Ahojte maminky-konikarky, moja dcerka bude mat za mesiac 2 roky. Zacala chodit od 17 mesiacov. Bola uplne nezastavitelna. Nechcela byt v kociku ci v trojkolke. Ked sme boli vonku, tak stale bezkala a niekedy sme jej ani nestacili 🙂. Ale teraz ako keby utalo. Od piatka sa jej nechce moc behat. Sme vonku, pekne behame a zrazu si cupne a zacne plakat ci hnevat sa a chodit nechce alebo sa zastavi a pyta na ruky. Stale sa ju snazime zaujat, ze tam ma smykalku ci auticka, ktore rada obzera. Na 5 minut to zaberie ale potom znova sa jej nechce chodit. Poradte baby, co mam robit? Ako ju zaujat? dakujem
ahoj,ak ma bolest noziciek,moze to byt rastom,moja zacala tak v 2rokoch a trva to dodnes,ma 5 r.obehali sme vsetkych doktorov,vsetky vysetrenia a zaver rastove bolesti,niekto je na to viac citlivy,iny menej.
@hu3hu3 Radšej by som išla k lekárke, pre istotu. Moj syn má svalové ochorenie a tie sa začínajú presne takto prejavovať, no samozrejme može ísť len o tie rastové bolesti, ale radšej ju daj vyšetriť.
synovec nechcel chodiť a zistili zápal klbu.mal asi 4 roky
Dakujem baby za reakcie....po byte doma ci u starkych ci v materskom centre alebo ked ideme na nakupy do obchodu tak tam beha stale
možno "hlúpa" otázka, ale netlačia ju topánky? Môj starší takto vymýšľal v zime, keď sme chodili zo škôlky, čo je cca 8 minút peši a on mi po 2 minútach vymýšľal, že jeho bolia nohy a on ďalej nikam nejde.... a čuduj sa svete, mama sprostá zistila, že dieťaťu sú nielen malé (nemal už žiadny nadmerok), ale hlavne úzke topánky a jeho v nich proste tlačili a boleli nôžky.
@hu3hu3 Náš malý mal tiež takéto nanášacie sa obdobie...trošku pobežkal a na ruky, niečo ho zaujalo, išiel poskúmať a zase na ruky a tak dokolečka...pomaly ho to prešlo, asi si potreboval byť istý či mu neodídeme 😀
@hu3hu3 aj u nas detto doma sa vybehal a vonku sa vozil v kociari a spal, potom ho to preslo 🙂 netlacili sme nanho 🙂 ked mal 2 roky narodila sa mu sestricka tak sme museli kupit surodenecky kociar 🙂 a len sa vozil trvalo to mozno aj pol roka a teraz bude mat tri a ja predavam kociar a beha vonku ako sidlo a doma sa skludnil 🙂 trpezlivost 🙂
@hu3hu3 a ano predtym vonku ako zacal chodit tiez troska neskor ako tvoja chcel chodit ale ako keby prisiel nato ze je to unavne tak zrazu ho to prestalo bavit? 🙂 pokial beha a chodi v byte nevidim fyzicky problem. Takze je to otazka casu. Napr moj donedavna nechcel vystupit par schodov domov ked isiel so mnou to som musela s dvoma na rukach vystupat, ale ked isiel so starsou sestrou v pohode vysiel lebo vedel ze ta ho na ruky nevezme 🙂
@hu3hu3 rozprava uz? vie ti povedat preco? bolest noziciek moze byt z rastu, len neviem, ci 2 roky nie je skoro... mne mala tak medzi 3-4 dobehla, ze ju strasne bolia nohy a svihla sebou o zem ☹ . som sa vtedy vylakala, ale asi fakt ich to moze az tak boliet. skocila by som k doktorke