Hygiena po wc u trojročného dievčatka

pusinka263
3. júl 2017

Ahoj. Mamicky, ako a cim utierate po wc svoje dievcatka? Hlavne ma zaujima po moceni. Ja pouzivam niekedy vlhcene obrusky, niekedy klasicky toaletny. Casto sa mi stava, ze dceru citim za mocom aj ked ju utieram po kazdej toalete. Vecer ju sprchujem, ale neumyjem ju tak ako napr.seba.lebo mi to ani nedovoli a aj sa bojim aby som ju neporanila atd.
Moc mame ok

Dakujem

pribinak
3. júl 2017

Ja mam chlapca, ale neviem ci je OK ju utierať vlhčenými utierkami po každom cikani
Bala by som sa, ci jej nenarušim mikrofloru, predsalen tie utierky musia nieco obsahovať, casto parfumy

jamika27
3. júl 2017

@pusinka263 vlhčené utierky by som osobne vôbec nepoužívala. Uľahčuje to prácu mnohým maminkám, ale je to chémia. Ja si dám tú námahu a vždy (hlavne po kakaní ide pod vodu).

a po cikaní, len toaleťákom,

a prečo sa ti nechce dať umyť? no podľa mňa musíš na ňu zatlačiť a minimálne ju to naučiť, alebo viesť aby to správne robila sama, keď vidíš nejaký problém (zapáchanie)

siska53
3. júl 2017

@pusinka263 po cikani vzdy len toaletny papier. Po kakani podla potreby,napr. Dcerke zvacsa staci len toaletak,vlhcena len obcas,no napr.syn ma sice uz 7r.,ale tomu teda po kakani vzdy vlhcenou musim poutierat..on to ma take divne..cize ani mu nemozem dovolit samemu sa utriet..

ella2015
3. júl 2017

@pusinka263 Ako možno banalita ale utierat vždy z pridu dozadu a tie vlhčene ako je písané vyššie ničia mikroflóru. Moč má svoj zápach a utrieť ho voňavým obrúskom je asi taký efekt ako dať deodorant na spotené telo. Toaletný obyčajný stačí 😉

bosoriak
3. júl 2017

@pusinka263 Normalna hygiena - po cikani utriet toaletakom, vecer umyt vodou. Bez mydla a podobne. Ak bol nejaky problem so zacervenanim, zaparenim a pod., zvycajne pomohlo vecer umyt velke a male pysky a vchod do posvy vatou namocenou v olivovom oleji z lekarne.

Ja tie vlhcene obrusky neznasam, mne vsetky smrdia a pouzivam ich vylucne ak sme mimo dosahu teplej vody.

sissy27
3. júl 2017

@pusinka263 inak len tak pre zaujímavosť - skúsila si sa tými vlhčenými niekedy utrieť ty? Mňa osobne pália - síce len tak jemne a chvíľu, ale pocitovo to nie je úplne príjemné mne ako dospelej, takže na jemnú detskú pokožku to určite nie je na každodenné a opakované používanie. Možno aj preto sa ti nechce dať umyť, pretože si každý tvoj zásah do týchto miest spája s niečím nepríjemným. Ty sa nimi neutieraš, tak nechápem, prečo dcéru. A ako bonus - väčšina vlhčených nie je vhodná na spláchnutie do kanalizácie.
Trojročná sa už zvládne po malej potrebe utrieť sama, nechaj to na ňu, obyčajný toaleťák, žiadne parfumované a už vôbec nie vlhčené, po veľkej vždy opláchnuť pod tečúcou vodou - toto je u nás rovnaký štandard ako umyť si ruky po použití wc. A utierať spredu dozadu.

pribinak
3. júl 2017

Ak mas pocit, ze moc príliš zapácha, tak sa dohodni s pediatrickou a daj ho vyšetriť do labaku a davaj dcere pit viac tekutín.

beton
3. júl 2017

@pusinka263 toaletak, po kakani voda. ziadne mydla, nic vonave a pod. nedavame. ani sebe, ani dievcatkam. ked citim za mocom, zvycajne su to gatky, tak vymenime. Nemoze byt aj u vas tento dovod?

pusinka263
autor
4. júl 2017

@beton gatky menim kazde rano tak neviem

sense
4. júl 2017

Po cikani len papier, ak citit moc tak viem ze jejzrejme cvrklo trosku nic nepovedala a uschlo to...vtedy sa ide umyt a prezliect, vlhcene pouzivam len na stolicu aj to nie vzdy...moja si tiez nechce dat umyt mno poriadne tak to robime tank ze ona sa umyje a ja skontrolujem...zo zaciatku som musela parkrat "docistit" teraz to uz zvlada sama , ma 4 roky

janka2501
4. júl 2017

Tak ju skus naucit sa umyvat, moja sa naucila a pekne sa umyva sama. Som pri nej a kontrolujem ju. Tiez nechcela aby som jej susulu umyvala,bala sa.

yanni
4. júl 2017

Tak nasa ma o dva tyzdne sice len dva roky ale ako sa zacala odplienkuvat, tak som ju vzdy ucila ako sa utierat. Samozrejme ona to tak len hala bala, ved je este mala ale myslim, ze s mojou pomocou v troch plus to uz bude vediet ako tak poriadne. Tiez nechapem, preco sa nechce dat utriet. Ako ste to robili doteraz? Ako dlho je odplienkovana?
Ja pouzivam len normalny toaletak, vlhcene babätkovske len v najnutnejsom pripade pri stolici popripade, ked sme niekde von a nie je na "blizku" tepla voda. V pohode sa da poutierat.
Ak zapacha samotny moc neprirodzene, tak treba ist k lekarovi. Ak nie moc ale len gatky, moze byt, ze jej kvaplo a uschlo (ako uz bolo spominane vyssie). Nasej napr. nic nezapacha a to jej niekedy aj par kvapiek ujde pokym dobehne a stiahne gate. Ked sme doma hned dame ciste, ked sme niekde mimo a nemam pri sebe nahradne alebo sa neda rychlo prehodit aj tak nic nezapacha. Neviem, neviem si to predstavit.

pusinka263
autor
4. júl 2017

@yanni nasej moc nezapacha. citim ho ked jej davam na noc plienku a ked sa rozkroci tak peoste citit akoby nebola dlhsie kupana,umyvana. odplienkovana je rok presne.kym mala plienky,utierali sme ju vlhcenymi urierkami pre deti a ked sme presli na gatky tak tiez,ale teraz uz ju len s toaletnym, no casto jej tam ten kusok papierika ostane prilepeny. Neviem ci ju zle utieram alebo co. Snazim sa lwn jemne.

lujziana44
4. júl 2017

Tie vlhčené by som asi nepoužívala alebo keď tak veľmi zriedka lebo to by mohlo uškodiť aj dospelej žene a nie ešte malému dievčatku :/ Utieraj ju jemne ale možno by si mohla skúsiť aj dvakrát po sebe a skontroluj či sa jej tam teda nič nezachytilo 🙂 Alebo už potom iba zakaždým pod sprchu no :/

yanni
4. júl 2017

@pusinka263 hm, neviem. Ono sa stava aj dospelemu, ze ostane obcas nieco prilepene z papiera ale to nie je pricina zapachu.
Zrus jej plienku uplne. Preco ma plienku, ked vravis, ze je odplienkovana?
Ty ku vecer okupes/sprchujes a potom jej das lienku, mozno je ta pricina. Predsa je to nepriedusne.

pusinka263
autor
4. júl 2017

@yanni no lebo este na noc musi mat lebo sa mi nezobudi nato ze chce cikat.vobec

yanni
4. júl 2017

@pusinka263 hm tak skuste trenovat a odnauc ju od plienky aj na noc. Trojrocna by uz mohla aj toto ovladat. Mozno je fakt ta plienka pricina toho zapachu.
Skus jej jednoducho nedat, prd spanim vycikat, v noci, ked idete vy spat, ju psadit, vela deti sa ani nezobudi, len v akomsi polospanku to intuiktivne pustia.
Neviem uz poradit. Popripade este urobit u dr. rozbor mocu. Ak je vsetko v poriadku po zdravotnej stranke, tak uz neviem.
Lebo ja u nasej fakt nic necitim. Tiez utieram len papierom a vodou, vynimocne vlhcenymi babätkovskymi, kazdy vecer sa kupe alebo sprchuje, mydlo nepouzivame, sampon na vlasy, intimne casti len vodou. Ale plienku uz nema ani v noci, len ja som zapach nepozorovala ani ked este plienky mala. Hm, tazke.

renata5
4. júl 2017

Ahoj a vytok nema ze by jej smrdkala.cikulka ???moze mat silnejsi moc a to smrdi

yanni
4. júl 2017

@renata5 MOzem sa opytak, aky je to silnejsi moc? Farbu a zapach mocu mozu ovplyvnit rozne faktory: leiky, strava, prostredie atd. ale to "zapacha" len ten samotny moc a ked sa clovek riadne poutiera, tek by intenzovne clovek pachnut nemal. V tomto pripade by som typovala skor na cvrknutie a uschnutie. Ale to potom zapachaju nohavicky a ked dieta okupe vecer, tak by nemalo zapachat.

beton
5. júl 2017

@pusinka263 ked nezapacha moc ani gatky, tak by som dala spravit testy na pecen aj na oblicky. tieto ochorenia sa mozu prejavovat aj vonkajsim zápachom. takisto cukrovka, pripadne este nejake gyn. ochorenie, kvasinky, parazity a pod.

ivuska6
5. júl 2017

Keď zapacha moc to znamená nedostatok tekutín a býva aj tmavší

lucka243
17. júl 2021

Ahojte, aj na ritku pouzivate len vodu? Malickym aj sebe? Gatuse zehlite? Cele alebo len klin?