Dokedy ste nechali nech veria vaše deti na Ježiška?

23. nov 2024
iwesska
23. nov 2024

Pokial na to same neprisli same - cca v 10r.

katkaseiner
23. nov 2024

Dcera sa to dozvedela ked mala 8 rokov tesne po vianociach a syn ma 9 a este veri. Neberieme im tuto vieru, aj tak sa to dozvedia a potom to vysvetlime.

autor
23. nov 2024

Ja mám neterku, chodí už do školy. A jeden spolužiak jej povedal, že proste jezisko neexistuje, že kupujú darčeky rodičia. Má 8 rokov. Trošku som ju lutovala, taká smutna bola z toho. Ale rodičia jej vysvetlili, že nehovoril “pravdu”. Tak ešte tieto posledné Vianoce bude veriť 😁

radacak
23. nov 2024

Kým na to sama neprišla ..v 10 rokoch už bola na pochybách ale ešte ,,verila,,potom už vedela ako to je
A verím že mladšia bude minimálne tak dlho veriť ako staršia

vanilka7777
23. nov 2024

Nikdy sme si nevymyslali klamstva o Jeziskovi, nevidim v tom zmysel, Vianoce su u nas o rodine,carovne si ich vieme urobit aj bez falosneho jeziska,darceky su len taky bonus, nie prava podstata. A v tomto sme nasu dcerku viedli od malicka.

earlgrey
23. nov 2024

@vanilka7777 To isté u nás doma.

sense
23. nov 2024

Do 10r kedy sa opýtala ako to je, keď deti v škole vraveli.
A potom sa pýtala keď to robís rodičia ako je možné že je pod stromčekom pár darčekov a keď sa vrátime d prechádzky tak ich je tam veľa. Tak som jej povedala že to je čaro vianoc a každý to má inak , niekto verí na Ježiška, niekto Ježiška ani nemá.
Doteraz písala list Ježiškovi a ten jej odpísal a jej list "záhadne" zmizol. Tento rok napísala zoznam želaní cca 18 veci čo by ju potešilo s dodatkom že nemusí dostať všetko

petamich
23. nov 2024

my nie sme veriaca rodina a napriek tomu u náš darčeky Ježiško nosí a nosil ich aj keď sme boli my s bratom deti, pre mňa osobne to má väčšie čaro a nie nie je to o darčekoch, takže rovnako ako naši, tak aj my necháme dieťa veriť, kým na to sám nepríde :D

klarissa25
23. nov 2024

Malý nikdy neveril na Ježiška. Hneď sme mu povedali ako to je.

luliu
23. nov 2024

Za mňa spravili chybu, lebo ju oklamali, to si bude pamätať......

lauriik
23. nov 2024

Som prekvapena ako dlho ine deti veria 😳 Nasa v 6r uz vedela. Prisla s tym zo skolky a uz sme ju nechceli dalej klamat a presviedcat, ze to tak neni 🤷🏼‍♀️

earlgrey
23. nov 2024

@lauriik a ako to vzala? že bola klamaná? len čisto zo zvedavosti

jullyeverest
23. nov 2024

Rodičia čo povedali že spolužiak klame zhoria v pekle za dvojité klamstvo. Chúďa dieťa. 🙈 Veď už je dosť staré na to aby mu to mohli normálne vysvetliť.

autor
23. nov 2024

@jullyeverest ja sa nestaram. Veď oni sú jej rodičia nie ja.

sulavikova
23. nov 2024

Aj u nás sa našli vychytralci už v škôlke. Synovi sme vtedy vysvetlili, že Ježiško nosí darčeky poslušným deťom a tým ostatným, aby nerevali pod stromčekom kupujú darčeky rodičia…

earlgrey
23. nov 2024

@sulavikova a tým ostatným, aby nerevali? nepochopila som...

lauriik
23. nov 2024

@earlgrey vobec nebola sklamana. Prisla a zacala sa vypytovat. My sme chvilku mlzili a potom stale opakovala, ze chce vediet pravdu tak sme jej to normalne povedali. A potom zostala spokojna 😂

sulavikova
23. nov 2024

@earlgrey kupujú rodičia

earlgrey
23. nov 2024

@lauriik To je super 🙂

earlgrey
23. nov 2024

@sulavikova Jaaaj 🙂 už to dáva zmysel 🙂

lauriik
23. nov 2024

@sulavikova tak to mi pride teda zvratene hovorit, ze deti ktore neveria na jeziska su vlastne neposlusne 😏

magdalenal
23. nov 2024

My sme veriaci, nie fanaticky, ani 'papierovo' 🙂
Dcera mala na jar 8 - od mala ucime ze najvacsi dar na vianoce je Jezisko, ktory sa narodil, vidi ho v jaslickach pod stromcekom a s nim aj darceky, tak to tak brala ako.mala ze darceky nosi jezisko... minuly rok sme jej uz zacali vysvetlovat, ze sa ucime.od Jeziska robit si navzajom radost a darceky si pod stromcek davame aj samy, ze sa 'hrame' na Jeziska a tak ako on nam dava dary (cim je starsia tym viac chape ze nie tie hmotne), tak aj mysi ich davame.... nema teda problem prijat ze v skole deti hovoria ze si darceky kupuju a zaroven v nej ostava to 'tajomne'. Neklameme jej, len postupne ako sama vnima a chape, jej odkryvame pravdu.

luliu
23. nov 2024

@sulavikova to naozaj? Za mňa choré a hanba písať verejne .....

marca12
23. nov 2024

@lauriik poznam taku pani ucitelku,ktora svojmu dietatu povedala,ze chudobnym detom nosi jezisko a tym,ktori na to maju,kupuju rodicia darceky. 🤦

earlgrey
23. nov 2024

@marca12 Hej a ja zase som v škôlke od učitelky počula hovoriť deťom, že ak budú neposlušné, Ježiško im nič nedonesie...a tým deťom aj tak rodičia kúpia darčeky a potom si myslí, že môže byť aj naďalej neposlušné...načo to je dobre? 🤔

nikha2809
23. nov 2024

Dcéra má 8 asi pred mesiacom som jej povedala ako to je, keď sa pýtala, lebo deti v škole hovorili...nebola sklamaná práveže sa teraz teší, pomáhala vybrať darčeky pre mladšieho brata a pre nás začala vyrábať ♥️

gaborka28
23. nov 2024

Dovtedy, kým neprišiel zo školy s tým, že spolužiačka tvrdí, že darčeky nosia rodičia, lebo ich našla v skrini. Ale oni jej tvrdia, že to isto neboli darčeky, lebo tie nosí ježiško. A tak v škole plakala, že ju rodičia klamú. Bolo to dva týždne pred vianocami a bolo mi to aj ľúto, ale tak s tým sa musí rátať. To mal 9 rokov, mladší čerstvých 7. Tak sme to vzali už “dvojmo”, vysvetlili sme si, že to tak je, že aj keď môžu mať pocit, že sme ich oklamali, je to určitá tradícia, ktorá Vianoce u malých detí robí kúzelnejšie. Že aj to, že sa “hráme” na Ježiška, symbolizuje, že dávame dar iným ako on nám - napr to zdravie, možnosť pracovať... Rovnako ako sme každoročne napr spolu chystali darčeky pre seniorov aj malé detičky bez toho, aby vedeli, od koho sú. Že vlastne sme boli pomocníkmi, ktorí urobia niekomu pekné Vianoce. A že teraz keď už to vedia, môžu sa pridať k tomu, aby aj oni niekoho potešili, lebo o tom sú Vianoce. Vôbec neboli sklamaní, práveže hneď išli kresliť obrázky babke a dedkovi pod stromček. A aj teraz už riešia vlastné darčeky. Kúzlo Vianoc ostalo zachované, pretože od malička zdôrazňujeme, že Vianoce sú o niečom inom a darčeky sú len bonus.

7miriam77
23. nov 2024

Minulý rok som išla s pravdou von, pretože už mi dávala zvláštne otázky 🤣a asi to vedela zo školy, len nechcela mňa sklamať 🤣. Takze vo 8 rokoch

stanulienkat
23. nov 2024

Nikdy sme to neriesili, nie sme veriaci. Uz v skolke jej to povefsli deti. Nebola smutna. Nemala byt z coho smutna. Mne sa zda chore, ze veria 12 rocne a starsie deti.

jamidea
23. nov 2024

Moj 8apol, to ma v hlave tak, ze veri, strasne sa tesi kedy asi pride, pripravuje mu mlieko k oknu na vypitie ( ja ho dopoly vypijem, vyejem), pise mu, no zaroven eviduje, ked kupim nieco a poviem, ze to je darcek pre otca, brata, sestru... neriesime to.
(Jedine co som s nim poriesila hnedna zaciatku, je nejaka trapna zubkova vila, majngot, kto takto oblbuje deti? )