Su tu nejake dievcatka kt sa hraju aj s babikami alebo naradim ci inymi hrackami? U nas to fici a ked som nedavno volala cez fb s kamoskou tak ona mi ukazovala si milion montesori veci lebo na insta to tak robi jedna mamicka tak aj ona ... dokonca podla nej aj izbu malej zariadovala vsetko musi podla nej byt.
Priznavam aj my mame par hraciek drevenych napr zeleninu do kuchynky ale mame aj milion obleckov na babiku kociky atd
😀
Tak nasa ma 3 a pol a babiku nikdy nechcela ani vidiet do karicky sa vtrepala akurat tak sama najvacsia sranda boli kolecka.ziadna postielka ziadne perinky ziadne prezliekanie.takze babiky sme posunuli dalej a kupili auticko na ovladanie.hracky su pokus omyl.ak sa nechyti skusim za par mesiacov ak sa zase nechyti skusim za pol roka.na niektore musela proste dozriet a nieco ju vobec nebavilo
U nás sa baby hrajú s bábikami obidve, aj ročná aj dva a pol ročná... Najčastejšie sa však naťahujú o kočiarik, ak keď už majú dva 😀 a máme samozrejme aj dve kuchynky, no vždy sa hádajú na jednej...
a co sa teda chces opytat? 🙂 ktora z vas je divna? ;) ani jedna, kazdy rodic robi to, o com je presvedceny, ze je pre jeho dieta dobre. ak si zvedava, nastuduj si nieco o montessori principoch. a ak ta zaujmu, nieco si vyber. alebo aj nie🙂
Nazov montessori hracky su cisty marketingovy tah. Drevene hracky tu vzdy boli a budu a rovnako mozes robit montessori aktivity bez nich.
Nech sa tvoje dieta hra s tym, s cim chce. Keby to aj bolo vedro a blato. Podstatne je, ze ho to bavi a ze to chce robit ono, nie premotivovana matka.
Ta tvoja kamoska tu tiez anonymne minulu jesen pisala ze jej dieta mà len drevene hračky Lebo ona sleduje daku mamicku bloggerku na instagrame .. a problem bol že jej mala sa stym nechcela hrat🤣ale ze plastovu hracku len cez jej mrtvolu( alebo Kebyze ich propaguje Ta bloggerka tak vtedy by to bolo ine) jej otazka bola ako donutit dieta hrat sa🙄
Moje deti sa hraju so vsetkym dcerka starsia ma 3 bratov staryich takze babiky nemusela ale kociarik mala s plysovi zvieratkami a nechaj nech sa deti hraju same s cim chcu
Pokiaľ tvoje dieťa miluje bábiky a iné prkotiny, tak ju nechaj sa s tým hrať. Na montessori hry musí byť aj rodič, zapájať deti do prace a venovať sa na 120 %, čo 97,5% mamiciek nedava, nemá nervy a v dnešnej dobe ani čas, lebo utekajú do prace a supnu deti do omtessori škôlky. To nie je o drevených hračkach... A napríklad v našej dobe žiadne montessori nebolo a upratujem, varím, periem (a učila som sa nie na automatickej práčke) asi odjakživa. To bolo naše montessori. Najlepšie je deti nechať nech si vyberú hračky samé.
Babiky asi normalne ficia vsade, kociky a cele toto. Plus kuchynky. Ved tak sa rozvija rolova hra