Dvojročná dcérka stále musí mať niečo v ústach

babyborn1111
11. apr 2015

mam problem s mojou dcerkou je naviazana na cumlik ma ho skoro cely den v puse a ak ho nema berie vsetko mozne do ust ci hracku hocico co najde cmula to kuse do toho bojim sa ze to nieje normalne a ze to roby z nervozity dakujem vam za vase rady.

cicimotinka
11. apr 2015

Náš má 2 roky a tiež má stále dačo v puse... môžu to byť aj zúbky... 2 roky sú máličko... skús ju sledovať, či si to dáva na určité miesto (náš dozadu do pravého líčka)... či to robí, aj keď ju zabávaš, kreslíte, proste keď má dlhšie plné ručičky... alebo vonku, keď sa hrá s niečim... lebo môže to byť aj nuda... ale že skôr sa k zúbkom prikláňam

kiki68
12. apr 2015

sak to je take obdobie, to je normalne 🙂 tym si musi povinne prejst, sa tym aj ukludnuje, aj objavuje alebo sa nudi a sup cosi do tlamky. Niektore decka to hned tak neprejde. Vsimla si si,ze na vacsine hraciek je pisane pred deti od 3 rokov, lebo mozu vdychnut male casti. Preco asi od 3 rokov? lebo dovtedy su deti take,ze cpu do ust na co pride...

babyborn1111
autor
12. apr 2015

dakujem vam za vas nazor ale zubky uz ma vsetky 🙂

cicimotinka
12. apr 2015

@babyborn1111 aj náš má všetky, len som čítala aj taký článok, že aj detičky si musia na zúbky zvyknúť, ako keď má človek nový mostík, alebo má novú protézu...že to môže byť aj pocitom, že mu tie zúbky zavadzajú...

timea7
12. apr 2015

@babyborn1111 keď má dva roky cumlík v pusinke prakticky 24 hodín denne, je to zlozvyk. Začni pomaly odúčať, vonku je teplo, keď pôjdete von, cumeľ ostane doma, buďte vonku denne aspoň dve, tri hodiny a dnu sa snaž jej čo najviac zamestnať rúčky, tak oko ti tu už radili. Dieťa prirodzene "ohmatáva" ústami, ale vo veku dvoch rokov je to už zlozvyk. Potrebuje mať stále niečo v pusinke, lebo je na to zvyknutá. Bolo by fajn s tým úplne seknúť, napr. v lete na dovolenke, nemáme, nebude, priprav sa dva, tri dni cirkusu, ale zvládnete to. 🙂

janickacrazy
12. apr 2015

@babyborn1111 Zruš jej cumeľ a máš pokoj. Ja som zrušila obom deťom veľmi jednoducho, povedala som im, že havo ho spapal a viac som ho nedala. Starší ho už ani nepýtal, ani neplakal vôbec. Mladší bol trochu viac nervozny, trochu poplakal a na druhý den ho pýtal, ale už na tretí si ani nespomenul. Ja osobne neznášam vačšie deti s cumľom v puse, podľa mna je to otrasné, takže ja som ich zrušila už pred 2.rokom. Švagrinin malý ho mal do 4 rokov, dokonca aj 2 v puse napchaté, no hroza. Ešte mi vravela, že neboj sa, aj tvoj taký bude a ja že ani za nič to nedopustím.