Dvojročná dcéra je závislá na cumlíku

moninka666
27. feb 2018

ahojte maminy chcem sa spytat ako odnaucit dceru od cumlika..ma dva roky a je to otras...cely den len aby mala cumel po ruke e este aj svoju oblubenu hracku..stale stale..kvoli cumle sa ani nenapapa riadne nechce sa ani dako hrat ked furt dudle..mozte mi poradut ako to aspon zredukovat to dudlanie vyplakat asi neni dobry napad..vdaka za vsetky rady

conquestor
27. feb 2018

Ahoj,bude to zniet divne ale odnaucis jednochu...chytit a vyhodit...A hlavne vzdryat 3 otrasne dni a noci...a je po vsetkom...nekompromisne...mz sme tak vzhodili nasej a povedali sme ze dudu spapala ovecka na chate (tam sme prave boi) vzhresili sme ju a bolo.v obchode som povedala ye takzm velkzm detom uy dudkz nepredaju....2 noci boli des a 3 uz lepsia..a potom uy pohodicka.

evicaveverica
27. feb 2018

Fuu a to som si myslela ze mame.problem my. Nasa ma tiez dva roky a spavala s dvoma cumlamu, v kiciku cumel a v autosedacke cumel. Pred mesiacom som sa nasrdila a jeden nocny cumel som "stratila" . Trochu tomu pomohla lebo si cumle postrkala do roznych tasiek a potom ich hladala a nenasla...takze pomerne rychlo (aai za dva dni) uz bola v pohode len s jednym. Nasledival cumel z kocika. Ten sme asi mesiac parkovali v garazi, lebo bol dost spinavy z prechadzok a nechcelo sa mi kolieska umyvat. Ten mesiac sme sa nevozili, nemala zaujem, radsej sa odrazadlovala. Logicky som z neho teda odmontovala vsetko co by mohlo navlhnut alebo tak, cize aj ten cumel siel z hygienickych dovodov. Tento tyzden sme kocik vytiahli, bol zaujem sa povozit, no duda tam uz nebola - zase sa stratila. Zatial je to tak ze vzdy sadne do kocika vypyta si dudu a ja jej poviem ze sa stratila...a je klud. Este ma caka autosedacka. To dam asi po ceste z dakej dovolenky, zr sme stratili na pumpe. Vyskusaj to podobne ak to nejde tak ze sa dohodnete ze je velka a zahodite ho spolu. Niektore deti to vedia zahodit.

bosoriak
27. feb 2018

@moninka666 Nic ine, nez zobrat a vyhodit nepomoze. Tiez som mala obe prve dcery zavislacky, nie je to zdrave. Po druhom roku zivota nema co mat dieta cumel. S oboma som to urobila razne a jasne - zobrali sme vsetky dudle, odstrihli sme ich aby boli akoze pokazene a zahodili do kosa. Prva dcera mala prve jedine zaspavanie divoke, ostatne len skonstatovala "nie je dudel". Druha, ta mam pocit si to ani nevsimla. Ja som mala vacsi strach, nez deti 😀

Myslim, ze z toho robis dramu uplne zbytocne. Vyhodit a hotovo - uvidi sa, co bude dalej. Ak ako vravis je na to az chorobne naviazana, je cas s tym skoncit. Dvojrocnemu dietatu trochu placu neuskodi. Ved ju nenechas samu rumazgat v kute, budes s nou, vysvetlis jej ,vyhodte dudle spolu a hotovo.

Plac nie je smrtelny, dieta na neho neumrie. Obzvlast taky plac, ktory je len o tom, ze dieta nieco chce. Ty si rodic, ty urcujes, kedy co moze, nie dieta. Pevne a laskavo a pojde to.
Vela zdaru.

moninka666
autor
27. feb 2018

no maminy ona chyti taku hysteriu ze koniec ledva lapa po dychu tak vzdy jej ho musim dat co sa az zlaknem aby nezacala koktat alebo co.mma to u nas teda vobec neplati ze sa startil vrany zobrali a milion vyhovoriek prexo uz nie dudel..skusili sme po dobrom vyavetlovanim aj razne a nic proste cumik cumik...

janina1127
27. feb 2018

Povedať, že prišla návšteva, zobrala ho , nechala za to, niečo sladké, nejakú malú hračku hoc čo a už nevrátiť aj keby bol veľký plač a krik 🙂

evicaveverica
27. feb 2018

@moninka666 len ty sa musis pevne rozhodnut..a ked uz vezmes nedavat za ziadnych okolnosti, inak si v peknej kasi..druhykrat ti uz neuveri ze sa davo stratilo a neda sa najst

salome51
27. feb 2018

Môj mladší má síce rok a 6 mesiacov ale tak isto celý deň len cumel. Zredukovala som len na poobedných a nočný spánok. Keď vstane ho zabavím niečím a cumel vezmem a schovám. Dám mu len na spanie, aj to len kým zaspí. Zatiaľ sme nezvládli zaspať bez cumlíky. Keď dlho plače zahlieni sa. Takže zatiaľ to nechám tak. Podľa pľúcneho lekára sa to zahlieňovanie bude vekom strácať. Takže snáď do 3rokov už bude aj zaspávať bez cumlíka. Ale poviem ti že syn mojej sestry má skoro 6rokov a keď príde poobede zo škôlky vezme si cumel a ľahne si na gauč. Takú pol hodinku si poleží, podudá cumel, odloží si ho a funguje ďalej. Toto je podľa mňa závislosť.

maciatkolulu
27. feb 2018

@moninka666 a realne sa nenaje?nezahra? Lebo ja pri dvoch velkych detoch z toho ta prva mala.dudel presne do 6 rokov na spanie a jasne sme sa dohodli,ze ked vypadne prvy zub,tak da cumlik prec a tak aj bolo,ziadne cirkusy,uplne pokojne sme to zvladli,ma 20 a uz nedudluje🤣🤣🤣 bola dohoda,ze ziadne vonku,iba na spanie a v pripade chorob a nejakej nepohody mlze doma dudlovat.... nechapem naco sa stresovat a zahadzovat a nechat dieta hysacit. Ked raz bude zarucene bez dudla. A zuby ma na rozdiel.od prostrednej absolutnenrovna a zdrave. Prostredna nemala dudel.ani minutu a uz ma rok strojcek....

alenky
27. feb 2018

@maciatkolulu Presne tak. Mojej dcerke som na 15mes.vzala cumlik vsetko bolo oki kym sme neprisli z porodnice s bracekom kt.mal tiez cumlik tak musela mat aj ona. Takze cumlikovala este rok a na dva a pol roka povedala sama, ze uz je velka a nechce. Niektore sa mi cudovali taka velka a s cumlikom, ale nech si to niekto vyskusa mat dve male deti doma....Vobec som to neriesila a ani ma to netrapilo. Uz som pocula aj pripad ako si druhacka na zs kupila sama cumlik a kazdy den po skole tajne podudlovala a zaspala s nim

blabla195
27. feb 2018

Moja starsia mala cumel do 2,5 roka. Tiez bola uplna zavislacka. Skusila som jej ho zobrat, no mam este mladsieho syna a tak brala cumel jemu 😕. Vecerne vyplakanie sme tiez nechceli, kedze spanok mladsieho bol obrovsky boj a vazime si kazdu sekundu jeho spanku. Rozpravali sme jej, ze je velka a potesi nas, ked bude bez cumla. A jedneho dna si zobrala cumel na tanecnu a odovzdala lektorke, ktoru mala velmi rada. A odvtedy cumel nema.😉 spociatku ho chcela, no spytala som sa, co s nim urobila a ukludnila sa.

ivulkap
27. feb 2018

@moninka666 musíte vydržať, ona vie,že s tou históriou nakoniec nad vami vyhrá...proste duda nieje a basta, ako začala plakat, tak prestane. Ak jej budete ustupovať, budete v budúcnosti riešiť oveľa vážnejšie problémy, ako zbavenie sa dudlika...

ivulkap
27. feb 2018

@maciatkolulu do 6 rokov dudel?????panebože

emili31
27. feb 2018

@moninka666 ja to neriesim..ma 2,5r lubi cumlik tak nech si dudle...ked je s tym spkojna..nejsu to cigarety :D nebojte sa v 6 rokoch ho mat nebude ani moja ani vasa...neviem preco detom sa vsetko berie lebo "sa to uz nemoze", "uz je velka"...neni velka je dieta tak nech ho ma 🙂

liv1
27. feb 2018

Je to len o tebe. Mala herecka uz presne vie ako na teba, lebo ustupis a rychlo jej ho das. Ziadne dohovaranie, zoberiem, poviem ze (u nas spapal havko ci vlk ci co) a do 2 dni ok. Zaujat niecim inym, citat, hrat sa, kupit mozno nejaku inu drobnost za ten dudlik ale v ziadnom pripade nevracat lebo druhy krat bude revat este viac. Stale jemne pohladit, pritulit, ale nelutovat ze jaaj chudatko nemas... A nekricat. Proste vydrzat. Toto presne robila moja, ju to dudlovanie fest utlmovalo, chcela mat dudel uz stale, nejedla poriadne, nerozpravala. Za dva tyzdne rozhovorena az az 😀.
A to ze niekto ma rovne zuby a dlho dudel... to je asi taky argument ze niekto je cely zivot denne fast food a este z toho neochorel. Vynimky vzdy nejake su, neznamena ze sa budeme podla nich orientovat. Dudle skodia ustnej dutine po viacerych strankach, to predsa vieme vsetci 😉

anonymka11
27. feb 2018

@moninka666 ahoj no my sme boli na tom podobne všade musel byť s nami cumel ako náhle som ho nedajbože zabudla tak bol plač všade proste s nami aj každé zaspávanie v noci keď sa zobudila hneď plakala že ho nemá a potom som sa nasrala cumel som zobrala roztrihla nemala ho zaco cumlat tak som jej povedala že cumel má bo a musí ísť už preč do koša prvé zaspávanie bolo hrozné večerné taktiež ale keď hovoríš že má hračku treba dať tú nech sa má aspoň čím ukľudniť my máme deku ako mojkaca tak to ju trošku ukludnilo keď ju mala a po takých troch dňoch to už bolo ok takže rada len vydržať a proste zobrať a nedať ináč to nepôjde

joja101
27. feb 2018

vyhod, ineho nenarobis nic. v tomto smere bohuzial kompromisy neexistuju :D budes musiet byt tvrda a neustupit

bosoriak
27. feb 2018

@moninka666 ale ved isteze robi taky cirkus, ked to na teba zabera, ved nie je hlupa. Chybu si spravila ty, ked si jej ho vzala a potom znovu dala. Ty sa rozhodni najprv, ci to vobec chces urobit. Inak dieta len zmaties a podporis taketo hystericke zachvaty.

Opakujem, ty si matka, ty urcujes hranice. A ked bude chciet jest len cokoladu cely den a spravi cirkus, tak bude jest len cokoladu? 🙂

plutvonozec
27. feb 2018

Ahoj. My sme to vyriešili cumlíkovou vílou, ktorá mala malé bábätká, ktoré stale plačú lebo nemajú cumlíky. Nechali sme víle cumlík na okne a ona nám miesto neho nechala malý darček😉

maciatkolulu
27. feb 2018

@ivulkap nooooo na spanie a pri chorobe aj po dome s nim mohla😂nic sa nedialo,nikoho tym nepohorsovala,nedesila,neublizovala atd,akurat kludne spala onaaj my ostatni,ked ju nieco bolelo,trapilo cucla si a bolklud. Mladsia ta nemala vobec ako som pisala,rovnako ako som pisala,ze ma 20 a absolutne jej to nedalo do zivota ziadnu traumu,alebo problem, ze ho mala do "sest,paneboze"🤣😂😃 mna skor zaujima,preco sa neodsudzuju dospeli,pripadne decka,co fajcia,platia za to,ublizuju sebe aj ostatnym a to nie je,ze panebozeeee🤣😂😁 nechodila s dudlom po vonku,nezvachala ho na verejnosti a aj keby, tak co koho do toho,vsakze😂 pekne bez hysterie,revu a kriku sa mi zadarilo vhchovat 20 rocneho cloveka aj ked dudlal do sest rokov,apropo,maly ma 4,5 a rad sa vozi v bugyyyyyy a dokoncapoobede spava iba v kociku. A?

kllamarka
27. feb 2018

My sme na tom tak isto. Aj pri prvej dcere to bolo to iste. Ja som pockala az sa so starsou dalo komunikovat (nieco po 2.5r) no a proste duda odisla. Zmizla lebo uz je velka. Tak klasika prerevali sme 3 dni, aj zachvaty aj zaspala ..ale sak co uz. Zemegula sa toci dalej a zopakujeme si to znova pri mladsej 🙂 Drzim palce.

loldi2
27. feb 2018

Je viac možností, ale deti to skôr vezmú, keď to zaobalíš do nejakej rozprávky. Aby mali príbeh, aby fungovala ich fantázia 🙂

sasena21
27. feb 2018

Sestra malej vzdy vravela, ze duda je pokazena a dala na nu trochu piepru alebo soli. A potom pochopila, ze duda je naozaj pokazena. a nakoniec ju odovzdala na Mikulasa certovi a ten jej za to dal balicek. 😊

ivulkap
27. feb 2018

@maciatkolulu prečo z témy o cumliku začínate tému o fajčení atď... Nehnevajte sa na mňa, ale podľa mňa 6 ročné dieťa s cumlom v puse je trochu divné. Pani chcela získať radu, ako svoje dieťa odnaucit, preto si myslím,že treba byť na deti trošku prísnejší a nie im všetko dovoliť, veď ako sa na cumlík naučilo,tak sa aj odnauci, treba cumlík nahradiť niečím iným, napr.nejakou hračkou, v ktorej bude "cítiť pocit bezpečia"

katrin21
27. feb 2018

@moninka666 chodte na prechadzku azahodit havovi.. havo spapal, duda neni.... 🙂 par noci bude pytat, ale zvykne si podla mna tak za 3 dni, omielat dookola, ze havo spapal

bielavila
27. feb 2018

@conquestor ano presne tento postup fungoval aj u nas, maky mal necele 2 roky a hrozny zavyslak, vzala som cumel odstrihla celu tu gumenu cast a povedala som ze sa pokazil, chvilu mrmcal, ale uz ten vecer soal v pohode bez dudky, asi este 3 dni pytal a potom uz nic, rovnako som to urobila aj s flasou s mlieckom ktoru musel mat kezdy vecer a vypit celu.... odstrihla som, ukazala ze je pokazena a bolo vybavene😊

skumavka
27. feb 2018

Bože baby a čo by som ja dala za to, keby moj najmladší cumlik chcel. Ale on, tvrdohlavec, ani nahodou. Teraz ma 20 mesiacov a uz ho asi nezlomim🙂 Ale nie, teraz uz v podstate zacinam byt rada, ze ho nema. Ale ked bol mensi, bol by sa nam zišiel. Prostredny syn detto. Akurat najstarsia dcera dudlovala o dusu. Do 3 rokov. No ju som velmi kratko dojcila, len necele 3 mesiace. Najmensieho este stale dojcim. Prostredneho tiez vyse dvoch rokov. Apropo-vy co mate cumlikove deti-dojcite, ci su na UM? Mna to ciste len zaujima, presne kvoli tomu, ako to bolo u nas. Teda dcerka na UM-velky dudlos a chlapci dojceni-nezaujem o cumlik. Tak len sa pytam, ci to takto funguje vseobecnejsie, alebo nie. Vďaka

maciatkolulu
27. feb 2018

@ivulkap tak ja som predostrela,ze netreba byt zufaly,ze sa rozhodne raz oduci od dudla a ze nikomu a nicomu sa tym neublizuje,takze nemusi stresovat. Nic viac a nic menej. Lebo temy nas maly ma este plienky,chce byt v kkciku, neviem ho odstavit, neprespi celu noc,take trochu smiesne uz. Lebo pokial je dieta zdrave,tak vsetko bude ako ma byt aj bez hysterie a stresu....

bubinko1506
27. feb 2018

Moji budu mat 17 mesiacov a dudku maju iba na spanok, ci uz v kociku, v aute alebo v noci. Jedna dudka v ustach a druha v ruke. Dudky planujem zrusit na dovolenke, ked "nahodou" spadnu do mora a dalsie zabudneme na pumpe😂

blabla195
27. feb 2018

@skumavka moje obe deti vylucne dojcene, po odstaveni uz ziadne mlieko nechceli a dudlovi zavislaci. Takze u nas neplati, ze dojcenie nezaujem o cumel a ani to nesposobovalo ziadne problemy s kojenim, ako zvyknu strasit ☺

ajsha123
27. feb 2018

@skumavka nasich som kojila vsetkych a az na 1 dieťa všetci boli dudlovi.