Maminky, chcem vas touto cestou upozornit na detske centrum Vrabcek na Kramaroch. Moja 13 mesacna dcerka tam chodila presne 5 tyzdnov z coho dva tyzdne sa liecila antibiotikmi (prvy raz v zivote) na akutny kasel a zlte sopliky. Po uzdraveni isla spat do jasli a na druhy den dostala akutnu gastroenteritidu (vracala,hnackovala,teplotovala)lebo ju nakrmili parkovou polievkou!! Najvacsim humusom na svete! Este v jasliach zacala vracat,majitelka sa ani neunuvala mi zavolat,aby som prisla po dcerku. Ked som prisla z prace pre nu,vsetko co mi povedala bolo,ze sa prejedla na obed!! Moja dcerka ked ma dost,tak odide a dalej nepapa. Pri konfrontacii majitelka povedala,ze jedla len masko a ryzu. Dcerku prijali ve er na pohotovosti a nasledne na infekcnom oddeleni. Nasledujuci den dostala aj teploty. Okrem toho bola vzdy spinava,neprezlecena,neumyte zostatky jedla pod nosom,spinave rucicky,bud prisla hladna alebo smadna alebo nevyspata.Hygiena bola upovedomena uz v oktobri 2015 inou mamickou a nic nerobi. Pisala som na hygienu aj ja. Maminky,mate niektora s tymti centrom skusenosti? Ak ano,spojte sa so mnou. Nech nas je viac a hygiena zacne robit svoju pracu. Dakujem
Presne tak, zlá velmi zlá skusenosť...DOC Vrabček funguje bez povolenia hygieny!!!!!!!!!! Chodte sa pozrieť dnu!!!!!! Ak Vás tam majiteľka pustí....určite zoberie dieťa pred dverami s tým aby ste šli rýchlo do práce. To len nechce aby ste videli kolko detí tam má. 16 detí na 1 pani. Deti spia v prenosných postielkach od batoliat po tie 4 ročné. Všetky v jednej miestnosti. Žiadne oddelené staršie od mladších. Všetky spolu. Dve WC pre dospelých a jedno umývadlo na ktoré ked sa chcú dostať musia vystúpiť na šamlík. Strava z okolitých vývarovní - horúčky a hnačky z nej. Foto na FB bez súhlasu rodičov!!!!! Po prešetrení hygienou v septembri - nemá povolenie hygieny a začali voči nej disciplinárne konanie ale dalej nič!!!! Nikdy viac.... 😠 😠 😠 😠 😠 😠
kde to ženy chodíte na takéto pofidérne zariadenia? to si predtím neomrknete, ako to tam vyzerá? Veď takýchto pofidérnych firiem len a len pribúda, treba byť sakra opatrný, lebo im ide len o peniaze
@nikanov A nie si ty nahodou aj ta stazovatelka?presna energia z teba ide ako z nej,za kazdu cenu zhodit tieto jasle a pritom registracia marec 2016...az vela nahod aby to bola nahoda
@pupavka123 nie nie som, kludne mii napište na FB
https://www.facebook.com/profile.php?id=1000020...
@pupavka123 a ty nie si nahodou majitelka???? ked uz tikame???? Prezentujem svoj nazor.....Vy mate nejaku skusenost? ci sa iba miešate v mene majitelky ako vždy do diskusii.
@pupavka123 tiež mi to tak pripadá, tá naša známa je veľmi dobre situovaná, nemá problém zaplatiť si akékoľvek zariadenie v BA, malú tam dala na odporúčanie svojej kolegyne, ktorá tam tiež má dieťa. Nikdy som od nej nepočula, že by s niečím nebola spokojná, dieťa mala takmer v štyridsiatke, je naň veľmi naviazaná, keby sa jej tam nepáčilo, berie ho okamžite preč, aj keby ho mala nejaký čas u mamy - dôchodkyne, kým nájde niečo iné. Inak nechápem, na čo by to niekto riešil tu, veď ak nie som spokojná s takýmto zariadením, beriem dieťa preč a nebudem to riešiť po fórach. Podotýkam, že nie som ani majiteľka, ani neviem vlastne kto tam majiteľom je, len nemám rada, keď niekto kydá na iného, kto sa tu nemôže brániť.
@timea7 Napisala som toto verejne,aby sa o tom dozvedelo cim viac maminiek a deti tam nedali. Moja dcerka tam nikdy viac nepojde.
@moni244 ano,boli sme sa t pozriet...hladala som recenzie na nich a nikde nic...preto som to verejne povedala a stojim si za svojim. Nikomu neprajem cim si prechadzame preto to tu pisem...aby to maminky nasli.
@slavkaharvancikova ak tam tvoja dcérka nikdy viac nepôjde, to je tvoje rozhodnutie, ja som písala o tom, že sú maminy, ktoré sú s týmto zariadením spokojné. Nemám rada takéto témy, lebo pred pár rokmi tu takto jedna mamina očierňovala jednu škôlku a ja som vedela, že nepíše pravdu. Nepracovala som tam, ani som v nej nemala dieťa, ale poznala som ju a vedela som, že je tam veľký nátresk práve pre pre spokojnosť rodičov. Po čase som zistila aj prečo to písala, chcela tam pracovať jej mamina, no neuspela.... Dotyčnej som napísala do IP čo si o tom myslím a že nech zváži, či jej klamstvá sú rozumné, ozvala sa aj mamina, ktorá bola tiež na MK a mala tam dieťa, ozvali sa ďalšie maminy, ktoré tam deti chceli mať, no nebolo miesto, preto beriem tvoj príspevok s veľkou rezervou. Osobne nie som veľmi "za" pre tieto súkromné zariadenia, ale nepáči sa mi, že to píšeš na fórum, kde nemá možnosť vyjadriť sa majiteľka toho zariadenia. Ak si nebola spokojná, mala si to riešiť tam, čo si zrejme aj riešila, ale čo chceš dosiahnuť tým, že to píšeš sem, som nepochopila. Aby ostatné mamičky toto zariadenie obchádzali? Aby tam nedali svoje deti a ty si to zariadenie položila na kolená? Ako môžeme vedieť, že si tam skutočne dieťa mala a nie si konkurenčné zariadenie a veľmi by ti bodlo, keby oni skončili?
@pupavka123 nie, nejde o zhodenie jasli. Ide o to, ze niekto poskytuje 400 eurove sluzby, ktore so starostlivostou nemaju nic spolocne. Neprajem zle nikomu,len nabadam ludi,aby si dali na toto centrum velky pozor. Pretoze na to mozu doplatit ako sme doplatili my..chorobou dietata.
@timea7 presne tak...ked nemate osobne skusenosti,nevyjadrujte sa k teme. Ja som tam dieta mala a doplatila som na to. S majitelkou sa samozrejme este budeme rozpravat...to mi tu nemusite pisat.
@timea7 Mila Timea,potrebujes vidiet zmluvu a centrom aby si verila,ze tam moja dcera chodila a ze sme ho zaplatili? Smiesne,smiesne dotazy.
@slavkaharvancikova ja sa môžem vyjadrovať k akejkoľvek téme, toto je diskusné fórum, osobné skúsenosti síce nemám, ale poznám dve mamičky, ktoré majú. S jednou som sa rozprávala len raz, s druhou som v úzkom kontakte, nezdá sa mi, že by mi nepovedala, ak by nebola s niečím spokojná, najmä keď vie, že s deťmi pracujem. Normálne som rozmýšľala, že jej zavolám a spýtam sa, určite tak urobím po sviatkoch, lebo ma to, čo tu píšeš, veľmi prekvapuje. Ako som písala, na dieťa čakala veľa rokov, pochybujem, že by ho nechala v zariadení, s ktorým by nebola spokojná, najmä ak má možnosť nechať ho s mamou, alebo zaplatiť mu akékoľvek iné zariadenie, ktorých je v BA dosť.
Je ich dosť no Vrabček má vždy volne miesta - lebo je im jedno kolko je tam detí hlavne, že platíte....ale to je jedno. osobná skusenosť nepustí. Kto nezažil neuverí. Dajte tam svoje dieťa a potom sa možme bavit. Inak nič v zlom, pekné sviatky a vela vody.
@slavkaharvancikova ja nič nepotrebuje vidieť, nie som tu od toho, aby som obhajovala zariadenie, kde som v živote nebola, ale ma prekvapuje, to, čo čítam. Nedokážem posúdiť zdravotné problémy dieťaťa, ale to, že po pár týždňoch v zariadení ochorie je skôr pravidlom, ako výnimkou. V akomkoľvek zariadení. Aj to, že je to prvý krát v živote - logicky, lebo si buduje imunitu. Že dieťa opäť ochorelo po príchode do zariadenia je smutné, ale jeho organizmus bol oslabený a takéto ochorenia žiaľ kolovali po všetkých predškolských zariadeniach. Párková polievka humusom je, s tým súhlasím, aj keď do Frankfurtskej polievky sa párky dávajú, ale súhlasím, že vhodná pre malé deti nie je, ale to nie je polovica stravy, ktorú deti v predškolských zariadeniach majú 😝 😝 😝 😝 skutočne nechcem obhajovať toto zariadenie, ani netuším, akým spôsobom majú zabezpečené stravovanie detí, či si varia, či stravu dovážajú, len sa mi vybavila tá téma spred rokov.
@timea7 bola by som rada keby ste nespochybnovali zdravotny stav mojej dcerky..k vsetkemu mam lekarske spravy a bez riesenia oficialnou cestou toto nezostane.
@nikanov moje dieťa by tam asi nezobrali, je už dospelé 😎 😎 😎 , ale už som tu viac krát písala, že poznám maminy, ktoré tam deti majú a sú spokojné, tak ma vaše riadky prekvapujú, už sa opakujem, ale nechápem ich zmysel na tomto fóre. Ak máte potrebu sa spojiť s ďalšími rodičmi, ktorí tam majú deti, prečo tam neurobíte priamo tam? Ja nič nespochybňujem, ja nie som oprávnená skúmať zdravotný tvojho dieťaťa, iba píše, že ochorieť po pár dňoch pobytu v kolektívnom zariadení nie je ničím výnimočným, bohužiaľ, ani mať žalúdočné a črevné problémy. Ak máš dôkaz, že je to z tohto zariadenia, tak je to podnet pre hygienu, neviem nič o tom, že by tam hromadne ochoreli aj ďalšie deti, známa nič nespomínala. Chápem tvoje rozhorčenie, som na deti citlivá a nie len na svoje, ale skutočne nemá zmysel to tu riešiť.
@timea7 a prosim ta,zavolaj svojej znamej...mozno si viac zacne vsimat ake jej chodi dieta z jasli. A nech si precita moj prispevok a moze mi kludne napisat.
@slavkaharvancikova určite jej po sviatkoch zavolám, lebo ma to samú zaujíma, aj jej názor, aj názor jej kolegyne.
@timea7 ahaa...a ako sa mam s nimi spojit? Ci ich mam cakat pred jaslami? Alebo si vypytat twlefon od majitelky jasli? Nie je dolezite,ci ty chapes zmysel..ten kto ho bude chciet chapat a citat,tak urobi. Tak sup sup..chod malovat vajicka a nepis k niecomu o com nic nevies.
@slavkaharvancikova no ja keď som chcela referencie na jednu škôlku, tak som čakala v aute pred ňou na rodičov a pýtala som sa ich. Určite som sa dozvedela viac, ako z webovej stránky, kde si každý napíše to, čo chce.
@bonnie1 ako učiteľka v škôlke bohužiaľ viem, že existujú rodičia, ktorým je fuk, do akého zariadenia ich dieťa dávajú, kto sa oň stará a čo tam dieťa po celý deň robí, sú radi, že majú od neho pokoj 😒 😒 😒 😒 , niektorých moje otázky zaskočili, povedali mi, že ich ani nenapadlo o tom uvažovať. Mňa napríklad zaskočilo aj téma, že niektorým mamičkám nevadí, že ich dieťa spí v škôlke pri spájaní tried na inej postieľke, na plachte, na ktorej spalo včera iné dieťa a prikryté paplónom iného dieťaťa, lebo, mne by to napríklad vadilo. Tak, ako v tej téme niekto poznamenal, že ani v hotely by sa mi nepáčilo, keby ta neboli prezlečené postele.
@slavkaharvancikova som veľmi prekvapená, z toho, čo tu čítam, chodí tam dcérka rodinnej známej už vyše roka, zatiaľ maximálna spokojnosť.