Ahojte😞Baby poradte, mam 2,5 rocnu dcerku, perfektna doteraz, spavala u nasich, u svokrovcov, s hovikym s rodiny vpohode aj par hodin bola, zaspavala sama, aj spala sama v izbičke. Mame aj 9 mesacnu dcerku, napadlo ma ci nezacala teraz ziarlit ale skor mi to pripada ako strach. No velke cirkusy u nas, nezaspi sama, nespi sama, nechce snikym zostat, iba s muzom a so mnou😳Poradte... Je to uz trvale alebo dočasne?
ma svoje potreby, tak jej ich splnte. Doteraz bola sama, tak je doprajte vasu blizkost aspon teraz.
Cíti sa odstrcena, mali sme podobný problém presťahovali sme dcérke posteľ naspäť k nám a spí celú noc, keď spala sama v izbe tak som tam behala aj 3x za noc.
@lia105 určite to nie je trvalé, nenúťte ju spať samú v izbe, ak nechce. Alebo dajte do detskej izby aj mladšiu, môže sa stať, že začne žiarliť až teraz, že si to viac uvedomuje, keď sa mladšia narodila, bola ešte maličká. Ak to ide, tak ju ani u nikoho nenechávajte, dajte tomu pár mesiacov voľný priebeh. Môj syn nechcel byť u nikoho a s nikým od malička, porátam na prstoch rúk, koľko krát bol u babky (myslím jednu jedinú noc) do šesť rokov a ešte mi nejaké prsty ostanú 😉 . Rešpektovali sme to, je z neho normálny mladý muž, od 15 rokov bol na internáte, od 20 v zahraničí, netreba to lámať cez koleno, každé dieťa je iné. Niekedy to spustí narodenie súrodenca, niekedy nevinná poznámka, ktorú si ty ani nemusela počuť, niekedy výjav v rozprávke, ktorú dieťa berie vážne, lebo ešte nerozlišuje medzi fikciou a skutočnosťou.
@lia105 syn mal v tom veku nočné mory, budil sa s plačom a nevedel zaspať. bál sa ked v dome niečo bucho, hociaký zvuk v dialke (v dome, vonku nie) a utekal kumne že čo to je. Zakázala som všetkým aby ho aj vrámci hry prestali plašiť..ako "bu" ..a po pár týždnoch bol v poriadku. teraz sa zase bojí príšer :D ale to je vrámci rozvíjania predstavivosti..to tiež prejde 🙂 len ak sa bude báť, nevysmievaj sa jej, že , povedz že jej veríš a buď chvílu snou
Ahoj pred casom som tu pisala v i ej diskusii nieco podobne ja mam termin zac.sept.syncek ma teraz 3r.mesiac pred jeho narodkai zacalo to co pises...plac zle zaspavanie nemozem ist ani do obchodu maly predtym aj tyzden u nasich teraz nic place a nechce ani deti ..no hroza ale uz to pomaly ustava dopraj jej vela lasky nic ine nepomoze.uvidis ze sa to vrati pomaly do normalu.hlavne trpezlivost.
Dakujem vam zienky, ste ma v podstate utvrdili v tom co som si myslela.... Len sa bojim aby to nebolo trvale... Ovela tazsie je na to si zvyknut, ked dieta take predtym nebolo ako ked je babo take odmala😞 A proste mam stress z toho co ma v hlavičke a ako jej mam pomoct
@lia105 viem presne co myslis nas caka o mesiac jednak surodenec ale aj skolka neboj tiez mi behaju myslienky co ako bude ale myslim pozitivne ze to bude zas dobre lebo by ma drblo inak😂😂😂
@orieska325 veru aj my skolka😱Bude tio zaujmave... Uvidime...no doteraz to bolo super dve deti ale teraz sa citim obcas ze to nezvladam
Trvale to urcite nie je. Mozno to je len teraz nejake docasne obdobie, neboj sa 🙂 deti sa menia vekom. Kamaratkin syn tiez z nicoho nemal strach a ked mal asi 6 rokov tak zacal mat strach zo vsetkeho. Bal sa ich po tme do izby. Bal sa ist sam co i len na dvor. Trvalo to asi pol roka a potom bol zas ako predtym 🙂 odvazny Tomasko.