Je moja dcéra hyperaktívna, alebo je to vzdor?

katie0820
3. nov 2011

Ahoj mamičky.Bola by som zvedavá na Váš názor,ja si už neviem rady,neviem si vysvetliť správanie mojej 2 ročnej dcérky.Bola som s ňou u neurologičky a tá nám hned po prvom vyšetrení napísala,že má poruchu hyperaktivity a to na eeg len pôjdeme 😒 , ja mám niekedy pocit ,že to má len obdobie vzdoru,niekedy zas,že je fakt hyper.Ako sa to môže odlíšiť?Ona ked chce,vie sa krásne sústrediť,už vie aj stihať s nožničkami.Niekedy má stavy,že je až zasnená,akoby nevnímala(možno sa vtedy nabíja 🙂 ),no na druhej strane -ona ma vlastne skoro vôbedz neposlúcha,ked áno tak ju vynachválim do nebies(ale to bude asi ten vzdor)spanie je otras,na obed odmieta,aj ked na nej vidím že je strašne unavená,v noci sa často budí,niekedy je hore od 2.do 5.,a neustále niečo robý,ústa sa jej nezastavia.Proste celý deň,len hore dole behá a je neúnavná(zato mňa vie vyčerpať poriadne 😉 ).Akoby nevedela vypnúť,ani ked je už celkom unavená,vtedy je už skoro ako opitá,ledva chodí,lezie na posteli,tam a späť,až kým nepadne a spí- trvá to aj hodinu.Ani neviem čo by som ešte mala opísať.....

marianka79
3. nov 2011

@katie0820 jaj moja to mi pripomenulo mojho pata ten bol tiež hyperaktívny tak trochu ta upokojím okolo 10 roku sa ukludnil 😅 treba mat vela pevných nervov a trpezlivosti 😉 vela štastia

katie0820
autor
3. nov 2011

marianka79,takže to bude podla teba hyperaktivita ☹ ?

marianka79
3. nov 2011

no zdá sa mi ale nie je to skoro na určenie takej diagnózy? pato to na papieroch nemá má inú diagnózu ktorú neriešim radšej ale hyperaktívita s poruchou pozornosti a poruchou adaptácie tam mal vpísané jemu sa presne nedalo zmerat eeg lebo nevydržal v klude tie 4 minuty 😀 s drótikmi v hlave 😅 furt sa vrtel 😝

boos71
16. nov 2011

ahooj katie ja mam 3rocnu dcerku a moja mala tiez neobsedi ani nic ju nebavi a ked aj takasi 5minut a dost stale by skala blaznila sa nechce posluchat.musi mat dobru naladu ay bolo dobre aj ja som vycerpana lebo tiez snou nestiham snou.a po novom ked nieco nie je po jej tak chiti amok a place az tak ze sa zajakava v plakany a bojim sa aby sa nieco nestalo neprestala rozpravat a lebo co.a vtedy neviem co mam robit som chora stoho ze neviem ako ju zabavit do skolky nam ju este nezobrali lebo bol plny stav a su take podmienky a sme decembrovi..ak mozes podelime sa svoje napady a ak budem moct tak aj poradim.dakujem

0509
17. nov 2011

Dobry den aj ja mam neposedne dieta v kuse prepina telku mikrovlnku vsetko co sa da pokazi ,keby mi niekto poradil ako ho odnaucit.Uz mu nevadi ani to ked som snim v izbe hracky ho nezaujimaju len chvilu syn ma 2,5roka dakujem

molly28
29. dec 2011

....ahojte...no vidim, že viaceré tu máme deti, s ktorými si nevieme dať rady... :// moje slniečko bolo úžasne dobré dieťa, ale tieto posledné tri dni, si neviem dať rady, a zvíťaziť nad jej zlostnou náladou...kriči, nervači,...neviem čo ďalej, musíme asi len vydržať a snažiť sa zostať kludné..či???kto máte niečo čo zabralo...