Mame 2 rovneho syna boli sme s nim pred tyzdnom na prehliadke a doktor nam povedal ze je trosku tucny vysku ma okolo 98 cm a ma 18 kg myslite ze je to vela nemyslim ze je nezdrave veci
Moja mala ma 14 mesiacov a ma 12kg
môj syn bude mať na vianoce 4r a má 17kg...je taký akurát
@emma2310 možno je to o trochu viac,ako je bežný priemer,ale záleží aj na tom,akú postavu majú jeho rodičia,resp. mali ked boli v jeho veku. a potom,obe moje staršie deti boli do cca 4 rokov bacuľkovia a potom akoby uťalo,začali sa ťahať len do výšky a teraz ten najstarší je ako špáradlo.a ešte jedna vec.deti občas priberajú na váhe a potom sa zas len ťahajú do výšky,takže si myslím,že sa nie je prečo znepokojovať,najmä ak má vyváženú stravu
Výška je v poriadku, váha na hornej hranici normy. Môže mať problémy s obezitou v dospelosti, pretože telo dieťaťa je viac zaťažené Skús vymeniť trebárs syr za zeleninu, sladkosti za ovocie, chudšie mäsko a pod.
@kotatko1232
@jancikaw ked mne sa nezda ze je tucny lebo je dost vysoky a stale skace beha .....
moj ma vysku 122cm a vazi 21 kg-bude mat 5 rokov.
Tvoj vazi nad priemer, ale zavisi aj od konstitucie tela-pevnosti kosti,mnozstva svalov....nie je to len o vahe ,vyske a veku.
@erika04 lebo povedal, to, čo povedal, brnkol na citlivú strunu mamy
nemyslim ze je tucny, moja ma 19 mes. 92cm a 13kg, podla tabuliek lekara je vahou na hornej hranici ale vyskou tiez....a lekar nam este nepovedal ze je tucna...a ani tak veru nevyzera....
náš bude mať 3 roky a má 13kg a 98cm.
@rebeka7501 ja som chcela len vediet ci ma niekto podobne dieta
a urcite bby som dvojrocnemu dietatu nedavala dietu....mozno by som obmedzila sladkosti a kolace ak nieco take jedava ale dietu urcite nie...
nas ma 2,5r 16kg a cca 102cm a je akurat, pevny, ani tucny, ani chudy. ziadne faldiky.
Poznala som niekolko deti ktore boli do tych 3-4r baculkovia a potom mali nirmalnu vahu - dopraj mu zdravej stravy a vela pohybu a hottovo
@emma2310 každé dieťa je iné, záleží od stavby tela, niečo málo z genetiky.....
@emma2310 nemyslím, že tučný, ale on je proste celkovo velký. Moja dvojročná dcerka ma 85cm a 12,5kg a ôj 4,5 ročný ma 103cm a 18 kg..... Tvoj malý sa viac približuje k môjmu staršiemu synovi aj výškou aj vahou, takže na svoj vek je skutočne velký chlap, proste valibuk, ale nemyslím, že je vyslovene tučný.
A veľa veľa pohybu na čerstvom vzduchu-ale to možno aj máte, nevieme..... 🙂 Moja 6ročná má 18 kíl/116cm, a teda chudá nie je, to skôr tiež ľudia povedia, ej, má ritku.... 😉
no je celkovo vacsi, aj dlhy aj tazky. moja trojrocna podla doktorky nadpriemerna dcera ma 100cm a 15,5 kil
moj dva a pol rocny syn ma 98cm a 14,5kg.. povedala by som, ze je postavou normalny, ale vsetky gate mu padaju, tak neviem..
No moj ma skoro 8 a o 10 kg viac 🙂 , v tom veku mal tak a dcerka ma 4 a 17kg.
@emma2310 ak mozem poradit, v strave ho prilis neobmedzuj.. stacia mensie porcie a casto - cim viac ho obmedzis, dobehne to v inom.. skus si precitat par clankov o detskej nadvahe, uvidis co tam radia..
moja neter ma velku nadvahu a moja sestra to stale riesi len obmedzovanim jedla.. vobec to nepomaha - ale uz to nechavam tak, je to ich vec.. deti sa maju hlavne vela hybat a jest primerane..
záleží aj od doktorky, moja dcéra má 120 cm , 8 rokov a ledva 17 kg a nerieši to, ak je dieťa zdravé, má pohyb, energiu, tak treba sa ďalej stravovať zdravo, primerane veku jesť všetko!
myslim, že ano...som krstna mama 4- ročného chlapca, ktorý má 19 kg....iba podľa toho posudzujem