Je lepší prvý príkrm či UM pre 4-mesačné bábo?

anjelicek26
4. okt 2010

Mam nejako pomenej mliecka (odkedy nekojim v noci - lebo ju celu prespi), hlavne na vecer je to bieda a zvazujem, co je lepsie... maly bude mat 4 mesiace o tyzden... ci zacat s prikrmom alebo s UM... ja by som radsej ten prikrm... ryzovu kasu s MM na obed alebo na veceru... co myslite?

nice202
4. okt 2010

podla mna s kasou. ja to tak robim. kojim, tiez mlieka nie je vela. a zacala som davat na vecer kasu. mliecka, ze vraj zas pribudne.

tosomja
4. okt 2010

moja bude mať tri...a dávam jej Nutrilon AR...

latvia
4. okt 2010

ja by som najprv zachranila kojenie....aspon 2x v noci by som si odsala mlieko, aby mi neklesala tvorba...pripadne by som sa poradila tu
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/vsetko-o-dojceni/
ako druhu variantu by som dala UM, ak by s nim bol probelm, tak by som zacala prikrmovat.bud kasu na noc alebo zeleninku na obed

macka23
4. okt 2010

Ak bolo babo doteraz len dojcene, tak najprv riesit dojcenie, ak nie tak asi UM a az potom prikrm. Lebo len dojcene babatka maju prejst na prikrm az v 6.mesiaci...drzim palce 🙂

juliagregor
4. okt 2010

ja som to riešila s UM, predsa som mala tri deti a večer som bola veľmi unavená a MM jednoducho nebolo...
kašu som zaviedla, až ked papali zeleninku...

pri staršom som prekonali rastový špurt častejším prikladaním, a dokrmením z obidvoch prsníkov, ale pri dvojkách som už nemala silu, a chýbalo mi tretie prso 😀
napriek príkrmom s UM som kojila do 20 mesiacov...

bubelko
4. okt 2010

@anjelicek26 ja som to po porade s pediatrom a poradkynou riesila pri oboch prikrmom. pri starsom po ukoncenom 4tom mesiaci, pri mladsom v polovici piateho. zacala som zeleninovym v dobe, kedy som mala pocit, ze najmenej pije. u nas to bol olovrant. v noci som nebudila a ani neodsavala, spanok sa mi zisiel totiz viac 😉

niky13
4. okt 2010

latvia, ja napriklad plne kojim, ale ked som skusala odsat prsnik, ktory mi odmietol, tak som odsala len 10ml. Na dalsi den uz zas pil z oboch. Takze u niekoho asi odsavanie v noci nie je riesenie. Treba skusat, co je lepsie, alebo teda mozne.