Jasličky od pol roka - skúsenosti

tinus248
14. jan 2014

Ahojte...najdu sa tu mamicky ktore dali svoje deturence do jasliciek od pol roka? Ak ano ake mate skusenosti?

raszuz
15. jan 2014

Moj zacal minuly rok v januari, ked mal 6,5 mesiaca. Zo zaciatku mi bolo tazko, ale viac menej zo zaciatku som s nim bola doma lebo som mala este matersku (ja som mala 37 tyzdnov) a cerpala staru dovolenku, ale musel zacat chodit, lebo potom by mi ho zobrali az v septembri. Takze uplne naostro zacal chodit koncom marca. Este som mala jednu vyhodu, ze od aprila do oktobra som chodila na 24, tak som mavala medzi sluzbami niekedy aj viac dni volna, tak som si ho nechavala doma. Teraz uz chodi kazdy den. Ja sa nemozem stazovat. Starostlivost v pohode, sestricky aj veduca mile. Maly dokonca malokedy place rano, dokonca si sam zabucha na dvere, aby ho pustili. Vyzera byt spokojny. Pozitivum vidim v tom, ze vie byt samostatny, zahra sa aj sam, ked si potrebujem doma nieco porobit (myslim napriklad upratanie cez vikend), negativne vnimam, ze obcas odlucenie nanho dopadne a vtedy je na mna nalepeny od vyzdvihnutia z jasliciek, pokial nejde spat, ale nevadi je predsa moj. A vzdy, ked prideme travime cas spolu, hrame sa, spievam mu, kreslime a pod. Za cely, cas bol dvakrat chory, ale to nemal z jasiel. Raz to nachytal aj so mnou u lekarky v cakarni a druhy krat bol teraz v oktobri, vratili sme sa z Tatier a zase obaja prechladnuti. Celkom tam dbaju na to, aby tam mamicky nedavali chore deti. Dokonca som bola parkrat svedkom toho, ako sestricka upozornovala mamicky na to, ze im dieta kasle a sopli. Ja som dlho zvazovala, ci ostat doma do troch rokov, alebo ist do roboty, bohuzial financne zavazky nepustili.
@tinus248