Hranie sa s 2 ročným dieťaťom

iivkaa1
26. feb 2012

Ahojte maminy, chcela by som poprosit o radu..Mam 26mesacneho synceka a potrebujem nejake tipy na hry s nim... Pri ziadnej hre nevydrzi dlho...Po 10minutach ho to prestane bavit a ja uz neviem co mam vymysliet... Budem vdacna za kazdy tip. Vdaka 🙂

lucka1987
26. feb 2012

@iivkaa1 ani moje krsna nevydrzi sa hrat jednu hru dlhe hodiny.. 😉 tak napr
- skladanie lega a roznych vezi z kociek
- hranie sa na pacienta a doktora
- schovavacka
- co tak zahrat mu " babkove divadielko" s hrackami, ktore su doma?
- prezeranie obrazkovych kniziek a ich citanie
-nech pomaha varit.. hrajte sa na kuchara a pomocnika.. / nasho to bavi /
- to iste s upratovanim
-hrat sa s plastelinou / vtedy byt pri nom az si cosi nezje /
- hrat sa na robota / najskor mu to predved ako taky robot sa pohybuje / stlac gombik na nosteku a hovor roboticky
-klasicky bublifuk je tiez fajn zabavka.. ja som teraz ho kupila koli foteniu, ale som sa s mm vecer vyblaznila s nim ako decka dve 😀
- potom cvicenie.. rozcvicka s detskou hudbou aby ho to viac bavilo.. mozes aj ty spievat az je to zabavnejsie.. naucit ho kotrmelen, lastovicku.. a podobne kusky...
- hra " dones mi nieco " sadnes si a povies drobcovi.. dones mi nieco s cim sa prepina televozor.. / on ma za ulohu prit na to co to je a doniest ti to /, dones mi nieco drevene / doniesie ti varechu.. v horsom pripade celu stolicku / .....

je toho hodne, len ma teraz uz viac nenapadlo...

lucka1987
26. feb 2012

este ma napadlo kreslenie.. / niektore deticky vedia vtedy uz cmarat ine nie... /
alebo tancovanie na disko hudbu ...

alicia28
26. feb 2012

u nas vyhralo lego duplo, dokaze skladat od rana do vecera .........samozrejme s prestavkami ...............ale bavi ju to non stop, zacali sme s legom PRIMO , kupene v rakusku od 6 mesiacov lebo na SK som primo v obchode nevidela,,,ale od roku a pol bez problemov skladame lego duplo a uz mame asi 500 kg lega, ine hracky stoja nepovsimnute 🙂

hoogy
26. feb 2012

@iivkaa1 tak u nas vyhravaju vlaciky. dokaze si uz aj sam postavit drahu a perfektne sa zahrat s tymi vlacikmi. duplo tiez super ale teraz ho uz viac zaujima lego. potom nasho bavi hrat sa na varenie. alebo z kociek si stavia garaze pre auticka.

bubelko
26. feb 2012

@iivkaa1 mladsi bude mat coskoro 27 mesiacov a vedie lego duplo (rozne auticka z neho), auta vseobecne, vlaciky a drevene vkladacie puzzle. okrem toho sa hravaju s bratom na vlak ci autobus - postavia si stolicky od stola do radu, starsi rozda listky - zbieram tie, co pouzivam - a uz cestuju. potom vari - povynasa si hrnce, varechy a misky z kuchyne, porozklada na krb, naplni legom a vari. krb ma ako pec - dava dnu a vybera von. no a obcas sa zahrame vsetci nejaku spolocensku hru - pexeso - ale nie kompletne, len par kusov, ci "obstgarten" z haby, to je sice pre deti od 3 rokov, ale zvladaju to uz aj mladsie deti. na ucenie hry podla pravidiel je to podla mna super hra 🙂 no a kreslenie - roztiahnem velku rolku na zem, a kreslia - obaja 🙂

sante81
26. feb 2012

keby sme mali doma kameru a niekto sa na nás pozeral ako sa hráme, tak si o mne pomyslí ze som asi vadna 🙂 posielam malého platit na postu seky - seky su prázdne obálky z posty a postá je u nas kuchynska linka konkrétne truba. staviame si z kniziek garáze a hráme sa s autickami - auticko treba umyt, povysávat, natankovat - ked sa tankuje - tak treba ist zaplatit benzín aby nebola pokuta 🙂 tych vymyslenych hier máme velmi vela - ono tam ide dietatu sa venovat a stále mu niečo rozprávat, ked si ho nevsímam, tak sa hrat sám nebude. tiez sa rád nahána po dome, schovávačka, mame rozlozeny stan ten maly v izbe a tam stanujeme aj hodinu, lopty, lego, velké autá, vláciky - mama sa posadí na koniec izby a marosko jej posiela vláčik naspat - takto kobercujeme velmi dlho. aj ked ma to nebaví, tak nemám na vyber. dnes sa hral s obyčajnou plastovou miskou a vytiahol si sácok čaju a varil čaj vyse hodiny a ja som pila. treba len trochu fantázie a dieta sa dokáze zahrat aj s niečim s čim si my dospelí myslíme ze sa hrat nedá. a oplatilo sa na vianoce kupit auto na dialkové ovládanie

lenka311
26. feb 2012

@iivkaa1 Dcérka má 23mes. a hranie ju už ako tak baví aj samú. Veľmi rada stavá Chevu, stále robí komíny pre švagra - ten robí na kotolni, že nech má čím kúriť, potom klasické drenenné stavebnice, rada sa doma vozí na plastovej motorke, má súpravu plastových riadikov, často varí čaj, potom po mne pozostávali z kindervajec celé postavičky - tie má v dvoch detských ruksačikoch tak si ich vyťahuje, prezerá...
Spolu často hráme schovávačku, naháňačku, hry typu dones toto a toto... spolu vysávame, varíme, utierame prach... umývame stôl - všetko mám dvojmo, aj tú rúčku od vysávača som musela zohnať ešte jednu, no veď hádam nebudem vysávať sama... 😀 😀 😀 Rada má pohybové hry - typu Kolo kolo mlynské... Prala Hanka prala šaty... proste riekanky... s pohybom. Tých je veľa. Rada tancuje, dokážeme pretancovať aj hodinu.
No a potom ešte rozpárvkové knižky, hlavne o zvieratkách, vie pomenovať komplet všetky zvery a napodobňovať aké zvuky vydávajú...
Je toho veľa, niekedy ani netreba hračky - také vyťahovanie hrncov zo skrinky a následné varenie, alebo jej dám tak 5-6čapíc, ona si ich skúša, to isté aj s rukavicami, nohavicami, šálmi, rada sa snaží sama obliecť...
Ešte tak pred dvoma mesiacmi sa nezahrala vôbec s ničím, ale postupne som jej zadávala úlohy - sprav toto a toto, postav ten komín, nech je tu teplúčko a naučila sa ako tak aj sama prehrať... ale je pravda, že najlepšia a najvďačnejšia "hračka" som pre ňu stále ja a hry so mnou bez akýchkoľvek hračiek... 😉 😉 😉

ikke
27. feb 2012

ja si myslim, ze 10 minut pozornosti na jednu vec je pre 2-rocne dieta primerane, asi jedine, pri com moj syn vydrzi trochu dlhsie je kreslenie a malovanie, len tam zas pripadna na 20 minut cinnosti 15 minut nasledneho upratovania 😅 skor asi treba dieta motivovat, aby si vedelo najst po 10-20 minutach inu cinnost samo a nemusela si ho ty non-stop zabavat. moj robi rad veci, ktore robim aj ja - ked kreslim do skoly, kresli aj on, ked citam, cita aj on, ked varim rovnako, pomaha mi vesat pradlo, vykladat umyvacku a tak. ked chvilu sedim za pc, delime sa o monitor s pingu, aj teraz sem musi nieco napisat:
sssssssssssssssss xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxqqqqqqqqqqqqqqccccccccccccccccccwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
😀

lensam
15. máj 2012

tak môj 22 - mesačný syn nemá problém hrať sa sám. skôr mám problém, aby robil to čo chcem ja. sám si jazdí s autíčkami, kotúľa si loptami, momentálne ho fascinuje vysávač, predtým zase vyťahoval hrnce a miešal varechami. schováva hračky, alebo seba. kolo kolo mlynské, alebo si vylezie na okraj gauču a hodí sa chrbtom do sedáku a každú chvíľu prinesie knihu a chce aby som mu čítala a dokonca už doplňuje posledné slová vo vetách obľúbených rozprávok. rád pozerá spievankovo aj občas niečo načmára, vozí sa na motorke, aj v piesku sa vydrží neskutočne dlho hrať s lopatkou...ale pri všetkých aktivitách musím byť dostatočne blízko. občas si stihnem vyvesiť prádlo, alebo urobiť niečo v kuchyni než mu začnem chýbať. ale málokedy ma počúva. má vlastnú hlavu a trebárs na babygymnastike, na ktorú chodíme nechce spolupracovať, narozdiel od iných detí. stále dúfam, že sa to zmení.

nili
11. aug 2012

U nás najoblubenejsie je kreslenie, malovanie, vyfarbovanie, strihanie, lepenie, hra so zvieratkami, stavanie hradu z kociek ci lega, hra na lekarku, varenie v kuchynke, plastelina, citanie, skladanie obrazkov z kociek, pocitanie, tanec a spev ... a ked nic nezabera, tak ostavaju rozpravky alebo kratke anglicke riekanky z youtube. Najnovsie robievame aj bunker, stan uz nestaci. Na dvore je to nahanacka, bicyklovanie, trampolina, smykalka alebo hojdacka.
Castokrat hrame slovnu hru, ked ja dcere poviem, ze budeme hovorit zvieratka, jedno poviem ja, dalsie ona, alebo dopravne prostriedky, farby, cisla, dni, mesiace, atd... Velmi ju to bavi.

zuzdomi
17. jan 2015

Mojho drobca ( 25 mes) okrem hore spominanych aktivit bavi aj hrat sa na rozpravky, ktore som mu hovorila alebo ktore pozeral. Napr sa hra na rozpravku ako Dedko taha repku ( repka su velke matrace z gauca, miesto furika ma plastovu krabicu na svoje hracky...) alebo z rozpravky Masa a Medved sa hra na to, ze on je Masa a vari kasu, alebo ze roznasa s medvedom darceky miesto deda Mraza( ja hram medveda, vrece na darceky sme mali s paplonu a darceky boli vankuse, sli sme ich porozdavat plysakom...) Jednu rozpravku hrame aj hodinu.