Väčšinou čo jej kúpime tak si to nechce obliekať, reve mi, hádže sa o zem, atd... má 2 roky a neviem čo s tým mám robiť...kúpili sme jej šaty na svadbu a skúšali sme jej ich no to čo dokazovala bolo hrozné...čo s tým robiť?
dcerka mala nieco podobne, nechcela sa obliekat vobec, po par tyznoch ju to preslo, neviem, ci je to dobry napad ale vzdy som ju niecim podplatila napr mini cokoladou, alebo som jej slubila nieco, co ma rada, kazdopadne, ked som na nu naliehala, neviedlo to nikam
@martina833
🙂 ano sladkosti zaberaju aj u nas, len teda to nepovazujem za dobre riesenie a hlavne nie dlhodobe 🙂
@dzejn80 ja viem, ze to nie je dobre, ale nastastie to u nas preslo... ked som sa niekde ponahlala a ona sa nechcela obliect, tak to bolo najjednoduchsie a najrychlejsie riesenie, nastastie jej stacilo malo 😀
ahojte..mi sme mali toto s malým ...na začiatku to bolo hrozné všetci natešený čo mu kúpili a on sa vždy ale naozaj vždy rozplakal...skúšali sme všetko a keď sme povedali že to dáme iným deťom on nadšene súhlasil...zabralo u nás toto 😠
vždy keď niekto niečo kúpil neukazovali sme mu ,nenútili sme ho nepchali sme mu to pod nos a podobne..
dali sme to medzi ostatné veci a brali sme to že už sme to mali..hračky sme dali medzi ostatné aa on sám musel ísť a prísť na to že je to tam...čiže u nás žiadne nútenie ani vyhrážanie...má to skôr iný význam ako by sme chceli...teraz na to sppomíname už s úsmevom...nebojte prejde to 😉 u nás cca po pol roku...teraz zase pre istotu zatvára oči už keď mu poviem že niečo preňho mám...teší sa na prekvapko 😉 a môže to byť fakt len lízatko 🙂prajem pevné nervy....skúste možno to pomôže možno nie 😉
@martina833 ved ja to tiez tak robim, prd ma v danej chvili zaujima, ci to je dobre, alebo nie 🙂 ked si pomozem, neriesim a dufam, ze ho to casom prejde ... Tak snad 🙂
Aj my sme take prezili 🙂 pomohlo ked sa v malej vyvolala pocit ze tu novu vec si vlastne vybrala sama ;)
máme niečo podobné, asi od roka a pol si dcéra neoblečie čo sa jej nepáči... určite som ju nerozmaznávala, a nepýtala sa jej či chce alebo nechce, jednoducho čo nechce, to zo seba strháva, skoro sa raz uškrtila s tričkom ktoré sa jej nepáčilo. Má štyry roky a riešim to tak, že kupujem len také čo viem že má rada, aké obrázky má rada, a tak. Snažím sa bavlnené, lebo som si všimla že jej vadia niektoré materiály, možno sa v tom fakt necíti dobre. Väčšinou zaberá, keď vidí v podobnom niekoho iného, pootm chce aj ona.
moja dcera si tiez odmalicka sama vyberala, co si oblecie. Vzdy si vybrala dobre 🙂 . Odporucam dat dcere na vyber z 2-3 moznosti, samozrejme respektovat prilezitost, na aku sa oblieka a pocasie. Nevidim na tom nic zle, ze chce mat to, co sa jej paci. aj pri kupovani nech si ona vyberie, co sa jej paci. Dievcatka mavaju niekedy uz odmalicka svoj vkus. Moja dcera ma dnes 16 rokov a oblieka sa velmi pekne, ako mlada dama s dobrym vkusom.
Syn ma v pazi, co mu dam na oblecenie 😀
aj môjmu synovi je jedno čo si oblečie 🙂)) ten by bol schopný chodiť trebás aj v pyžame a vôbec by mu to nevadilo... a to má 11 rokov 🙂)) každé dieťa je fakt iné...
3,5 rocny syn robi nieco podobne, este som nenasla fintu ako na neho, skusali sme ukazovat, ze aj druhi take maju, vyhrazat sa, ze to dame bratovi a pod. a nic, jednoducho to nechce a ked ho nasilu obleciem, tak si to vyzlecie ☹(