Mam nejako pomenej mliecka (odkedy nekojim v noci - lebo ju celu prespi), hlavne na vecer je to bieda a zvazujem, co je lepsie... maly bude mat 4 mesiace o tyzden... ci zacat s prikrmom alebo s UM... ja by som radsej ten prikrm... ryzovu kasu s MM na obed alebo na veceru... co myslite?
moja bude mať tri...a dávam jej Nutrilon AR...
ja by som najprv zachranila kojenie....aspon 2x v noci by som si odsala mlieko, aby mi neklesala tvorba...pripadne by som sa poradila tu
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/
ako druhu variantu by som dala UM, ak by s nim bol probelm, tak by som zacala prikrmovat.bud kasu na noc alebo zeleninku na obed
Ak bolo babo doteraz len dojcene, tak najprv riesit dojcenie, ak nie tak asi UM a az potom prikrm. Lebo len dojcene babatka maju prejst na prikrm az v 6.mesiaci...drzim palce 🙂
ja som to riešila s UM, predsa som mala tri deti a večer som bola veľmi unavená a MM jednoducho nebolo...
kašu som zaviedla, až ked papali zeleninku...
pri staršom som prekonali rastový špurt častejším prikladaním, a dokrmením z obidvoch prsníkov, ale pri dvojkách som už nemala silu, a chýbalo mi tretie prso 😀
napriek príkrmom s UM som kojila do 20 mesiacov...
@anjelicek26 ja som to po porade s pediatrom a poradkynou riesila pri oboch prikrmom. pri starsom po ukoncenom 4tom mesiaci, pri mladsom v polovici piateho. zacala som zeleninovym v dobe, kedy som mala pocit, ze najmenej pije. u nas to bol olovrant. v noci som nebudila a ani neodsavala, spanok sa mi zisiel totiz viac 😉
latvia, ja napriklad plne kojim, ale ked som skusala odsat prsnik, ktory mi odmietol, tak som odsala len 10ml. Na dalsi den uz zas pil z oboch. Takze u niekoho asi odsavanie v noci nie je riesenie. Treba skusat, co je lepsie, alebo teda mozne.
podla mna s kasou. ja to tak robim. kojim, tiez mlieka nie je vela. a zacala som davat na vecer kasu. mliecka, ze vraj zas pribudne.