Dovolíte svojim jeden a pol ročným deťom pozerať rozprávky?
Nie, v tomto veku pozrel dve pesnicky od Mira Jarosa za den. Az od dvoch rokov som dovolila nejaku kratku, max. 10min rozpravku 2x denne (po zobudeni).
Keď pozerá staršia sestra, občas sa zahladi aj on, vtedy ho nechám, aj tak vydrží len chvíľočku. Cielene jemu ale nepúšťam žiadne obrazovky, iba pesničky na počúvanie.
Áno dovolím ale aj tak ho to nezaujíma. Starší zase v takom veku by vydržal čumet na rozprávky aj hodiny kedy sme to nezatrhli. Podľa mňa netreba to hrotit, že nemôžeš pozerať vôbec (napr. niektoré deti sa pri tom ukľudnuju) ale ani sa im nesmie nechať voľná ruka aby pri tv nestrávili veľa času. Takže za mňa áno ale obmedzene.
Pozreme kazdy vecer vecernicek, velmi sa na to tesi..
Ano, s mierou.
Jasnee moj furt pozera telku. Neviem ako inak by som si porobila co potrebujem. To iste jeho sesternica. A sme tu. Takze za mna pohoda
Ja som nikdy neriesila tv nam tv ide od rana do vecera rozprávky kedze na jojke ale markíze idu aj zle reklamy.....takze u nas idu stale rozprávky ma 4.5r a nie je zavisla na tv kedze pri tv sa hraje alebo ide do izby sa hrat sama..... robi bezne veci kedze telku berie ako beznu vec nie jak ine deti ktore maju obmedzenia ako svagrinin ze on do 2 ci 3r nemohol.pozerat tv u svokry sa nevedel nabažiť pretože vedel.ze tv tam idu stale.....my tv mame vlastne namiesto radia ktore nemame doma ;)
Nie.
Jasné,že ano
Nie. Az starsie zacali. No uz su 3. Takze sa stane,ze uvidi cosi aj najmladsi...ale nezaujima ho to nejak..hra sa inac. Starsim pustam najma,ked som sama s nimi a uspavam najmensie.. Niekedy boli bez ale mam strach,co ak sa nieco stane...tak radsej im ma 15 az 30min pustim rozpravky.
Maly ma 15 mesiacov, jemu ked sme sami nepustam, ale ked je doma aj 4 rocna, rozpravky alebo pesnicky idu. Maly ich moc nevnima. Obcas sa zapozera na nieco a ide dalej
Áno
myslim, ze 1,5r ju to velmi nezaujimalo, ale neskor isla na tie spievankovo/jaros a robila si svoje veci.. a madarskou rozpravkou susu zacala (velmi pekna, babkova)... nedovolila som jej dost dlho pozerat tie blbosti v telke - ublikane, uskriekane, hyperaktivne rozpravky, skor take kludne. Potom isli rozne, mickeyho club, krtko a disneyovky, ked bola chora pozeravala bambiho ale teda to chvilu a zadrichmala... neskor 4-5rocna klasika Elza a spol, merida napr. bola "strasidelna"este.. potom ako predskolacka/skolacka a teraz si uz zapne sem tam, ale do dnes neberie telku ako nieco super dolezite. Skor si robime filmove vecery/dni... pozrieme si spolu nieco. Serial, film... Moja mala svoje radio, to strasne dlho fungovala na tom, pustala si rozpravky z CDcka...:D Hadam od jej roka to islo v kuse az kym do skoly nesla.
Nie
Nie, staršia má 3 roky a rozprávku ešte nevidela, vôbec ju to nebaví (aj keď už som jej aj chcela nejakú pustiť, aspoň 5min), max 2-3 pesničky. Ale ak pustíš na par minut s rozumom, nič sa nestane 😉
Nie
No nie, zalepím jej oči, aby náhodou nejakú v telke, keď pozerajú aj ostatné staršie deti, nezazrela 😃 Dovolím jej pozrieť sa na rozprávku, prečo by som jej to mala zakázať?
môj telku v tomto veku neznášal, ani rádio nesmelo byť zapnuté, čiže ja by asi aj dovolila, ale on nechcel
mam 2 rocnu, telku nepozera
Nie, mam jedno dieta a TV vypnutu cely den, cize to nepozna este. Ale urcite je to o nastaveni z domu, nasi nam telku dlho nedovolili😃a ja rovnako chcem traumatizovat avoje dieta. Ale muz si pusti vecer spravy a decko vyvaluje oci, kym ho odtial nevezmem, asi na to nieco bude
keď som mala dieťa v tom veku, tak sme vôbec počas dňa nezapínali TV, na čo?
Ja dovolím. Keď je starší doma zo škôlky a nemôžeme ísť von, tak pozerajú spolu. Neviem to inak urobiť, aby jeden mohol, druhý nie...
Cielene 1.5 ročnej nie.
Nie... aj tak mi pri tom nevydrzi, nezaujima ju to, chvalabohu. 4.5rocna by uz na to kukala, ale nepustam to ani tej. Ano, ziskala by som 2 hodiny kludu, ale je jak zhypnotizovana, nadrogovana... nervozna, ked jej to vypnem... nechapem, co jej to akoze dava, co to rozvija.
Áno, môže sa pozerať, ake vydrží max desať minút. Druhá dcéra by vydržala aj pol dňa
Ja len keď dávam papat
Rozpravky ho v tom veku absolutne nezaujimali.
@basska_b presne 😉
Nie…nemyslim si ze je OK ucit deti na telku odmalicka.
moja ma 3 a pol, teraz uz vydrzi dopozerat v pohode celu, ale ked bola v takom veku ako hovoris, tak som jej dovolila, len ju az tak nebavili, zakazdym iba na chvilku.