Ahojky...mojej 7 mesačnej dcérke som dala pred mesiacom nastreliť ušká. Pekne sa zahojili a po mesiaci som ich vemenila za zlaté. Teraz má zapálené uško, hnisá jej to, tak som jej vybrala náušnice a cítim tam hrčku...
Ako to mám ošetrovať? Alebo mám ísť hneď k lekárke? Myslíte,že jej už viac náušnice nemám dávať-tie nastreľovacie?Nemám to radšej nechať zarásť ? Očividne jej zlaté nerobili dobre. Ja tiež nemožem nosiť zlato.
Ďakujem
@miirkka1 v lekarni si kup lieh a kazdy den jej to precisti,najlepsie s vatovou tycinkou a daj vzdy aj na nausnicu,aby sa to dostalo do dierky. Ja tiez nemozem hocijake nausnice,jedine zlate mi nerobia problem, ak ty zlato nemozes tak mozno ani mala. Treba jej potom dat z chirurgickej ocele. Ja som nasej kupila radsej z bieleho zlata,to nieje take agresivne.
A mala si tie nausnice 24 hodin v liehu?
Nastrelene nausnice mali byt 6 tyzdnou az 2 nesiace
Urcite jej daj spat nausnice
Kludne tie nastrelovacie nech jej to nezrastie
Namoc ich do liehu skor ako jej ich das
Plus framykoinovu mast okolo dierky 3x denne
Ak sa jej to nebude ukludnovat, treba ist obvodnej
Aspon tak mi to povedali v ULK
Ja by som išla radšej hned k lekarke a pokial sa jej ta hrčka na ušku nezahoji naušnice je nedavaj žiadne, vieš niekomu to vadi, poznam jednu babu, čo nemože nosit naušnice vôbec, strašne jej to stale hnsalo, ale tie z chirurgickej ocele by nemali vadit nikomu, vraj su antialergicke.
To že na chirurgicku oceľ sa nedá byť alergický nie je pravda, lebo ja na ňu alergická som. Tiež nemôžem náušnice žiadne, mala som nastrelene 2x a postupne mamina skúšala rôzne kovy a stále mi to takto reagovalo niekedy menej niekedy viac - V tých horších prípadoch, čo bolo aj pri zlatých náušniciach mi zozadu uši navreli čierne hrcky a to mi potom museli už riešiť na usnom a zbohom náušnice, nechat zahojit a znova nastrelit...
A ako už bolo povedané keď tebe nerobí dobre zlato tak možno ani malej.. A tie čo mala pôvodne nastrelene tie boli z čoho? Lebo ak jej nič nerobili tak práve ten materiál by mohol byť ok, takze podľa mňa samozrejme čistiť a dezinfikovať to a mozes skusit dat tie pôvodne naspäť alebo skusit iné z toho overeného materiálu.
Snáď to vyjde a zahoji sa to 🙂 a keby sa to zhorsovalo tak treba zvážiť že čo lebo ja keď som to mala už čierne tak si pamätám že to riadne bolelo keď mi s tým ta doktorka čosi robila (môj druhý pokus bol asi V dvanastich), sestre dali náušnice dole prv, keď videli že to nepôjde, tak sa to len zahojilo a zarastli jej dierky a nebolo treba u doktorky
Veľa šťastia 🙂
dcere sme dali v novembri a v decembri sa objavila takato hrcka, ,,uzasni" doktori to na pohotovosti prepichli (katastrofa), a poslali domov, otyzden kontrola, potyzdni na ns navrieskali ze absces ze preco sme neprisli natreti den...hrcka znova narastla(lebo si viem predstavit ze by zasa povedali, ze kontrola o tyzden), o takto prepichovali tyzden vkuse ako sprosti, kym jeden nezahlasil ze preco sme vlastne na chirurgii, ked mame ist na ORL, lebo opat mozem vyhlasit ze pcient si sam moze vybrat kam chce ist vsakze....a na orl pozreli hned povedali cysta, ze preto sa to stale vracia, objednali na operaciu kedze mala dala zabrat pri prepichnuti 4 sestrickam mne a dotkroke....takze pod celkovou anestezou jej to museli vyrezat cele....zostala jej mensia jazva lebo nemohli vybrat stychy....ale uz je ok....ale bolo to otrasne....mala doteraz nechce si dat kuk usko
Ďakujem za rady, naúšničky som dala tie z chirurgickej naspäť, aj keď ju to bolelo :( Na druhý deň už bolo lepšie a po týždni to má úplne krásne ...takže asi jej neurobilo dobre zlato.
Ja nenosím ani obrúčku,len príležitostne, lebo sa vyhodím hneď pod ňou.
Takto to vypadá vzadu,vpredu je to ok