Ahojte, prosim najdu sa tu maminky, ktore mali uzkostlive male deticky pod 2 roky? Moja dcera stale nechodi sama a bude mat 2 roky, rehabilitacna lekarka tvrdi, ze fyzicky je mala v poriadku, za 2 ruky chodit vie, ale akonahle pustim len jednu ruku, chyta strasnu paniku. Boji sa aj fitlopty, cvicenie a rehabky boli cisty boj aj plac, aj ked sme sa pohupovali na lopte. Rovnako uplakana byva, ked pride do kontaktu s niekym cudzim, vysetrenia u lekarky su sodoma gomora. V noci mava nocne mory. Rehabilitacna nas odporucila k psychologicke, ze tem blok z chodenia ma v hlave. Neurologicky je ok. Ja vidim, ze by este aj potrebovala cvicenie kvoli svalovemu tonusu, ale cim viac sme cvicili, tym viac sa potom brani dalsiemu pohybu, je velmi opatrna, boji sa, ze si ublizi. Chodime plavat, ale nestaci to. Uz neviem co mam robit. Mala sa niekedy zlosti, lebo vidi obe deti behat a chcels by s nimi, ale nejde jej to. Trapi ma to, ked vidim ako sa trapi ona. Mozno su tu maminky, ktore riesili podobny problem.
nasa mala bola podobna.. nie az taky extrem, ale tiez som sa s nou natrapila..z vacsej casti ju to preslo- teraz ma 3 roky a 5 masiacov.. zacala chodit do skolky a cuduj sa svete - tam sa neboji nicoho 🙂 stale je hanbliva a bojazliva, ale hlavne vtedy, ked som s nou ja a ked je malo vyspata.. moc neporadim, ale aspon dobra sprava, ze casom sa to urcite zlepsi 🙂
Nechcete skusit koniky? Je to dost drahé, ale robi to zázraky, konik je vynikajuci terapeut po fyzickej aj psychickej stránke