Moja 15-mesacna dcera asi tak posledne dva-tri tyzdne zacina svoj hnev a protest prejavovat iba krikom, pistanim, hadzanim sa o zem. V tom horsom pripade nevaha dokonca pohryzt alebo si bucha hlavicku o zem ci o stenu. Stava sa to vtedy, ked sa jej nieco nedari alebo ked si nieco pyta, co vie, ze nemoze mat. Alebo ked jej nieco nedovolim. A castokrat aj iba tak. Co s tym? Nevsimat si to? Dohovarat? Pohrozit? Ja ozaj neviem. Niekedy funguje, ze sa zacnem chovat tak ako ona alebo ju zabavim niecim inym, ale je spravne to takto "zakecat"? Ake su vase skusenosti? Robia to aj vasi drobci?
u nas ked reve zabera>uplne s kludom: juuuj aky si kraaasny,este plackaj,len tak maalo vies?...a takto par krat.potom zareve , ze nie!! a je klud.to ked reve bezdvovodne. a ked volaco chce,co uz nedovolim...alebo si zacal zo mna robit poskoka.mama zakry ma!a stale sa odkopava ...a reve ked nejdem..tak potom poviem :rev si kolko chces,mna to nezaujma.chvilu pofnuka a je klud.a furt s kludom.nesmies sa nechat vytocit. oni skusaju....a to trieskanie asi ignorovat.mne sa tak hadzal o zem,nic nepomahalo az ignoracia.prekrocila som ho a odisla.ale tiez to mame zaujmave,kolko krat rozmyslam ,ci ho k neakemu dr nezoberem.ked chyti amok-konec sveta!... 😖 tak vela sily! 😉
Ach, len keby som na to mala zakazdym energiu 😖 .
@cheequix vzdor ako z učebnice 😀 jaaaaaaaaaj tak čaká ťa zaujímavé obdobie 😀 pevné nervy ...
ja som vzdy krpcovi povedala, ak neprestaneš - idem preč ... pochopil až ked som sa postavila a prestal 🙂 jednoducho na každé dieťa platí niečo iné ale dôležité je, nedať jej najavo, že revom, krikom a vrešťaním si vydobije čo chce ... daj jej najavo, že nech bude ručať koľko chce, jednoducho teba to nezaujíma (to platí pre trošku vačšie deti) ak ešte nerozumie všetkému čo hovoríš tak jednoducho ti nezostáva nič iné, len velmi rýchlo odvrátiť pozornosť na niečo iné aby zabudla, prečo vlastne začala vrešťať ...
Moja malá si tiež búchala hlavu o všetko ( myslela som tiež že to nie je normálne - sebapoškodzovanie )- vtedy som už väčšinou zasiahla - držala ju..., inak som ju nechávala vyrevať keď sa hodila o zem, či už doma,vonku,, v obchode, moc nezaberalo prihovárať sa a pod., málo kedy sa mi podarilo upriamyť jej pozornosť na niečo v tom " amoku " - no myslím že to je správne - zakecať to. Teraz je to už lepšie - má 2,5 - už je trochu rozumnejšia, aj sa rýchlejšie na niečo namotá , ale ke´d bola taká malá tak nie.
Bolo to už dávno, ale keď robila to isté moja dcérka, tak som si ju nevšímala, odišla som z izby, a potajme sledovala aby sa neudrela a keď sa dotrucovalo prišla za mnou vysmiata ako lečo, Pár krát sa to zopakovalo a keďže jej plač a cirkus nemali u mňa úspech, tak s tým prestala. Tiež mi to voľakto poradil. Potom už bol pokoj a mohli sme ísť trebárs aj do hračkárstva len sa popozerať a odišli sme bez plaču.
Hehe moja ma necelych 14 nesiacov a to co opisujes presne ako cez kopirak u nas doma 🙂 Ja ju ignorujem a ked to uz moc moc prehana tak zasiahnem zalezi od situacie.
Ked sme vonku tak pohrozim ze ideme hned domov, ked sa neukludni tak ju beriem a ozaj ideme domov.
Ked sa jej to stane doma tak ju ked sa da objimem to zvykne pomoct. Ked nie, tak posteklim, prehodim pozornost na nieco ine... a este funguje take ze jej pohrozim ze ide hned do postielky spat hehe a toho sa bojiiiii :D Ale moc to nepouzivam aby sa nezostresovala a neprestala mi sama zaspavat v postielke, nerada by som ju teraz zacala uspavat :D
moze to tak male dieta pochopit? to ja kebyze mojej malej takto..., ze prekrocim a idem prec, alebo rev si kolko chces, tak reve....:o) kolko chce... nepochopila by ma....pocuvne, po dlhej chvili v slzavom udoli, len ked jej poviem, nellynka pod ku mne, ja ta pomojkam....
to chape hned....ale zas ja mam vycitky, ze co z toho neskor "vylezie"...mala trucerka?
Áno, odvrátiť pozornosť. Ja začnem štekliť a malý zabudne čo vlastne chcel.