Ahojte damy, potrebovala by som poradit. 😒
Posledne styri az pat dni nam dcerka zaspi okolo 21:00 a o 22:30 zacne plakat zo sna az sa na to zobudi, plac zacne intenzivniet 😖 .podotykam ze vsetky potreby ci uz je to hlad , plienka, bolest, atd vsetko vyriesime aj s priatelom . zacneme ju upokojovat uz aj zaspi , naraz nou zase trhne a zacne revat. nedokazeme ju upokojit.znova sa upokoji a potom znova az vrieska chuda.po cca 3 hodinach vacsinou zaspi od unavy a az ked jej dame este mliecko. su to fazy kde sa strieda pitie , odgrgnutie vymena plienky ale so strasnym revom . neviete mi povedat co to moze byt _ ci je to sposobene nevyvinutou nervovou sustavou ci ak osi to mame vysvetlit.
cez den je uzasna, usmieva sa, papa spokojne vsetko je v poriadku. 😀 ale medzi 9 az 11 niekedy to trva az do 1:00 v noci. 😒
sme dost nestastni kedze zjavne to nie je kolika, stolica je v poriadku, prdiky tiez, uska ju nebolia , proste sme vylucili vsetky taketo problemy.
stres v rodine nie je a ja uz naozaj neviem. vyuzivame aj cumlik na upokojenie ale ona ho vypluje a vrieska.ale vsetko sa to deje len vecer alebo v noci.v sobotu bola vynimka ze zaspala krasne pokojne a vcera znova zacala az som sa zlakla ako vrieska.
dakujem za rady
@1mia11 pisala si,ze sa zvykne strhnut a nasledne strasny plac..mnohi radia pevne zaviazat rucicky do perinky,prosto tak na pevno,ako ich viazali v porodnici,lebo to casto byva,ze ich to myknutie vyrusi,zlaknu sa a placu...a tie place mimo toho,to mize byt pokojne ta kolika. Moja mala stolicu v poriadku,pekne kakala a tiez revala..velmi casto,velmi dlho a mnohokrat i v noci preplakala s prestavkami hodinu az dve.
Nepomohla ani uprava mojej stravy, pomohol cas. Trvalo to asi 3,5m.
Ja som bola na UM a tiez som pravidelne revala vo vecernych hodinach (tusim od 19-21...
A ani u mna,ani u dcery nezabralo masirovanie ci vyprdkanie. Vzdy len na chvilu a nasledoval opat rev.
..
@1mia11 ahoj, keď to tak čítam ako by som to písala ja 🙂 ale ja som si to prežila pred 4mi rokmi 😉
Podľa všetkého ide v tvojom prípade o novorodeneckú koliku - ale nie tú pri ktorej sa dieťa trápi s nahltaným vzduchom pri papaní, ale tú ktorú spôsobujú ťažkosti s trávením stravy v čreve bábätka - celé je to z dôvodu nezrelého tráviaceho traktu a tieto koliky zvyčajne prestanú po dovŕšení veku bábätka 3mesiace kedy organizmus dozreje - skrátka z toho vyrastie 🙂
Môjmu synčekovi najviac pomohli teplé vankúšiky na bruško, jemná masáž bruška v smere hodinových ručičiek a samozrejme kvapky - najlepšie boli kvapky BabyCalm - sú to výťažky z mäty, anízu a feniklu a pomáhajú s trávením, a tiež bol dobrý aj Sab Simplex.
Naozaj ti odporúčam vyskúšať BabyCalm, veľa mamičiek z MK ti potvrdí ich priaznivý účinok na trávenie a spokojné bábätko 😉
siska dakujem za radum uz sme ju veru uvazovali aj tak , ale nepomohlo, len na malu chvilku 😒
ja od 3 tyzdna davam UM, ale nemyslim ze to bude tym.no asi to vzera tak, ze len treba vydrzat,
bojim sa len o jej telicko a ked tak urputne reve ci si nieco nespravi.rozhadzuje vtedy rucickami a kope a je cela cervena ☹
darinka, davali sme coliprev ako odporucila pediatricka ale nepomahalo.
masirovat masiruje priatel o dusu, ale aj vtedy placka,ako pisem ona sa upokoji na 10 min uz si myslime ze spi a potom otvori do koran oci a spusti.
takto asi tri hodinky spanok 10 min rev 10 min a dokola , hojdanie , mliecko, plienka, odgrgnutie atd staly kolotoc a potom odpadne 😖
saska, aj ja si myslim ze by to malo byt tou nervovou sustavou ale preco je to tak ze jeden den je krasna usmieva sa zadriemka bez problemov a potom 2-3 dni fakt vrieska ako keby sme ju drali z koze ☹
@1mia11 ja mam dvojicky a u jednej sme mali nieco podobne s tym trhnutim a s placom.tvoje dieta ma velmi dobre reflexy a citlivejsiu nervovu sustavu takze hned to neprejde ale my sme to riesili tak, ze sme ju najprv balili do perinky a ked citi ze sa nema kam volne pohnut tak sa bude citit v bezpeci a pekne prespi.potom ked bola nasa uz na perinlu vacsia tak sme ju vzdy dobre "obalili" paplonom tak, ze sa nemala kam zvolna prevratit alebo pohnut lebo to ju vzdy prebudilo a potom zacal ten plac.teraz to uz skoro uplne vymizlo.vekom by to malo prejst. Nasa ma 11 mesiacov a si tak raz-dvakrat za tyzden zaplace zo spanku.
@1mia11 preco si myslis, ze to nemoze byt vecerna kolika? podla mna moze.. mozno prave vecer sa jej nejako pozastavia vetry a to vie straaasne boliet. o to viac, ze je na umelom mliecku... to ze cez den je OK nic neznamena, vecer moze mat problemy....
ale mozno by pomohlo aj to viazanie do perinky.. pevnejsie.. nech ma pocit bezpecia.. a teplo na brusko..
@1mia11 určite vyskúšaj BabyCalm ako som písala, možno práve Coliprev tvojej malej nesadol a preto jej nepomohol. A zároveň odporúčam podávať aj probiotiká pre bábätká ako Infants Dophilus - tie majú veľmi dobrý účinok 🙂 a samozrejme dlhodobo aj 3-4mesiace aby sa črevná flóra pekne tvorila 😉
Ahoj, aj my sme si týmto prešli, robili sme všetko možné od prikladania nahriatej plienky na bruško, masírovanie, sab simplex, nosenie na rukách , ale vždy zaspal chudáčik až od vyčerpania. Tiež ma to veľmi trápilo a bála som sa o neho, ale prešlo to až časom. Môžem vám poradiť len pevné nervy, byť vždy pri malej a ono to časom prejde, potom časom prídu pekné chvíle a zase iné starosti, napr. so zúbkami. Veru, byť matkou, otcom - rodičom je riadna fuška, ale je to to najkrajšie čo ma mohlo v živote stretnúť. 😉
skusala si ju uviazat do satky?
@katrin21 skusime este to teplo na brusko , mozno pomoze ale ozaj robime baby vsetko co tu popisujete a mne trha srdce ked je v mojom naruci a vrieska, chodim s nou, robim sss ,spievam, hojdam, drzim ju tak mamickovsky pevne a hovorim jej ze to prejde ... a nic. len par min ticho a potom znova.
@darina1952 skusim tie probiotika to mi uz viac ludi radilo 😀
@marionmarion hej v satke sa jej nelubi ☹ skusala som viackrat. mam nositko taku klokanku ale vraj nie je dobra kvoli bedrovym klbikom ze ju mam pouzit az neskor ak vobec. 😒
@1mia11 držím palce a nejak to vydrž. Ja som sa trápila 3mesiace a fakt som vyskúšala kadečo, ale to čo odporúčam prinieslo naozaj výsledky. Fakt som sa trápila aj do 2hej-3tej rána kým sa ukľudnil a zaspinkal... bola som z toho na nervy a po troch mesiacoch akoby uťal, žiadny nočný plač a rev, krásne spinkal celú noc - len na papanie sa zobudil. Takže chce to len čas a pevné nervy - a cez deň oddychuj aj ty, lebo najlepšia matka je spokojná a oddýchnutá 😀
My sme tiez mali tazke koliky...totalne som obmedzila stravu...uz som nevedela co synovi skodi. Napokon som na to prisla...ja som pila kravske mlieko a jemu to skodilo. Asi ta mliecna laktoza. Prestala som ho pit a bol pokoj... 🙂
@1mia11 klokanku naozaj nie, ked uz tak ergonomicky nosic sa da pouzit v pohode...no moje tiez nechcelo byt v satke, nam pomohlo iba natriasat. Dala som ho do nosica a skakali sme na fitlopte, alebo som ho natriasala v hojdacke...ale je lepsie ked je na tvojom tele...mozno skus este tu fit loptu alebo satku a zaroven v tej satke aj kojit...drzim palce
skus jej ručičky dať do perinky a zabaliť do perinky,naša tak spokojne spala,nemala rada keď bola rozbalená,doktorka mi povedala že takto má pocit že je v maternici
@1mia11 este može mať aj zoči .. vtedy deti nepricetne vrieskaju... skus ju vtedy umyt cistecom, tvaricku.... chrbatom ruky od oci dole.... cistec kupis aj v lekarni a za skusku nic nedas 🙂
Nevídaval ju niekto posledne dni vecer?? moj ocino napr. maval zoči z vlastnej mamy obcas.umyl sa cistecom a bolest prešla...
No tak damy zacala opat z nicoho nic...o pol 10 si vyziadala mliecko ...krasne pila do tristvrte a potom z nicoho nic rev...tak som ju dala odgrgnut vymenila plienku a znova mliecko.spustila sa ale aria☹
Tak sme ju zabalili aj s.rucickami do perinky do ust cumel svieti jedno malinke svetielko a priatel robi sss sss sss....
bude.to trvat asi 10min a poyom vypluje cumel otvori usta ocervenie a spusti rycanie ☹(((
Uz som jej aj brusko masirovala...dala som jej dole gate aby ju nic netlacilo,
a skontrolovala.ci jej nie je moc teplo.
uvidims.drzte palce 🙂
@darina1952 viem ze pomoxu len pevne nervy...stale si to hovorim
@marionmarion ja vzdy utisujem na sebe no nepomaha...obcas ano ale len na par minut
je to len obdobie,ktore opät prejde,vela z nas si tym preslo,je to klasicke dozrievanie nervovej sustavy,ako prislo,tak aj odide 😉 treba len vydrzat,prajem pevne nervy