Hejneho metóda Sfumato - názor, skúsenosť

antonia15
24. sep 2024

Sú tu rodičia, ktorých deti sa v prvom ročníku učia/učili týmto spôsobom? Zaujíma ma skúsenosť, názor.
Ďakujem

deedol
24. sep 2024

moj sa tak teraz uci, bolo nam to vysvetlene na rodicku. co by ta zaujimalo? 🙂

antonia15
autor
24. sep 2024

@deedol mne sa to zatiaľ pozdáva, žiaden problém s tým nemám, ale stretla som mamičku, ktorej rodina a známi sú pohoršení týmito spôsobmi vyučovania..že ako je možné, že deti nemajú úlohy, že sa nenaučia čítať, že je to somarina - tak sa vyjadrila pani, ktorá je špeciálna pedagogička...tak som sa nad tým začala zamýšľať a zaujíma ma názory a skúsenosti iných....naše dieťa žiaden problém nemá, číta už teraz

deedol
24. sep 2024

@antonia15 aj nase, je v skole pre nadane deti. tiez nema ulohy a zatial sme spokojni, hlavne ked pocuvame, ako jeho spoluziaci zo skolky zaspavaju pri pisani ciarok a niektori su uz teraz znechuteni.

antonia15
autor
24. sep 2024

@deedol ako vravím ja nemôžem povedať zatiaľ jedno krivé slovo, len mi doslova dala chrobáka do hlavy táto známa...veď práve na druhú stranu máme známych a úlohy končia plačom - klasická metóda

lucik194
24. sep 2024

motas dve veci

hejneho metoda je matika, sfumato je citanie

jablka s hruskami

antonia15
autor
24. sep 2024

@lucik194 ďakujem za duchaplný názor ktorých všetkých obohatil....predstavte si, že viem aké metódy sa na škole môjho dieťaťa vyučujú a keďže som sa pýtala na obe to znamená že ma zaujímajú názory na obe metódy...krásny deň

lucik194
24. sep 2024

@antonia15 nie nechcela som nikoho urazit, akuratne ten napis vyznel tak, su pomiesane jablka s hruskami, kedze si nepouzila zakladne interpunkcne znamienka a vyznieva to naozaj zle......

lebo je napisane Hejneho metoda Sfumato

takze v klude

mali sme metodu Sfumato, za mna super metoda, aj ked deti citaju pri tom ako z pomocnej skoly, znie to ako znevyhodnene deti, ktore nevedia rozpravat, proste trieda postihnutych. sorry neviem ako to slusne napisat..... ale vsetci sa velmi rychlo naucili citat v triede.....

a Hejneho metoda...... nooooo za mna zle, deti kamosky mali, mala so s nimi par "ukazok" ako sa to pocita, ako sa s tym pracuje...... ano, prve roky deti aj rodicia nadseni, ale realne ten pruser nastal v 4-5 rocniku, ked uz tuto metodu nemali, kompletne strateni, nevedeli sa zaradit v matike..... takze za mna nie

a ani jedna z metod nebola, zeby deti nedostavali domov ulohy, aj moje aj kamoskine deti domov ulohy dostavali......

tiika
28. sep 2024

@antonia15 pozerala som webinar s jednou ´pristupnou ´ matematickou/pedagogickou. Ona odporúča najlepšie kombináciu Hejneho s klasikou. Obe maju svoje klady i zápory.