Hádzanie sa o zem

3. dec 2023

Ako riešite, alebo ste riešili, situáciu, keď sa vaše dieťa (okolo 2 rokov) hádzalo o zem (najmä vonku) počas obdobia vzdoru?

galganka
3. dec 2023

Hodili sme sa tiež... 🤷🏼‍♀️

autor
3. dec 2023

@galganka 😂 pomohlo?

galganka
3. dec 2023

...asi hej, v takom šoku bol, že aj revať zabudol. 😂

domak2
3. dec 2023

Ja sa na mojom smejem, že sa uzemnuje. 😅 teda nie jemu do tváre, ale keď sa nepozerá. Záleží ci je zúrivý alebo sa ľutuje, ak sa ľutuje tak ho zdvihnem a pomojkame sa. Ak je zúrivý, počkám kým prejde do lutostivej fázy a zase sa pomojkame.
Ak je to vonku v štýle, že sa ponáhľam alebo to proste nie je vhodné miesto na hod, tak ho nasilu dám do kocika a tam sa po ceste ukludni.

nikpa
3. dec 2023

Prekročila som a išla ďalej

nikha2809
3. dec 2023

Ja som sa vždy spýtala či je už lepšie keď je na zemi, vždy povedali že áno postavili sa išli ďalej 😂

noemi155
3. dec 2023

Chvála panu bohu toto nepoznám 🙏
Ale možno pri synovi má to dobehne😂
Ale komentár od @galganka ma neskutočne pobavil 😂😂😂

galganka
3. dec 2023

@noemi155 ono to je v deťoch, nie vo výchove. Najstaršia by sa nikdy nehodila o zem, ani keby čo sa dialo. Stredný, ten vedel okamžite stratiť kosti a zosunúť sa, jak handrová bábika. A ležal a život v troskách. Mohli sme komunikovať, hľadať riešenia, zdvíhať, mojkať, hocičo. Až raz sa tak švihol v Tescu v uličke tak som sa švihla tiež, manžel sa pridal a bolo. 😂 Ľudia kukali šuškali, ale rev prestal, aj ďalej sme mohli ísť. Odvtedy to skúsil ešte zo trikrát, už sme sa rovno skladali s ním. 😂 Najmenšiu to našťastie tiež obišlo, tá iba začne srdcervúce slzy roniť, potom nájdeme riešenie, utrie sople, dodá "tak dobreeeee" a zas je vyrehotaná. 😂

andreatytler
3. dec 2023

Ak sa dalo, sadla som si vedla neho a pockala kym to prejde, pomojkala a isli sme dalej. Ak sa nedalo, zobrala na ruky, odniesla na miesto kde sa dalo a pockala tam.
Tu kde zijem su ludia viac chapavejsi a nehadzu na mamu pohlady akoze si nevie vychovat decko. A keby aj hadzali, povedala som si ze mi to bude jedno. Zalezi viac na tom co si o mne mysli cudzia zena ktoru uz asi nikdy nestretnem, alebo to co si o mne mysli vlastne dieta?

mirka414
3. dec 2023

Ja som mala dcéru anjela toto nikdy nerobila a to mala kopec okolo seba príkladov kedze som ako opatrovateľka denne strážila aj 2-3 cudzie dievčatá ..zato teraz v puberte sa mi to všetko vrátilo 😂tie ostatne dievčatá mám snimi dodnes kontakt sú fakt super 17-18 ročne slečny a moja dcéra je voči mne teraz naozaj hnusná .

noemi155
3. dec 2023

@galganka hlavne,že ste našli riešenie
Možno tvoje taktiky budem aj ja nútená použiť 🙂
Ale jasne mi je,že je to v tom dieťati
To vidim aj teraz,že su iné osobnosti obaja
Ale tak všetko sú to našťastie len “obdobia” a raz vyjde to slnko a časom sa na tom už len zasmejeme🙂

slavomira236
3. dec 2023

@domak2 ja som tak raz malu z kniznice memoohla dostat. Mala 2aj nieco vonku -15 ona sa v kniznici hodila ma zem nechcela vetrovku na seba kopala metala sa. Nejak sami podaril ju narvat do kocika samozrejme bez bundy ciapky. A tak sme sli ona priputana revala chcela vyskocit s kociara Ludia sa obzerali po meste dieta v svetriku bez capice revsjuce po tom mraze
Ja som bola spotena jak kon
To bol jej prvy vzdor s poriadny neocakavany z nicoho nic..

domak2
3. dec 2023

@slavomira236 s dcérou som mala takých situácii co spocitam na prstoch jednej ruky. So synom ich nespocitam ani so sto rukami 🤣 uz som sa aj potit prestala

autor
4. dec 2023

Ďakujem dievčatá za odpovede a názory. 🙂

minenkak
4. dec 2023

Ja som povedala ,že nech sa hodí ešte raz ,ale poriadne nech ho to bolí a nech potom za mnou nejde keď bude revat

biibiana
4. dec 2023

@galganka Som vdacna za tvoje slova, ze je to v detoch a nie vychove. 🙉 (Niekedy si vycitam spravanie mojich deti) Mam 3 deti s velmi malym vek.rozdielom a predsa kazde jedno ine jak keby ani surodenci neboli. Trucovania a ziarlenia sme si uzili veru dost, ale ked ti rodinna znama zahlasi, ze deti sa rodia rovnake len vychova je ina.. ( ona mala vtedy jedno kludne dieta 😤 ) No islo ma roztrhnut od zlosti aby som jej jednu nefukla, len som prehltla horku slinu a predychala pre pokoj v rodine 😀 Nie som z tych co niekomu nieco dokazuju, vsetci maju svoje pravdy ktorymi ziju. Nemala sancu pochopit to. Som rada, ze nie len ja to vnimam takto, urcite vsetky robime najlepsie ako vieme, ale deti sa uz rodia s povahou, ktoru velmi neovplyvníme.

galganka
4. dec 2023

@biibiana naši majú rozdiel 17 mesiacov. Takže ozaj môžeme povedať, že výchovu majú úplne rovnakú, lebo sme na nich všetko skúšali rovnako, všetko to bolo pokus - omyl, prípadne úspech. V niečom sú ako dvojičky, ale vo väčšine sú úplne, ale úplne rozdielne povahy. A najmenšia, tá spravila mix oboch, plus dodala svoje vylepšováky, takže ešte s ňou bude veselo. 😂

siska53
4. dec 2023

Ak sme sa ponahlali, sup do kocika. Ak nie, tak cau a sli sme dalej.

biibiana
4. dec 2023

Autorka, aj u nas pomahalo objatie v pripade, ze je to truc z lutosti. Ak islo o hnev tak som dietatu popisala jeho pocity, napr. Milacik viem ze sa hnevas atd.... potom sa dieta zacne lutovat vtedy treba pomojkat a bude dobre. Emocie naozaj nevedia zvladat, ale priznam sa, ze ani ja nezvladam tie svoje 😀 Niekedy som na dieta za trucovanie este nakricala, ale s odstupom casu vidim, ze to nebolo na nic dobre 😀 Najlepsie je to ignorovat pripadne odputat pozornost alebo paradoxne venovat sa problemu a pomoct dietatu uvedomit si svoje pocity hnevu.. teda aspon podla mna 😀 Niekedy za truc padla aj jedna na rit a bol klud 🙉

dusankomoj
4. dec 2023

Dcéra sa nehádzala,ale zato syn to vedel perfektne! Tak efektne,ako viktoriánska panna(ladne k zemi,aby sa neudrel🤣) a raz mu to nevyšlo, treskol sebou ako školák ruksakom a keď zistil,že to bolí,tak už to viackrát neurobil.

qetka
4. dec 2023

@biibiana jasne, ze je to o detoch. Synovi to v zivote nenapadlo, mozno som si vtedy naivne myslela, ze mojou dobrou vychovou 😂, zato dcera, ta bud neskutocne pisti, alebo si laha na zem (nehadze sa, aby sa neudrela, iba si pomaly lahne) A to mi vsetci vraveli, ze dievcata su poslusnejsie 😂 Jasne, je to uplne jedno. Ona je uplne ina povaha - maly nervacik, zato syn usmievavy kludas. Ako trojrocny krutil nad nou hlavou, ze preco lezi na zemi na ulici a tukal si na celo.

maryetta
4. dec 2023

Moji to sice nerobili. Ale…. Ked niekedy chytili zlost ze som s nimi nepohla tak este som im sama pripomenula-pre mna za mna sa aj o zem hod. Nepomozes si…. To len treba ignorovat. Ze to na teba nezabera a budu skusat nieco ine.

autor
4. dec 2023

@biibiana ďakujem 😊 áno tiež som prvé dni bola z toho na nervy, a ťažko som zvládala svoje emócie. No bolo to ešte horšie a ako dlho to trvalo? 😀