Ako riešiť dvojitú výchovu, kde biootec totálne sabotuje komplet všetko a má to negatívny vplyv na dieťa?
Mam dobru kamaratku, co toto riesi dokola tri roky od rozvodu... co pomohlo jej
- prestat sa snazit zmenit EX, pretoze na to uz nema dosah
- nehovorit doma o ockovi, proste sa sustredit na kazdodenny rezim a rutinu v novej realite bez neho
- doma mame taketo pravidla a tie platia a JE V PORIADKU, ze u ocka je to inak
- robit to najlepsie ako vies a akceptovat, ze dokonale to proste nebude, rozchod zanecha stopy.
Pre nu je jeho sposob vychovy blby a naopak aj pre neho to, co dovoli detom ona (ona ma skor volnejsiu vychovu s minimom pravidiel, volnym stravovanim, volnou vecierkou atp a otec ide rezim)... deti si to vedia vyclenit a pochopit, ze tu tak a tam hentak, len to chcelo cas.
Drzim palce a nesnazte sa ist na noze... dobre vies, preco ste sa rozisli, to sa zrkadli aj vo vychove... ale aj tak spolu najblizsich dvadsat rokov musite vychadzat a pravdepodobne na svadbe vasho dietata budete sediet pri jednom stole. Takze tak no...
Ako sa to dá riešiť? Nijak. Len vysvetľovať dieťaťu, že tam je u otca a čo mu dovolí, nech mu dovolí, doma máte svoje pravidlá. Čím bude staršie, tým to bude horšie. Tak z vlastnej skúsenosti to vysvetliť čím skôr.
U nás to isté. Doma zakážeme mobil, ide tam, on dovolí. Doma musí upratovať, ide tam, on dobre že jej zadok neutiera. Potom sa doma hádame, lebo tam nemusí a tu je "otrok". On jej pripravuje do školy veci, ja chcem, aby bola zodpovedná sama za seba. Atď. Už neriešim. Má 12rokov, trieska s ňou puberta. Ale keby som vedela, že to tak bude, nedovolím neobmedzený styk, ale budem trvať na dvoch víkendoch v mesiaci. A za ten čas "by si oddýchla" od pravidiel. 🤣
Cim viac budes “bojovat”, tym to bude horsie. Nastav sa inak a respektuj vychovu toho druheho (pokial to neovplyvnuje nejakym sposobom zdravie - ale nie v zmysle on mu dovoli hranolky a ja nie). Ty ocakavas, ze bude aplikovat tvoju vychovu a takto to nefunguje🤗 dostala si super tipy vyssie 🙂
no, tam toho veľa nenarobíš...každý máme svoju predstavu o výchove a ty ho nemôžeš nútiť aby sa držal tej tvojej.....
bolo by vhodné uviesť príklady, negatívny môže byť pre niekoho pozitívny.