. Staršia do roka bola uplakaná a spávala len v kočíku vonku na prechádzke a nezastať s ním. Mladšia bola ukážkové dieťa, spala v postielke, skoro vôbec neplakala. Mám aj syna ktorý mal skoro 9 rokov keď sa narodila mladšia tak pomáhal. Prvý mesiac pomáhal manžel a potom mamka nakoľko manžel odišiel na 3 mesiace do Talianska za prácou. Ale už od 4. mesiaca to bolo super. Vyzeralo to u nás ako keby "bomba" padla ale teraz je to medzi nimi super. Bude väčší rozdiel medzi tvojimi detičkami. Držím palce a určite to spolu zvládnete 🙂

heidy222
25. apr 2020

Ja mam rozdiel 4,5 rokov a lutujem, ze som nemala druhe skorej. Jasne, prve 2 mesiace to bolo super, starsia bola doobeda v skolke a ja som si cele doobedie uzivala babatko, Ked Bola starsia doma chapala, ze teraz nemozem, kojim,sama sa najedla atd... ALE teraz Ked neni skolka vidim kolko je vlastne s takym skoro 5 rocnym prace: Mama toto mi vysvetli, precitaj mi, podme sa hrat pexeso... Cize teraz cely den suplujem ucitelku v skolke a kamaratku na hranie 😊 tym chcem povedat toto: je jedno, Ze dieta je odplienkovane, stale ta bude potrebovat, vzdy sa musis venovat 2 detom namiesto 1. Ale sustred sa na to pozitivum, ze s tymto vekovym rozdielom si budu blizki. Mozno bude par tazsich dni ale podla mna to stoji za to!

majamat
25. apr 2020

2r je bezny rozdiel podla mna. mozno je to narocnejsie,a le horsie by bolo mat dieta napr, po roku, pripadne dvojicky. a zeny su sikovne a zvladaju aj to.
ja mam sestru mladsiu o 1?5r a mam s nou dobry vztah, naopak s bratom, ktory je o 8,5r mladsi ( od sestry 6r ) mame obe vztah horsi. podla mna nie je dobre mat velky rozdiel medzi detmi, lebo potom su ina vekova skupina s inymi zaujmami a vztah je iny.

jami33
25. apr 2020

Záleží od detičiek ja som mala 2,5rocnu dcérku keď sa narodil syn a prvý mesiac bol trošku náročnejší kým som zistila či a ako ale dnes sme už parťáci a dcérka rada pomáha 🙂

janinah
25. apr 2020

zvláddneš...nemôžeš chcieť mať všetko tiptop a musíš si urobiť svoj systém....u nás rozdiel 21mes,zvládala som a to som nemala nijakú pomoc,od manžela menšiu ako maličkú...

nesvadbovo
25. apr 2020

mam rozdiel 1r9m, okrem manžela, ktorý pracuje do cca 17tej, žiadnu pomoc od rodiny a je to v poriadku. Staršia mladšiu veľmi pekne prijala, teraz už sa aj chvíľku spolu pohrajú (mladšia mala rok), mladšia bola od narodenia úplné zlatíčko, celé dni prespala, takže som sa vedela staršej veľmi veľa venovať. Prvé týždne sme si museli na seba všetky zvyknúť, ale potom to už šlo. Teraz už obe spávajú naraz na obed, aj mladšia dcérka už chodí, takže je to opäť o niečo ľahšie. Odmalička som s nimi chodila sama po výletoch (aj autom, aj vlakom), chodili sme plávať, do herničiek, parkov, na návštevy, do prírody.. Je to asi do veľkej miery o tom, ako sa nastavíš. Ja vôbec tento vekový rozdiel neľutujem. Verím, že budú mať k sebe blízko 🙏

autor
25. apr 2020

@janinah ja tiež od manžela nečakám žiadnu extra pomoc variť to nebude určite akurát tak uprace a ustrážiť deti