Ahojte, je tu mamicka ktora ma dieta v Jasliach Slnecnice v Petrzalke? Ak ano, mozete napisat vase skusenosti, ci ste spokojni? Dakujem
@lulik11 Dakujem za odpoved, tiez som mala prijemny pocit z personalu. Nas maly nastupuje v januari, tak mozno budu deticky "spoluziaci" 🙂
Ahojte, my sa pohravame s myslienkou kupit tam teraz byt, mala by tiez sla do tychto jasli, ak budete mat cas, napisali by ste mi nieco k byvaniu tam? pride mi to skvele pre mladu rodinu, ake su vase skusenosti? Budem velmi vdacna.
@marika_btt
@lulik11
@evelynba Ahoj, ja ti velmi neporadim kedze my tam nebyvame. Byvame na Zehrianskej, kuk na mape, je to kusok, ale musime chodit autom. Tam sa nam byva velmi dobre, jedina nevyhoda je MHD do mesta, bud ides veeelmi dlho alebo rychlejsia linka c.90 chodi iba raz za hodinu. Toto budes mat aj v Slnecniciach, ale tak predpokladam ze o tom uz vies...Este ma napada, ze som tam nikde nevidela nejaky obchod, asi mas takisto male dieta, mne dost vyhovuje ked mozem po ceste z jasli, pripadne ked sme doma (nas nechodi do jasli kazdy den) nieco nakupit v ramci prechadzky...Proste ze nemusis stale na nakup autom, ked ti chyba nejaka drobnost, alebo chces cerstve pecivo. Mozno blbost, ale uvedomis si az ked sa nastahujes ake je to prakticke.
@marika_btt jasne, a tie jasle sa ti ako pozdavaju, maly ti tam uz chodi dva mesiace skoro, ako to hodnotis?
Inak ved pri Slnecniciach stoji 91 a 191, tym som na zochovej za 15 minut s prestupom na 93,94 alebo 83, 84 max do polhodiny keby bola zapcha. Zehliarska je na opacny smer smerom na dolnozemsku, tak tam neviem, asi tam toho chodi menej, ale ratam, ze do buducna sa to mozno aj zmeni, kedze tam pribudne obyvatelov. Potraviny Malina tam este nie su? teraz dakedy to mali uz otvarat tusim. To vies, teraz, kym tam bola len jedna etapa postavena, este nebol dost velky dopyt na potraviny, druhou etapou sa pcet ludi viac ako zdvojnasobi a tretou uz ani nehovorim, cize tam isto bude lepsia infrastruktura. Mna skor trapi ten bottleneck -vjazd a vyjazd do Slnecnic.
ahojte, od posledneho prispevku uz ubehol nejaky cas @lulik11 @marika_btt @ viete mi dat s odstupom casu odporucanie na jasle v Slnecniciach? chcem tam dat maleho - v tom case bude mat 14 mesiacov cca takze este uplny drobcek a akekolvek referencie mi velmi pomozu. vdaka!
@eviiikst ahoj, jaslicky ti mozem jednoznacne odporucit. Vybavenie aj priestory su uplne nove, uz maju aj vlastne ihrisko a ucitelky su skvele, vsetky. Maju tam 3 triedy (od uplnych babatiek po cca 3-3,5 roka). Mam pocit, ze teraz sa im to tam dost zaplna. Sme boli tyzden prec a zatial nastupili asi 4 nove deti..... Dcera tam je velmi spokojna a za ten cas co tam je spravila velke pokroky. Je vidiet, ze sa im pani ucitelky venuju a kazdy den im vymyslaju nove aktivity. Takze za nas velka spokojnost 🙂
@eviiikst ahoj, presne ako piše @lulik11, mozem odporučiť. Priestory nové, učiteľky veľmi milé, aj majiteľka sympatická a ústretová. Jedine mínus za nas bolo ze maly bol casto chorý (dovtedy vôbec), ale tak za to nemožno viniť konkrétne jasle, ale nástup do kolektívu. To ti píšem len preto aby si sa pripravila ze chorobám sa pravdepodobne nevyhnete - aspon zo začiatku.
ahojte, vdaka za odporucanie obidvom @lulik11 aj @marika_btt Uz som volala s majitelkou a poslala prihlasku. Maju tam naozaj uz uplne plno. Trochu ma odradza to, ze v jednom kolektive je az 10 deti (prave kvoli chorobnosti-kedze drobec doteraz od narodenia este vobec nebol chory) a trosku sa bojim ci sa 2 ucitelky dokazu naozaj plnohodnotne venovat tolkym detom - hlavne tym najmensim, ktore vyzaduju vela pozornosti a aktivity lebo sa musia rozvijat a robit pokroky. Ale pravda je, ze zatial to vyzera byt najlepsia moznost z toho, co som za posledne tyzdne videla. Akurat mam stresy z toho, ze nas maly cez den nevie spat inak ako v kociku... takze preto ma trochu znervoznuje to, ze je tam az 5-6 deti na 1 ucitelku, ze taketo individualne veci sa asi nebudu dat riesit. Nemate s tym nahodou skusenosti?
@eviiikst nas ked chodil (od juna nechodí kvôli tomu ze som ostala znovu na materskej), tak boli v triede ôsmi a podla mna učiteľky v pohode zvládali..ono zasa vzdy aj nejaké dieta chyba..ja som sa tiez obávala spánku lebo nášho zasa nevedel nikto iný uspať iba ja a čuduj sa svete v jasliach krasne zaspal..takisto s jedením, doma si vyberal co jesť a v jasliach ((ze vraj) zjedol vsetko doradu..to vieš deti veľmi radi opakujú po iných takze toto moze malému iba pomôct, proste budu spat iné deti, zaspi aj on. NebOj sa, budeš prekvapená ze to zvládne lepšie ako by si čakala🙂
vdaka za povzbudenie @marika_btt 😊 ja dufam, ze to tak bude snad 😊
@eviiikst ucitelky to zvladaju uplne v pohode s nimi, presne ako pise marika_btt, vzdy nejake dieta chyba. Co sa tyka spania, nasa bola tiez zvyknuta len v kociku a trvalo aj hodinu kym sme ju uspali., takze som sa tiez obavala. Dohodli sme sa, ze vyskusaju postielku a keby bol problem daju ju do kocika. Ale nakoniec od prveho dna bez problemov spinkala v postielke. Dokonca aj doma odvtedy sa na obed napapa a sama odpochoduje do postielky 🙂 ....majitelka aj s ucitelkami su maximalne ustretove, fakt sa snazia vyjst rodicom v ustrety, aby si dieta co najskor zvyklo, naozaj sa nemusis bat 🙂
Ja mozem jaslicky zatial tiez jednoznacne odporucit, dcera (2r 3mes) tam chodi od juna a aj ked mala zaciatky trosku tazsie (rano plakavala), jednoznacne jej to velmi prospelo. Chorobu doteraz nepriniesla praveze ziadnu. So zaspavanim ma doma cez den vzdy problem, tam ziadny. S jedlom tiez ziadne problemy. Vyspevuje si doma stale nejake nove pesnicky a basnicky, co sa tam naucila. Uciteliek tam maju podla mna dost k poctu deti, nemam pocit, ze by sa im malo venovali. Paci sa mi, ze je tam take rodinne prostredie, ziadne preplnene priestory a vela deti.
ahojte mamičky, od posledných príspevkov uplynuli 2 roky, moja dcéra nastupuje do Bystrej škôlky v marci 2019 a teda som zvedavá na hodnotenia a recenzie, ak by sa našiel niekto koho dieťa tam chodí, budem vďačná za všetky podnety a info 🙂
@lucia_lucka13 ahoj prosím máš už nejakú skúsenosť s jaslickami?
Zaujíma ma hlavne, Ci tam nechávajú rodičia aj choré deti,alebo to tam učiteľky ráno nejak "filtruju"?
Ahojte, tiez by som bola rada, leby ste mi niekto aktualne napisali Vase skusenosti s Bystrou skolkou, co sa Vam paci, pripadne aj nepaci . Dakujem!
Ahojte, moje dcera (4 rocna) chodi do Bystre skolky uz rok (nastup mela Sept. 2018). Jsme tam celkove velmi spokojeni.
Strava-je velmi dobra a zdrava, zadne sladke jidla, nebo stavy. Dokonce tam obcas davaji veci, ktere ani nevime co jsou zac 🙂. Meso je tam 3x tydne, morce, kure nebo hovezi, Jidlo pipravuje pani Popovicova, znama pod "co jedi zdrave deti"
Program-skolka se snazi aplikovat principy Montessori. Nemaji certifikovane ucitele (coz je skoda, ani nejsou Montessori certifikovana skolka) ale snaha tam je. Je tam hodne Montessori pomucek, ktere jsou detem behem roku prezentovane, aby je vedeli pouzivat. Vlastne jejich pomucky moje dcera ma strasne rada, a vzdy se tesi, ze si muze zahrat s nejakou zajimavou hracku/pomucku/materialem.
Prochazky ven-chodi se ven za kazdyho pocasi, takze deticky tam museji mit obleceni do deste a pod. coz ja velmi vitam. Deti se potrebuji vyblaznit a byt venku aspon 1,5h dene, a tady je jim to umoznene behem celeho roku. V lete jsou venku podstatne dil. Dopoledne chodi do blizkeho lesika, a odpoledne na zahradu, ktera je ve stinu.
Anglictina-v roce 2019, uz kazda trida (celkem 3) ma jednoho pedagoga, ktery na deticky mluvit jenom anglicky, coz je supr. Nejsou to native speakers, ale vsichni maji tu anglicitnu na solidni urovni (ja si na tohle potrpim, takze vzdy se snazim zjistit, kdo jak mluvi 🙂
Na zacatku skolneho roku 2018 to tak nebylo, takze aktivne shaneli anglicky mluvici pedagogy.
Ucitelky - jsou obecne velmi mile a vstricne. Maji bud stredni skolu a nebo vysku, toto info najdete na jejich strankach.
Reditelka-je velmi snaziva a komunikativni. Ma zkusenosti ze zahranici, kde pracovala v Montessori zarizeni. Neni Montessori certifikovana, ale hodne se snazi tyto prancipy zavest do denniho zivota skolky. Je taky vstricna, vzdy otevrena ke komunikaci, dokonce se nebrani i konstruktivniho feedbacku. Taky z jeji strany je videt snaha zlepsovat kvalitu skolky a pedagogu.
Individualni rodicovske stretnuti-v minulem roce jich bylo 3 celkem. Jedna z ucitelek si s vama sedne a rekne vam neco o vyvoj vaseho ditete. Kvalita rozhovoru zalezi na pedagogu.
Krouzky - relativne siroky sortiment vyberu, ktery se extra plati. Plavani, tanec, zpivani, gymnastika, v zime brusleni.
Ve skolce maji zviratka, - kralika a koritnacku a na jare sazeli nejake kiticky, rostliny. Behem roku maji ruzne aktivity, bud deticky nekoho navstivy napr. pan/pani policajta, nebo oni jdou navstivit nejake zarizeni napr. zubare.
takze tak 🙂
@jasence ďakujem za vybornu recenziu!
@jasence dakujem za informacie, ktore som tu nasla o Bystrej skolke 🙂 Zvazujem ju pre dcerku, preto by som sa rada este spytala, ci je stale vsetko ok, kolko deti je v triede a celkovy dojem. Tiez, ci islo o Bystru skolku v Slnecniciach alebo Krasnanoch, prave nad tymi Krasnanmi rozmyslam.. Dakujem.
@marika_btt My sme tam akurat nastupili. Chodime tam sice len 2.tyzden, ale zatial sme spokojni. Pani ucitelky aj riaditelka su velmi mile.... Zatial tam nie je vela deticiek, ale pomaly sa to zaplna.