Syn má 2 roky a 2 mesiace a zvažujem návštevu psychologičky, neskutočne sa všetkého bojí. Ľudí, zvukov, obchodu, každej domácnosti, kam ideme na návštevu. Zhoršilo sa to, keď minulý mesiac ochorel, prvý raz som mu soplíky musela odsať vysavačom. Doteraz sa v noci budí s hysterickým vrieskaním, že nechce vysávať soplíky. Bojí sa ľudí, keď ideme po ulici, musím ho vzať na ruky a dostáva uplne triašku. Čo nevidieť pôjde do škôlky.. Inak je vnímavý, od narodenia bol veľmi špecifické a svojské bábätko a krásne plynule rozpráva, všetkému rozumie...
Prežili ste niečo podobné, prejde to samo, vyrastie z toho, pomôže nám psychologička?!?!?!
Mám takéto dieťatko aj ja, všetkého sa bojí, už som sa objednala k lekárovi psychiatrovi. Mám tam prísť len sama, nakoĺko dcéra je hluchá, takže aj tak by tam nič nepovedala. ideme von, a ona sedí len v kočíku. Nechce spraviť ani krok. mám pocit, ako keby mala úzkosti. ale či ozaj?
bonaqa2013 to mamrzi... Ja mam z mojho syna pocit, že nie je šťastný ☹ Iné deti sú také beprostredné, hravé, usmievavé a ten náš je taký bojko... Už som psychologičke volala, aj ja tam mám prísť sama. Tak vám držím palce....
Ja mám prísť v piatok, tak potom možem napísať čo som vybavila. Neviem či jej stav súvisí s hluchotou. Ale inak ona mi pripadá ako šťastné dieťatko.
@brmbuska47
@barbora59 a co detska lekarka na to?ja mam doma postrachdenis ☹ nieco podobne ako barbora 59. Niekedy az neviem co he horsie ☹ ma 21 mesiacov,vsetko rozumie;okrem mama nic nepovie a nicoho a to doslovne sa neboji...podla mba nema ani ziaden prah bolesti...bez mihnutia oka skoci do hlbokeho bazena a pritom vie,ze je tam hlboka voda,kazde zviera musi chytat-sestra ma doma pavuka este aj toho cape,o psoch akokolvek velkych a kozach ani nehovorim...ofide klydne aj sam a ani sa len neotoci ci ho niekto sleduje a ide za nim...sranda je ze sa ale vue aj vratit...motal sa tak "sam"po spisskych trhoch a ani raz sa neotocil ☹ je extrembe zvedavy,vsade vlezie,vyliezol na 2m rebrik za sekundu co som na neho nepozerala ☹ toto he druhy extrem.ved si ubluzi ani neviem.kedy a predsa clovek bemoze mat na decku oci cele dni a noci ☹
to uplne prejde samo. moj syn bol taky od mala, cudzich ludi sa bal, na navstevach som musela byt s nim zatvorena sama v izbe , nic kontretne ho nevystrasilo,dr. v 4r. sa to zlepsilo praveze az dost, je odvazny , vsade chce byt, vsetko vyskusat. male deti sa boja obycajnej odsavacky na baterky a nieze este hluku vysavaca,, tie odsavacky su dobre len pre deti, ktorym zvuk vysavaca nic nerobi a radi vysavaju, moji sa vysavaca bali do 3-4r. utekali do inej izby, od 4r. mi aj oni vysavaju izby. POdla mna, mu bude dobre ukazat ze ten vysavac niekde ide prec von, alebo akoze prisla babka, sesternica a berie si ho sebou do auta, aby to z dialky videl.
@brmbuska47 Inak s tou školkou by som asi nejaký čas počkala, ked je taký bojazlivý, lebo sa z toho zbláziš potom ako ti tam bude revat. Moj syn bol tiež taký tak do 2 rokov, potom sa to začalo zlepšovat a ako 3ročný už sa nebál skoro ničoho a do školky nastupoval s úsmevom na tvári. No tiež sme tam mali jedného chlapčeka, ktorý prereval asi 3 mesiace, kým si zvykol na školku a to chodil len na 2 hodiny, lebo vkuse reval a nechcel nič robit, ani sa hrat ani nič. No niektorým detom to skrátka dlhšie trvá, kým sa osmelia a zvyknú si.
@cenculinka haha mame uplne rovnake deti👍doktorka aj rodina ze netreba riesit.. ale tak vybavila som si tak idem ze co povie som zvedava. stym bazenom v lete aj nas este sa odrazal z takej malej trampoliny a tak skakal do bazena😂
@janickacrazy Toho sa práve bojím veľmi aj ja. Nechcem robiť predčasné závery, ale mám strach, že nástup do škôlky prosto nezvládne. ja aj manžel sme škôlku nemali radi a tiež tam plakávali, ešte máme pred sebou necelý rok, ale ja už teraz premýšľam, ako by som to prežila s ním....
@bonaqa2013 Bola by som rada, keby stemi dali vedieť ako ste tam dopadli... ja ešte termín nemám. Ale hneď v utorok si ho dohodnem.
@brmbuska47 ked vies do akej skolky by isiel, uz teraz pocas roka chod poobede, vecer na dvor skolky, do okolia aby bol oboznameny s prostredim a okolim ak sa da. Ked je nejaky karneval, alebo vystupenie, chod aj ty na chvilu popozerat s nim aby videl co tam deti robia. pripadne ked sa da cez sklenene dvere /okno nazriet do dveri tak s nim par minut pozeraj co robia deti, a ucitielkom vysveli ze sa pripravujete na bud. rok. ci im to nevadi. na youtube mu postaj vystupenia deti v skolke ako spievaju, kreslia atd. a vysvetluj ze tak sa tam deti hraju.
Dakujem vsetkym za cenne rady!
@brmbuska47 áno dám vedieť.
@brmbuska47 jasne za navstevu psychologicky nic nedas.. urcite by som isla. kazde dieta je ine .. moj ma zasa 3 roky vsetkemu rozumie ale moc sa teda nerozrozpraval- tento mesiac ideme prvy krat k logopedicke. On zasa nevie normalne kracat, vsade bezi vsade musi byt vsetko rozobere a za lizatko by aj s panom bohom odisiel. zly jak 100 certov🙂