Dvojitá výchova

17. máj 2023

Ako riešiť dvojitú výchovu, kde biootec totálne sabotuje komplet všetko a má to negatívny vplyv na dieťa?

mondolina
17. máj 2023

bolo by vhodné uviesť príklady, negatívny môže byť pre niekoho pozitívny.

anjelicek26
17. máj 2023

Mam dobru kamaratku, co toto riesi dokola tri roky od rozvodu... co pomohlo jej

- prestat sa snazit zmenit EX, pretoze na to uz nema dosah
- nehovorit doma o ockovi, proste sa sustredit na kazdodenny rezim a rutinu v novej realite bez neho
- doma mame taketo pravidla a tie platia a JE V PORIADKU, ze u ocka je to inak
- robit to najlepsie ako vies a akceptovat, ze dokonale to proste nebude, rozchod zanecha stopy.

Pre nu je jeho sposob vychovy blby a naopak aj pre neho to, co dovoli detom ona (ona ma skor volnejsiu vychovu s minimom pravidiel, volnym stravovanim, volnou vecierkou atp a otec ide rezim)... deti si to vedia vyclenit a pochopit, ze tu tak a tam hentak, len to chcelo cas.

Drzim palce a nesnazte sa ist na noze... dobre vies, preco ste sa rozisli, to sa zrkadli aj vo vychove... ale aj tak spolu najblizsich dvadsat rokov musite vychadzat a pravdepodobne na svadbe vasho dietata budete sediet pri jednom stole. Takze tak no...

tosomja
17. máj 2023

Ako sa to dá riešiť? Nijak. Len vysvetľovať dieťaťu, že tam je u otca a čo mu dovolí, nech mu dovolí, doma máte svoje pravidlá. Čím bude staršie, tým to bude horšie. Tak z vlastnej skúsenosti to vysvetliť čím skôr.
U nás to isté. Doma zakážeme mobil, ide tam, on dovolí. Doma musí upratovať, ide tam, on dobre že jej zadok neutiera. Potom sa doma hádame, lebo tam nemusí a tu je "otrok". On jej pripravuje do školy veci, ja chcem, aby bola zodpovedná sama za seba. Atď. Už neriešim. Má 12rokov, trieska s ňou puberta. Ale keby som vedela, že to tak bude, nedovolím neobmedzený styk, ale budem trvať na dvoch víkendoch v mesiaci. A za ten čas "by si oddýchla" od pravidiel. 🤣

zuza265
17. máj 2023

Cim viac budes “bojovat”, tym to bude horsie. Nastav sa inak a respektuj vychovu toho druheho (pokial to neovplyvnuje nejakym sposobom zdravie - ale nie v zmysle on mu dovoli hranolky a ja nie). Ty ocakavas, ze bude aplikovat tvoju vychovu a takto to nefunguje🤗 dostala si super tipy vyssie 🙂

mogaa
17. máj 2023

no, tam toho veľa nenarobíš...každý máme svoju predstavu o výchove a ty ho nemôžeš nútiť aby sa držal tej tvojej.....