Dvojročný syn odučený od plienok sa po chorobe vrátil do škôlky a pokakáva sa

tsukumi
27. okt 2018

Ahojte, stalo sa to niektorej? Syn je už vyše pol roka odučený od plienok, ani len na noc nemá. Začal chodiť do škôlky v septembri. Všetko bolo ok. Sem tam sa popišal v zápale hrania, vraj sa to stáva. Potom bol doma chorý týždeň. Keď nastúpil znova do škôlky, tri dni po sebe sa pokakal a dnes štvrtý deň pripadol na víkend a urobil mi to ak doma! Nerozumiem tomu, on také veci už dávno nerobí. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako to mám riešiť?

asia83
27. okt 2018

@tsukumi Skoré odučenie, keďže už ako 1,5 ročný nemal plienky. Dobreže nechcete od tých detí aby sa rovno po príchode z pôrodnice pýtali na záchod.

pribinak
27. okt 2018

Je este malicky, na nehody ma este narok.

lianka123
27. okt 2018

@tsukumi minule som sa aj ja rozculila. Mam tiez 2rocneho a po chorobe zabudol nasobilku.
Netreba stresovat, je este maly. Oni zabudaju.

tsukumi
autor
27. okt 2018

@asia83 naše mamky už ročné deti nemali s plienkami...dnešná doba je len pohodlná a ja som ho nenútila sa odúčať, prišiel na to skoro sám, netlačím na pílu...len ma prekvapilo, že toto začal robiť, keď už všetko pekne vie

asia83
28. okt 2018

@tsukumi Predpierali, prali, vešali, žehlili by ste látkové plienky? Keby som toto všetko mala robiť DENNE, AJ JA BY SOM DALA DIEŤA SEDÁVAŤ NA ŠERBLÍK. Normálne je POČKAŤ, kým dieťaťu samé "docvakne", že čo a kedy má na tom šerblíku vlastne robiť. Nie večne sa vypytovať: "Treba ti cikať? Treba ti kakať?" No a keďže ešte nevie dobre ovládať svoje telo, ciká a kaká strašne často. Mňa by to nebavilo. 2,5 ročné dieťa dokáže dlhšie vydržať, vie zadržať, podržať, nemusí každú hodinu ísť na potrebu, čo je výhoda aj pri cestách, prechádzkach...atď.

kikuska555
28. okt 2018

@asia83 tak podla tohto nazoru by deti kakali a curali do plienok velmi dlho. Moja sla do skolky tak isto ako 2 rocna bez toho aby potrebovala flasku, plienku, cumlik. A nemyslim si zeby som ju k tomu nutila. Ideme tu teraz mamicke vycitat ze ma sikovnejsie dieta a ze sa naucilo skor? Nehody su normalne u takych deti ale povedat ze je skoro bez plienky je podla mna blbost

pininka
28. okt 2018

@asia83 môj syn nemal na rok a pol už plienky a ani v noci q žiadne nehody sme nemali. Takže neporovnávajte všetky deti. Sú také ktoré sú šikovnejšie a zvládnu to bez problémov. Druhý syn presne na dva roky tak isto hneď aj cez noc bez plienky a žiadna nehoda. Treba len poznať vlastné dieťa a mať trpezlivosť nie na vypisovanie na mk, ale na nočník a pod.

pininka
28. okt 2018

@tsukumi súhlasím s tebou, je to len o pohodlnosti mamičiek nie o deťoch. Aj môj muž a aj jeho ségra na rok už plienky nemali, jasné bolo to iné kvôli latkovym plienkam, ale aj tak si myslím že neriešili každé curknutie a pod. Ja si myslím že u tvojho je to nejaký stres. Bratrancovi sa to stalo, že učiteľka vyhresila malého lebo pustil trocha do varu a on sa tak zasekol, že odvtedy len zdržiaval a nakoniec sa pokakal. Treba sa opýtať aj v škôlke ako to bolo a mať len trpezlivosť.

ivkapon
28. okt 2018

@tsukumi moj to tiez robil. Po chorobe nastupil do skolky a kakal do gati. Komentoval to, ze nevadi alebo nestihol som. Neriesila som. Cakala a vysvetlovala. Ako prisli, tak aj odislo.

pehavcek
28. okt 2018

@tsukumi v tomto veku je to uplne v poriadku. Stava sa to mnohym detickam. Je to akoby kratky navrat vo vyvoji. Je to uplne v poriadku. S kludom ho motivujte.Nestresujte ho a ono to znovu pride. Ked sa tak stane povedz, ze sa nic nestalo, ze nehody sa stavaju a ze nabuduce to urcite stihne vcas. A ak sa nebrani tak ho este posad na nocnik alebo zachod a povedz ze ak mu este treba cikat alebo kakat nech potlaci.Zakazdym treba byt kludny. Akoby o nic neslo. Deticky takto reaguju na choroby, stres, zmeny .... (mohol mat konflikt v skolke, alebo mal nehodu a tak sa bal ze sa mu to stane, ze sa vlastne zacal znovu pokakavat) Nemyslim si, ze bol oduceny skoro. Ten vek sa u deti lisi podla toho ako su zrele. Keby nebol vtedy pripraveny tak ho nedonutit nik ani keby sa postavil na hlavu a posuval usami. Zboznujem tuto modernu dobu kedy si neodpustime rypnut do niekoho a mudrovat namiesto snahy poradit ked nas ten clovek o to poziada.

mechurik
29. okt 2018

Moja ma 2 roky a este som ju to neucila.