Ahojte, chcel by som sa poradit..moja dcera 1 a pol roka je od narodenia dost citliva, okrem mna a manzela nemusi asi nikoho 🙂 myslela som ze s vekom sa to zlepsi ale mam pocit ze je to skor naopak.. hlavne ma trapi ze ani s babkou s ktorou je skoro kazdy den nevydrzi. Ked ideme spolu s babkou niekam, na ihrisko, do obchodu tak je vsetko ok, kym som pri nich. Akonahle sa vzdialim, mala zacne byt nervozna mrcat a hlada ma. Ani hojdat ju, ci hrat sa v piesku,ked tam nie som ju babka nemoze. Minule ju skusila zobrat na ihrisko bezomna a ked dorazili, dcera sa otocila a smer domov🙂 poradili by ste mi nieco, ako ju naucit nech si zvykne, ci mam len cakat? Chceli by sme aj s muzom obcas ist napr.do kina ale neda sa no.. Lebo fakt je to horsie ako ked bola mala. Ci myslite ze by som sa mala poradit s dr?
@pikulik8 tak nasa zas nechce byt s tatinom.. A tiez je najradsej od narodenia so mnou,hoci ma 5,5r. A na moju mamu musela byt zvyknuta,kedze od narodenia s nou bola velmi casto.
To len treba trenovat,aby si zvykla, najskor len chvilu,potom coraz viac.
Len chapem.tu druhu stranu,ked maju byt s placucim dietatom,to je o nervy. Ale jedine takto,to vekom neprejde a to som aj povedala muzovi,ze jedine tak,ze snou bude,odvedie do skolky,aj ked mu bude revat.
prepac ale mala je vo vyvojovom obdobi ked je normale mat separacnu uskost. kuk uja googla. neviem co riesis, o par rokov budes rada ak ti nebude utekat z domu za kamaratkami a kamaratmi tak sa teraz vytesuj z toho ze ju mas doma "nalepenu" na sebe. vydrz este par mesiacov zlepsi sa to. kazde dieta je ine, ano mozno je citlivejsia, vnimavejsia. ak bude stary rodic s dietatom v pravidelnom kontakte (nemyslim tym 1x na hodku v tyzdni) tak si na seba zvyknu a nebude s nim mat problem a mozete ist do kina ci na kavicku hoci kedy, chce to len cas a trpezlivost. lekara dieta urcite nepotrebuje. moja ma 7rna. este stale place ked sa ma odo mna odlucit na dlhsie, viem ze je citlivejsia. napr. nedokaze spat ani u babky. neriesim to. je proste taka citlivka. zije funguje. ale ked si rozbije kolena, ze jej ich treba sit, ani nezaplace, to zvladne prist domov bez placu ze si ich rozbila...
no 1,5 rocne dietatko asi velmi nepochopi, ze mama musi niekam odist. ona je len podla mna na teba velmi naviazana a plus je aj velmi citliva, taky ludia byvaju, pravdepodobne zostane taka citliva az do dospelosti ale to, ze sa nemozes nikam vzdialit ju postupne prejde. skusajte stale to, ze ju aspon ta babka niekam zoberie, ked sa bude chciet vratit nech ju skusi niecim zabavit ked to nepojde, tak nech idu domov za tebou a o par dni to skuste znova, ona zacne pomalicky povolovat a cim bude vacsia tym lepsie sa jej to bude dat vysvetlit a dohodnut sa s nou 🙂
Moja ma 3,5 roka a od mala je taka....ale uz vidim rozdiel ze uz ako chape kedze je uz vacsia tak sa s nou da viac dohodnut