Helen Doron English

3. nov 2022

Ahojte,nikde sa neviem dopátrať koľko je cena takého kurzu ? A dá sa zapísať aj teraz ,keď je už november ? Chcem pre dieťa 2+ a ešte pre ďalšie 9+

tanyan
3. nov 2022

Treba kontaktovať konkrétnu pobočku a tá poskytne info či sa dá zaradiť do rozbehnutého kurzu.
Štandardne sa platí zápisné (v cene je ruksak, učebnice a online app - meno + heslo) a mesačný poplatok. Vychádzalo to okolo 300€ - 400€ na rok na dieťa (medzičasom išli ale asi aj u nich poplatky hore - inflácia, energie).
Niektoré pobočky poskytujú aj súrodeneckú zľavu.
Vyplňte na stránke záujem o ukážkovú bezplatnú hodinu a oni sa ozvú...
https://helendoron.sk/site/pozyvame-vas-na-ukaz...

autor
3. nov 2022

@tanyan a to je jedna hodina týždenne ?

hilda08
3. nov 2022

My sme mali dve hodiny týždenne a desat mesiacov po 42€

autor
3. nov 2022

@hilda08 a oplatí sa to u takého malého dieťaťa dvojrocnehi ? U toho 9 rocneho určite, tam som ochotná investovať ale u takého mini, či to bude mať efekt väčší ako koľko to stojí

hilda08
3. nov 2022

Podľa mna neoplatí, ako naucil sa farby a par slov…mozno je to dobre ako taky podvedomí základ ale tie lekcie boli v takom tempe ze mne osobne sa to nepáčilo, v polke kurzu sme to ukončili

autor
3. nov 2022

@hilda08 tak to ho naučím aj doma , pisterime peniažky na kurzy keď bude starší

autor
3. nov 2022

@hilda08 ako človek počúva svadbe že najlepšie je začať s jazykom takto keď je malé dieťa a tak hľadá čo a ako,ale zas také peniaze dať do toho mi príde veľa.

hilda08
3. nov 2022

Ano je pravda, ze sa najľahšie nauci lebo to podvedome vníma, ja mu púšťam anglické pesničky, rozprávky, pomenúvavam mu po anglicky kadečo a tiez sa naucil

lucik194
3. nov 2022

9plus by som uz pohladala normal kurz, nie heken doron

autor
3. nov 2022

@lucik194 prečo ? V čom to bude prinosnejsie ? On si chce robiť potom Cambridge certifikát, keďže ho to veľmi baví, aj na bilingval chce ísť.

tanyan
3. nov 2022

Áno, to bola jedna hodina týždenne.

autor
3. nov 2022

@tanyan no aspoň dve by som za takú cenu očakávala ,aj pri tých malých deťoch. Škoda no.

ziarifka
3. nov 2022

Chodila som s dcérkou keď mala 3 roky. Ale začala korona, prešlo sa na online, tak sme to zrušili. Vychodila reálne 3 mesiace. Nám to dalo perfektný úvod do nového jazyka. Dcérka o to mala záujem, pýtala si sama angličtinu.

Doma sme zaviedli pravidlo, rozprávky sa pozerajú iba v angličtine (Pepapig, Cocomelon, Disneyovky). Slovensky mali audio rozprávky a veľa sme si slovensky čítali.

Po roku takého režimu boli výsledky: mladšia 2r mi rozprávala viac anglicky ako slovensky (Mama, help. Mama, come. Mama, look. Zvieratá, jedlo, farby...), dievčatá majú celkom dobrý posluch. Staršia ma teraz 5 a dokáže identifikovať slovo, ktoré nerozumie, a spýta sa na preklad. Oni dve medzi sebou občas rozprávajú anglicky, anglicky sa niekedy hrajú s postavičkami Pepa pig. Mladšia už rozpráva iba slovensky, ale keď dlhšie pozerajú anglicky, chvíľku používajú aj anglické vety.

Ja s nimi anglicky nerozpravam, iba prekladám, čo sa pýtajú. Aktuálne by chceli ďalší jazyk, lebo youtube jej pustil Pepa pig po taliansky. Tomu sa zatiaľ bránim, manžel je Čech, tak nech tých jazykov nemajú priveľa.

autor
3. nov 2022

Tak tu tv áno bude pozerať anglický,len to je tak Max 20 minút denne. To je málo. Tak hľadám aj dačo viac

ziarifka
3. nov 2022

To úplne stačí, 20 min. Helen Doron má vo svojej metodike, že dieťa každý deň doma počúva pasívne tú rozprávku, ktorú pozerali na hodine. Že 5 min vizuálne na hodine a 6x 20 min audio doma.

lucik194
3. nov 2022

podla mňa je ta metoda vhodna pre mensie deti, nie pre deti druheho stupna (10plus).. dieta mi par hodin absolvovalo hd, za mna nic moc, moznoze len si nesadli s lektorkou....

tanyan
3. nov 2022

Pri tých malých deťoch je to práveže lepšie, hlavne ak majú aj doma aspoň rozprávky v angličtine. Dcéra začala chodiť do HD, keď mala asi 18 mesiacov. Doma pozerá rozprávky iba po anglicky, občas po slovensky. Niekedy som jej aj večer čítala po anglicky. Medzičasom rozpráva absolútne plynule a nemá problém s prepínaním jazykov. S nástupom do školy sme zmenili jazykovú školu, lebo slovnou zásobou a plynulosťou vyjadrovania výrazne prekonala spolukurzovníkov a chcela som ju intenzívnejšie rozvíjať.
Avšak neľutujem tú investíciu, lebo sme mali dobrú lektorku s vynikajúcim prístupom a dcéra má extrémne pozitívny vzťah k jazykom.