Je problém, keď 21-mesačný syn dáva do popredia dospelých ľudí pred deťmi?

16. jan 2023

Ahojte, chcem sa opytat, od skusenych mamiciek. Ja som si vsimla, ze syncek vyhladava skor dospelych. Napriklad, obijma moju kamosku, ale jej synceka nie. Ide k mojej kamoske, postekli jej nohy a utecie so smiechom. 😆 Ide k mojmu jej syncek, a moj ho ignoruje, nechce sa s nim kamosit. Ale ked pridu nam, tak minule sa hrali spolu pekne, teda, na schovavacku, a nahanali sa. Vonku tiez spolu cupitaju v mlake a navzajom sa hecuju a napodobnuju sa. 😄

Ale aj dnes, bolo na ihrisku dievcatko (nepoznali sa), a moj ju ignoroval, radsej siel k jej ockovi. 🤦🏻‍♀️
Alebo este nejde k detickam, ale radsej pojde sa pozriet co noveho na ihrisku, ide sa prejst, a hovori a ukazuje co je co.

Ked vidim ine deticky v jeho veku cca, tak sa nahanaju vonku, aj ked sa nepoznaju, alebo si gulaju loptu. Vidim tam ten intenzivny zaujem...

Inak ma 21 mesiacov.

Mozno som iba blba...

slovakboy
16. jan 2023

To ešte spoznáva svet aj ľudí. Dnes dospelých zajtra deti pozajtra zvieratká atd. Nie si blbá. Sa staráš to je Ok. Určite ti tu napíšu vlastne skúsenosti.

lujziana44
16. jan 2023

Pravdaže to nie je problém, len má momentálne proste také obdobie, aj to ho prejde jednoznačne :D

jana_eyre_2
16. jan 2023

Prečo by si bola blbá, ved nikto nevie všetko na svete.. sú proste deti ktoré nemajú problém dôverovať dospelým a deti si všímajú menej.. možno nemáte deti v rodine, trávi viac času s dospelými? A v tomto veku zväčša sa ešte nevedia hrať s rovesníkmi, skôr vedľa nich.. aktívna hra s deťmi začnina až PO 3rokoch, alebo aj neskôr..

Moje deti zväčša si nevšímali v tomto veku ani deti, ani dospelých, resp.stranili sa ich, sú to introverti až na posledného extroverta čo sa rád porozpráva s každým dospelým aj dieťatom.. každé dieťa je iné a jeho vek veľa mení, o pár mesiacov bude zase iný..

larazivago
16. jan 2023

Ja som vždy preferovala dospelych. Myslím, že som ok. 😁

autumm
16. jan 2023

Ja som tiež odmalicka preferovala dospelých. Deti som sa bála. A aj teraz uprednostňujem starších kolegov, ľudí celkovo.

danica2711
16. jan 2023

podľa jeho veku predpokladám, že si doma na MD, takže syn nie je permanentne v detskom kolektíve. To znamená, že je viac zvyknutý na dospelých než na deti. Doma sa túli k tebe a k mužovi, kontakt s dospelými je mu prirodzený. Nerob si s tým žiadne starosti, je to úplne v poriadku, s deťmi sa časom zblíži, keď preňho začnú byť zauujímavejšie než dospelí