Dvojročné dieťa nechápe, alebo nechce chápať

zuzanaklin
25. máj 2015

Ahojte babenky ja mam taky problem mam skoro dvojrocneho chlapceka ktory nechce opakovat, ani ukazovat, ma svoju hatlaninku a kecia teda hodne ale nevie nikto co, a ked ho chcem nieco ucit tak nechce, alebo sa ho nieco spytam tak ma ignoruje, reaguje na meno, reaguje na zakazy a to velmi dobre, ako napr. toto nesmies alebo tam nejdeme tak pocuvne samozrejme sa niekedy aj poriadne pozlosti ale posluchne, ale nepocuva ma veci ako kde je auto, alebo kde je mama.... zodvihni to ...atd. Ach zajtra s nim idem zajst k neurologicke.

nikuska744
25. máj 2015

My mame rovnaký problém. Môj nechce knihy ani vidieť. Neurologička nám odporučila vôbec mu nepúšťať televízor. Už mu ho vôbec nezapínam, no žiadne zlepšenie nám to neprinieslo. Vraj sú nejaké hry, ako sa hrať s takými malými detičkami na rozvoj reči - no nič som nenašla. Napíš zajtra, čo ti povie neurologička. Beriem každú radu.

zuzanaklin
autor
25. máj 2015

dam vediet, moj pozera velmi rad rozpravky aj reklamy, no uvidim co mi povie

laurika25
25. máj 2015

@zuzanaklin moj zacal ukazovat v knizkach kde je auto,konik v knizkach..az v 22m,tiez nerozumel vety ..podaj mi knizku,kde je to a to..chodili sme na logopediu od 20m..potom nabehlo porozumenie a rec a uz sa to rozbehlo.Syn ani na meno moc nereagoval..️Inak moj vela veci vedel a potom pozabudal😳dcerka 10m vie rukou ukazat kde je kon,lopta..atd..kazde dieta je ine ak tam nie je nejaky problem.

zuzanaklin
autor
25. máj 2015

ahoj aj moj ked mal rok tak mi aj na nocniku sedel do kym sa nevycikal a teraz ani za nic, aj ked sme mu povedali daj pusu tak dal a teraz nechce, inak ta knizka nie je az od 3 rokov?

nikuska744
25. máj 2015

@zuzanaklin presne náš prípad s tým nočníkom. Hovoril už aj mama - teraz nehovorí, hovoril dedo - už ani to. Všetko je "BA" a "BE". Každopádne zajtra napíš, ako ste dopadli. My sme objednaní až na 1.7.

laurika25
25. máj 2015

@zuzanaklin my sme sa na tom ucili nove slova a porozumenie ..to su take karticky.

michaela1711
26. máj 2015

My sme začali zasa na logopédiu chodiť a to mu pomáha už mu to ide síce pomaly ale ide. Ale knižky má rád to nemôžem povedať len málo rozprával. Alebo nechcel. 🙂

michaela1711
26. máj 2015

Skúste sa sním viacej hrávať napodobňujte zvuky, ukazujte mu zvieratká a on možno na to príde. Alebo opakujte aj stále tie isté slová aj keď je to monotónné ale pre dieťa to môže byť účinné a hlavne veľa trpezlivosti. Náš sa tiež tak naučil.

zuzanaklin
autor
26. máj 2015

no vyskusame sa viac hrat, stale pozerame aj knizku aj mu ukazujem co je co ale on len svoje a mna ani nevnima. Mne on nehovori ale ziadne slova len svoju rec. Boli sme u tej neurologicky a mame ist aj na psychologicke vysetrenie tak buduci utorok uz sme aj objednani tak som zvedava co mi tam povedia

asocial
26. máj 2015

@zuzanaklin vsetko ma svoj cas, podla mna maas od dvojrocneho (ktory este ani nema dva roky) prilisne ocakavania...kazde dieta ma svoje tempo..u nas v ulici su dve dvojrocne deti, ktore ani nerozpravaju, len vydavaju cudne zvuky..neviem, preco hned tahate deti k doktorom

moj nazor, bez urazky, ze take male dieta nema co pozerat telku, reklamy..ok, sem tam rozpravku primeranu veku (vecernicky a podobne nie su podla mna este primerane veku, na youtube toho najdes strasne vela vhodneho)..lebo to nici jeho zaujem o ostatne..knizky, knizky, knizky, knizky, vela rozpravat..on sa rozropzrava..take male dieta rozrpavkam nerozumie

ak ta potesi, nas je starsi o 8 mesaicov, a tiez ked mu poviem na ulici, ze ideme tam, on ide na inu stranu🙂...a takych deti je viac..ostatne je primerane veku..

zuzanaklin
autor
26. máj 2015

tie rozpravky aj chcem obmedzit lebo je pravda ze ich pozeral dost,on mi vydrzi pozerat celeho nema, nechapem to, pustam teraz vacsinou spievankovo, lebo tak ked vidi ako tlieska tak to aj napodobnuje, ja mam len strach, lebo vela krat okolie vobec nevnima ak tak tak len na chvilu, povie nieco hatlaninou a aj mu odpoviem normalne a on zase len to svoje, mam len jedno dieta tak na nom pozorujem vsetko, a mne nevadi ze nerozprava ale ze asi nerozumie , ked sa ho spytam kde je mama a tak.

keyneska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikuska744
28. jan 2018

@keyneska pomohla mu škôlka... Nastúpil ako 3-ročný a nevedel povedať ani svoje meno. Po týžni recitoval básničky. Teraz má 4, 5 roka, spieva, tancuje, rozpráva mi rozprávky... Chce to čas.

keyneska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirka099
22. aug 2018

@zuzanaklin ahoj ako je to prosím teraz u vás?