Uz asi mesiac je 2 ročný syn extrémne rozladeny, nervózny, neurotický, z ničoho nič začne vrieskat, búchať dupat, vsetko chce robiť sám a keď mu podam niečo sama alebo dám sama lyžicu do úst, zjape saaaam saaaaaam a jeduje sa, hádže veci, kym ma to bavilo tak som mu vyhovovala ze co chcel, spravil sam, myslela som ze len sa uči byt samostatný, ale už to asi prekročilo medze, neplatí pekne slovo ani Ignoracia ani vysvetľovanie v rukavickach.. Co mam robiť? Je rozmaznany? Nemám čas sním chodiť von,žeby sa trochu unavil, mam co doma chystať, manželovi sa von s nim nechce a nikto iný tu nieje..
Žeby mal obdobie vzdoru? Aj vaše deti v tomto veku to majú?
Sama si si odpovedala, ked nemas cas ho ani ist unavit tak sa samosrejme nevie vpratat do koze 🙂
A ak sa manzelovi nechce (?) ok, ich dvoch zavri do izby a ty si chystaj. Mozno to muzicka prejde ked so synom co sa nudi a nieje nanho cas, stravi par hodin.
A ked si nanho niekto najdete cas aby ste trosku vybili jeho energiu, potom sa da rozmyslat nad rozmaznanostou ci obdobim vzdoru...
Uplne cely den doma nieco chystas? A to je viac dolezite ako zobrat dvojrocne dieta von na cerstvy vzduch?! A muzovi sa nechce, no vy ste teda super
...ale no...aj moj ma obdobie taketo..je to vzdor.. a miluje chodit von. Venuj sa mu. Rozpravaj s nim. Davaj mu cinnosti,kt by mohol urobit a tym pomoct a urcite chodte voon.
Nemas cas s nim chodit von? A manzeovi sa nechce? Ty kokso, rodicia roka, chudatko dieta...vzdy som mala na prvom miwste potreby deti a to vsetko ostatne som nejako sklbila s tym. Co som stihla, som stihla, co nie, tak nie. My sme vlastne od zaciatku novembra viac menej vkuse niekto chori, takze chodime teraz von tiez velmi malo, ale z objektivnych dovodov....ale deti su z toho uplne dive
Ahoj, podla mna si nasla pricinu v prispevku. Potrebuje ist von.
Byt jak simpanz zavrety cele dni doma...tak je nervny. Mas to tazke. Ja viem, lahko by bolo napisat zapoj muza alebo okolie, pises ze to nejde.
Budem mat asi odvazny napad, pls nenahnevaj sa na mna ak to je blbost. Ja som bola na tom podobne a to este nespava cely den, az vecer (20 mes dcera). Napisala som si na papier ake nevyhnutne veci musim spravit a zaradila som tam chodenie von 2x denne vratane vencenia. Napr.neutieram prach na obdennej baze, ani podlahy tak casto, ten cas som vymedzila jej. Niekedy to uplne necvychadza, improvizujem, trocha pomenim ale dala som si chodenie a nou von ako prioritu.
Do zimy nebol problem, chodila som s nu a psom na 5-8 hodin do parku, lesa atd. Ako tu zacalo liat a byt zima (4C), musela som prehadzovat kedy ako chodenie von prisposobit pocasiu - appka pocasia je moja najlepsia kamoska.
Ak sa da, pouvazuj nad tym ako to spravit ho vziat von.
Len dodam, ze i ked je pre mna pobyt vonku nevyhnutnou sucastou kazdeho dna, na vzdor to nebude mat zelany efekt😂 ci sme boli vonku polhodinu, alebo styri hodiny, dieta sa hadzalo o zem jeden cas rovnako😂
V prvom rade, syn má len dva roky takže ešte je čas zorganizovať si to doma aby na to nedoplácalo dieťa. Dupni si nohou, vykašli sa na veci ktoré potrebuješ urobiť a mužovi vysvetli že pri výrobe dieťaťa bol aj on. Neexistuje že sa mu nechce. Skúšajte s ním byť vonku čo najčastejšie či to na jeho náladu zaberie. ak nie, treba hľadať príčinu niekde inde a možno je to naozaj obdobie vzdoru a skúša hranice, tak treba trocha pritvrdiť pri výchove. ALE OBAJA
tak chalan....no....to nie je dievcatko, ktore si bude kreslit, stebotat a hrat sa na princezne. Zarazil ma pristup manzela-nechce sa mu ist von? Prosim? A zes a bil do prs, aky je chlap, ked splodil syna? Niektori dnesni chlapi stoja naozaj za ho...o, sory.....
Tiez by som sa hadzala o zem, keby ma niekto drzal cele dni zavretu v byte.
Ludia uz uplne osprosteli.
Treba ísť von. Ja mam 3 deti, popri nich si pri vyrábam, muž chodí neskoro večer domov a chodím s nimi minimálne raz za deň von. Áno, nevysavam a neutieram prach každý deň, dlážku už tiež menej ako kedysi. Ísť von je dôležité treba zmeniť priority, jednoznačne. Zistíš, čo je dôležité. Ja už ani nezehlim. Ale snažím sa udržiavať poriadok, len nie dokonalý a nie vždy.
Ja nechápem...to ako vôbec nechodíte von?To predsa nie je normálne.Ano,stane sa aj nám,že nejdeme nejaký deň von,ale väčšinou keď je fakt veľmi zle počasie...a tým nemyslím zimu,ale skôr hrozne silný vietor,lejak a pod.,ale inak proste aspoň na hodinku von deti ísť potrebujú.Sa nečuduj že je zlý,keď sa mu nikto nevenuje ani ho nikto nikam nevezme.Dohodni sa s mužom,že jeden deň ho vezmeš ty,druhý deň on...a aspoň raz do týždňa by nebola od veci spoločná rodinná prechádza,to vášmu vzťahu len prospeje . Ak by to bol môj muž a nesúhlasil by a tým,tak by som mu povedala: fajn, nemusíš,ale dnes si obed navar sám,lebo ja nestíham,prípadne,dnes si prádlo oper sám a pod. Akože čo má také na robote,že nemôže vlastného syna von zobrať?! S hláškou,mne sa nechce,by u mňa veru nepochodil
Jedna vec, netreba vyhoviet ani raz, druha vec, ze rebricek ma byt opacne = nemas cas chystat doma veci, pretoze sa musis postarat o dieta a muz ak prave nepracuje by dostal na vyber Bud dieta alebo domacnost, ak ani jedno tak by mohol ist. Je normalne, ze sa niekomu nechcem alebo nestiha jeden den, par dni, ale nie nonstop.
Tak môj syn je zas opak, ruky dá za hlavu a otvára ústa, odmieta sa co i len dotknúť lyžice. Ale tiež nerozumiem tomu nechodeniu vonku. Ako občas keď sa fakt nedá tak ok, ale bezne?
Pre pána jána a čo chystáš celý deň? 9 chodové menu na každý deň čerstvé? A keď budeš chodiť do práce, tak už von nikdy nepôjdete? Dieťa potrebuje aj iné podnety ako pozerať na 4 steny. Chúďa dieťa.
manželovi sa nechce? tak nech sa obetuje, nič iné mu nezostáva.
áno v tomto veku býva obdobie vzdoru...