Keď sa narodil vážil 3800g,meral 50 cm 🙂 .Kojila som ho len mesiac,teras papá Nutrilon. ☹ Má len 3 mesiace.´Dakujem pekne za radu.
Podľa mňa to nie je nič nezvyčajné. Deti v tomto veku zvyknú mať rozdielne váhy. Tak ako sa to tebe zdá veľa, niekomu sa váha bábetka zdá zase primalá... do polroka priberá dieťa najrýchlejšie a aj je najviac bacuľaté, pretože sa málo hýbe... váha sa mu upraví potom, čo sa začne viac hýbať (loziť, neskôr chodiť)... no a nehovoriac o tom, že niektoré deti sú proste valibuci 😉
..pre porovnanie - mám trojmesačnú kojenú dcérku, ktorá váži 6 kg (a to je baba) keď sa narodila, mala 2720 g...
moja malinka važi teraz 6kg a to ma 6mes. ked sa narodila mala 3120g a 49cm. je stale kojena, ale u chlapcov nieje nič výnimočné ked su taký mackovia 🙂
ja mam 4 mesiacneho ktory ma cez 68 cm a ma cez 8420 g 🙂 narodil sa 50 cm a 3750 g 🙂 ale ja aj priatel sme boli ,,velke" deti a teraz sme chudí ako laty, takze viem, ze akonahle maly zacne lozit, a behat, vaha mu pojde dole. Kazde dieta je individualne. dokonca moja kamoska len koji a jej dieta sa narodilo 3350 g a teraz a to ma len 1 mesiac ma 5430 g
nas drobcek je kojeny na 3 mes. v poradni mal 64cm a 6980g , je to uplne v poriadku 🙂 🙂 🙂 ...pri narodeni mal 3700g a 50cm 😵 😵
Moj mal pri narodeni 52cm a važil 3600g,ako 3m mal 67cm a važil 7200g.teraz ma 14m a meria 87cm a važi 13 500g.Je vačši ako niektore 2 r deti.Ma byt po kom taky ,svokor mal 2 metre.Starši syn ma 12 rokov a ma 175 cm -tiež je velmi vysoky-je to proste geneticke.
podľa mňa je uplne v poriadku, veĎ sa aj veľký narodil....detičky veľa priberajú do pol roka, potom to už nejde tak rýchlo a veľa
Pozri si percentilový graf... nie je tam pomer vek a váha, ale pomer výšky a váhy .. a ked si pozrieš, tak ten tvoj 65-centimetrový a 7-kilový šuhajček je na tej ideálnej strednej krivke: http://www.zbynekmlcoch.cz/info/ostatni_obory/r... 😀 😀
urcite je to v poriadku... moja malicka ma dva mesiace a tyzden ... vyska 62 cm a vaha 6100 gramov... vsetky deti su rozne 😉
ako pisu kocky, je to urcite v poriadku. Vela zavisi aj od porodnej vahy, my mame 3 mesiace, 63 cm, 6kg... ked sa narodil mal 48 cm, 2860 g
to je o.k. Dcérka má 4 mes. a 3 týždne, 65 cm a 7 kg. Boli sme v poradňi pred3 dňami a lekár sa usmieval, že ako pekne rastie. Papá tiež nutrilon.
ahoj jasne ze to je v poriadku moj maly ma 3 a pol mesiaca a tiez ma uz 7kg a v poradni nam povedali ze sme pekny valibuci 😀 😀 😀 😀 a pritom vipije len 120ml mliecka kazde 3 hodinky je to o.k
Nas maly ked mal 3.5mesiaca mal 66cm a 6730gr iba kojeny
teraz ma uz skoro 5mesiacov za par dni a ma 8kil presne a 69cm a je stale len kojeny ale je to narocne lebo je velky papkac
narodil sa o 15dni skor s vahou 3840gr a 51cm cize dost velky teda na mna a oproti prvej dcerke 3250g a 49cm to bolo nieco fakt velke ked sa narodil 🙂
tiez si myslim, ze je to ok... nas maly mal pri narodeni 3550g a 52cm, v 3 mesiaci 6700g a teraz ma 4,5m a vazi 8400g (merat ho nemeriame, ale nosime 74...). a to je plne kojeny, jedava plus minus kazde 3 hodky. podla pediatricky by som mu mala davat menej jest, ale co ho nechat kricat? no a vsetky zname hovorili, ze ked trosku podrastu a zacnu sa deticky viac hybat, tak uz nebudu tak priberat...
Každé dieťa je iné, moja od narodenia málo papala...narodila sa 50cm, 3050g, na tri mesiace 6kg, to som si myslela, že málo papá, ale nikdy mi v noci neplakala, ani sa nebudila na papanie....dr. bola spokojná tiež.
Od 5 mesiaca mi mlieko vôbec nepije, namiesto toho papá jogurty a mliečne výrobky. ..Teraz bude mať 11 mesiacov a váži 9500g, nie je tučnučká, ale dlhá 🙂
...moj ma 14 mes a vazi len 8500gr 😢
nas maly ked sa narodil mal 3500g a 48 cm a v 3 mesiacoch mal 6800g a 60 cm takze myslim ze v pohode.ano je sice bucko ale pokym doktorka nevravi ze je nieco v neporiadku tak neriesim ani ja.
veru je to individualne. moja sa narodila s mierami 50cm, 3150g a teraz v 5m. ma 63cm 7600g. je to taka buchticka. len pre zaujmavost, znamej dcera, starsia o 4m je o 2cm dlhsia, ale o 100g lahsia.
ahoj náš je presne taký istý narodil sa mal 50cm a 3450g 🙂
a teraz má3apol mesiaca a váži 7kg a 62cm :D
no ja tiez neviem, moj maly ma 4 tyzne a vazi 5 kg,, narodil sa 3800g, a 53 cm,,,,,
kazde dieta je ine...moja ma rok a pol a ma 9,3kg a baba co sa narodila den po nej ma 13,5kg je to uplne normalne ak by nebolo dokina by ti povedala, nestresuj🙂
mam dvojicky , identicky skoro vsetko jedia,aj rovnaky pohyb maju v 23 mes. syn vazi 16kg a dcera 14.5kg. Ta je aj o 3 cm nizsia. Ked sa narodili tak syn mal 3500g a 51cm a dcera 3200g a 50cm. do pol roka dcera vazila trocha viac ako syn, potom sa to spomalilo.
toto nerieš 😎 keby to bolo moc, tak vam to pediater povie.
ahoj a nepises kolko ma mesiacov