Ako naucit dieta byt tichsie? Nemyslim aby bol ticho, len stisit decibely. Uz mi praskne hlava zachvilu. Maly ma pomaly 3 roky a nonstop krici, ci sa tesi, ci sa mu nieco nepaci, niekedy vykrikuje slova, niekedy len pisti. Hluchy nie je, uz sme boli na vysetreni. On ked chce vie rozpravat pekne potichu, pocuje aj to co nema 😀 😀 Kde prideme, tam je najhlucnejsi. Nemozem sa porozpravat, telefonovat. Ignorovat to sa neda, to este prida na decibeloch, dohovor ani odidenie z miestnosti nefunguje.
@nikki28 to som citala, ale tam je mensie dieta co este nerozprava, len vykrikuje a riesi sa tam autizmus..a navyse je to otazka, cize sa nemozem spytat ja..ale dik
@unavenasom to ma mrzi, ze nepomohlo, ja mam len 7 mesacneho drobca, ten vie tiez niekedy kricat dost hlasno, ale flasa ho upokoji 🙂 mozno len chce, aby si sa mu stale venovala, vynucuje si tvoju pozornost....
@unavenasom neviem , ktorý lekár toto rieši .. nemyslím liekmi, ale naučí ho inému chovaniu, asi detský psychológ, pediater by mal vedieť
.. ako reaguje, ak povedzme má svoju hlučnú hodinku a povieš mu, že chceš ísť spať a naozaj si ľahneš? púta pozornosť? zrejme sa teší ked niekde prídete a snaží sa upútať tvoju pozornosť, ked sa s niekým rozprávaš .. zrejme ti niečo ukazuje, či aj ked sedí pri tebe a rozprávaš sa s niekým, tak má hlučný prejav? A čo telka, nie je nahlas? Nejde o to, že by nepočul, ale proste či nehučí, že aby si aj ty v susednej izbe počula, čo tam ide pre kontrolu obsahu programu, či zvýšená hlasitosť počas televíznych novín..
@nikki28 ono je to aj ked sa hra so sestickou /rocna/ tak krici, nie je to vzdy o tom, ze chce na seba upozornit..lenze ak jaci on, ona sa prida /jej nevysvetlim este vobec/ a potom sa hraju hru, ze kto skor praskne krikom luster alebo maminu hlavu 😖 😀 😀 proste zacinam byt ohucana strasne
@unavenasom no tak toto poznam, bolest hlavy z hluku, pred materskou som bola ucitelka, sice na strednej skole, ale na odbornej, kde je 99,9% chalanov - pubertakov 🙂 no neviem, skus aj ty na nich kricat a spytaj sa, ci sa im to paci 😉
aj ja mam take dieta, rozprava strasne vela, fakt niekedy na tabletku ☹ cakam na september kedy pojde do skolky 😀
@lili_mia on ma hlucny prejav nezavisle od situacie, aj ked sa hra so sestrou, ci sam vykrikuje na hracky, psa, na mna. Hra sa v tej istej izbe ako som aj ja, telku nemame pustenu, nema co prekrikovat, s manzelom sa nehadame, mame spojenu obyvacku s kuchynou, tak su tam, maju tam hracky, rabuju mi kuchynu, tak vtedy este bucha do toho hrncami..uz sa naucil otvarat detsku poistku 😠 ...ale v ostatnom spolupracuje, do suflika s nozmi neleze, bolo mu to vysvetlene, pochopil, ked vykrikuje a ma ist spat, tak bez problemov, ulozim ho aj ked ide do postele s obrovskym krikom /jasi sa, nie s placom/ a v posteli sa vypusinkujeme a odidem a on potuchu zaspinka, bez problemov
proste si nemyslim ze je na to na psychologice vysetrenie..v ostatnom krasne spolupracuje..len hluk je proste jeho, zatial sa ho nechce vzdat, len uz mi to leze na nervy 😅 🙄
@nikki28 ak by som kricala ..povazoval by to za hru a ked sa aj seriozne nastvem uz, tak stichne na 5 minut a potom zase
@palomka mne ho nezobrali 😖 vela deti tu je a ja som doma s mladsou..cize vykupenie v podobe skolky sa nekona
@unavenasom nie vyšetrenie, že či mu niečo je 🙂 ale nech mu ten lekár vie pomôcť ako regulovať hlasitosť, mnohí detský psychológia pomáhajú rodičom, ktorí si nevedia s deťmi rady, hádžu sa o zem aj v obchode, ziapu na celý obchoďák aj bez toho, aby mali k tomu dôvod
@lili_mia ako nastastie taketo sceny mi nerobi, a ked chce vie rozpravat normalne..len on nechce
a s cudzimi nechce momentalne spolupracovat ak sa mu nepacia, trosku zacina obdobie vzdoru..ale ten krik je dlhsie
@unavenasom skus mu vymysliet nejaku hru, pri ktorej musi byt ticho..... trebars nech sa ide schovat... ked bude hucat, tak ho najdes, ked bude tichsie, tak sa tvar, ze ho nevidis..... 😉
moje dve starsie tiez niekedy vrieskaju, ze ich je pocut na prizemie, resp. ked ideme domov, tak nam potom tatino povie, ze ich bolo pocut uz od brany... byvame na stvrtom.... takze obcas sa hravame, ze sme indiani na bojovom chodniku a musime sa preplizit domov tak, aby nas susedia nepoculi....
@masinka vdaka za napad..vyskusame
@unavenasom este mi napadlo..... kedze ma sestricku, skus a s nou hrat, ze davate babiku spinkat , tak musia byt tichucko, alebo jej potisku spievat uspavanku.... pripadne aj syncekovi kupit babo alebo nejaku potvorku o ktoru sa bude musiet starat a ktora sa bude bat, ked bude velky hluk
@masinka tak toto nepomaha vacsinou...on podla nalady aj ked sestricka spinka tak raz huci a raz nie, uspavanie pochopil, tak na 5 min
aj ukaze ze pst haja /ci uz dcerka, pes, hracky/ ale po chvili zabudne a zas hulaka...tak ked mala spi, tak je to vecne upozornovanie, nech je tichsie 😒 🙄
@unavenasom to poznam, tiez stale upozornujeme ked najmensia spi a stichnu na 5 sekund....
@masinka presne 😀 😀
@unavenasom , toto poznám 😝 jediné riešenie je tráviť všetok možný čas vonku a tam nech si hučia koľko chcú (takže občas ideme ako pojazdný cirkus, ale predsa to vonku sa viac rozplynie do okolia ten hluk a nie som ja taká ohučaná) . U staršej pomáha dať jej činnosť, na ktorú sa musí sústrediť, lenže to sa zas nedá neustále. Ale je to veľká pomoc, našťastie rada kreslí a všelijako tvorí a malá sa k nej pridáva. Menšia by nebola taká hlučná, ale keď hučí staršia, tak sa s radosťou pridá 😅
moja má 3 a pol,a tiež sa jej ústa nezatvoria 😅 piští,kričí,s tým nič nespravíš... A čo je horšie,moja sa aj rozpráva piskľavo,a stále,opakuje všetko čo poviem,akurát s otáznikom na konci,pýta sa prečo,kam ideme,a stále dookola,kým jej neodpoviem,niekedy už nemám silu ani ústa otvoriť 😀
@unavenasom uff mam takuto neter a ma uz 7r a vrieska stale... Ked mame oslavy kazdi len tichsie,tichsie... A to ma uz 2r sestru. Ja osobne by som isla k detskej,ta ma vypocuje neodbavi ma ze deti su take,lebo nie su. A rada ,resp povzbudenie pre teba... Zvyknes si a otupies.jej rodicia to maju doslova na haku. Moja dcera zasa stale rozprava,ale ze v kuse. Ja uz mam vypnuty zvuk... Tiez 7r.ale skolka a skola pomozu hlavne matkam 🙂
@unavenasom ja to mam podobne, ale trojmo 😀 😀 😀, tiez mam chvile, ze myslim na stuple do usi, alebo na pasku na pusinky kriklunov 😀 😀 😀
Aj ja mam toto doma a už neviem ako ich skludnit. Mladší skoro 3 ročný odkukal od sestričky a už mám 2 hlučné deti.
@unavenasom skus pozriet sem:
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/je-normalne-aby-1-5-rocne-dieta-non-stop-vykrikovalo/