V stredu dcéra spadla z bicykla. Plakala, nevedela sa postaviť, sťažovala sa na nohu. Utekali sme na pohotovosť. Rtg nič neukázal. Lekár nariadil kľudový režim. Ráno zabudla, že jej niečo bolo a behala, skákala ako by nič. Povedali sme si, že je to riadna herečka. Možno ju naozaj bolela....
Teraz (o 8 večer) sa šmykla na poslednom schode. Plakala, ale normálne chodila, vravela, že sa len zľakla a nič ju nebolí. Pri zaspavani 2h cirkus, ako sa nemôže pohnúť. Vraj ju mam pretočiť na brucho ja, lebo sama nemôže. Nedokáže s nohou ani pohnúť, ani ju ohnuť v kolene, ani nám to nedovolí.
No na pohotovosť znovu nejdeme. Naozaj nevieme, či jej to máme veriť, alebo zistila, že to bolo vtedy zaujímavé??? Bol to pád na zadok, trochu ju vytocilo, skončila na chrbte. Mohla si niečo natiahnuť? Zlomené urcite nič nemá. Žiadna modriny. Nič. Čo si máme o tom myslieť?
@pribinak ja som jej namastila zázračný krém a potom tú nohu vedela pokrčiť, aj mi ju dovolila dvihnuť, ale keď zaspavala a chcela sa otočiť, spustila strašný plač, že ju to boli a nemôže sa hýbať.
@pribinak áno, boli ju aj v spánku. Pokrcila som ju, ale zo spánku skrikla túto nozku nie.
Vezmi ju zajtra rano k lekarovi.
Nesimuluje.rano ju opatrne berte k dr...nie som laik.
Keby v noci plakala dajte nurofen sirup
@janinah ďakujem. Prosím, čo sa jej mohlo stať???
Urcite nesimuluje. To mozno ca. 6rocne vedia klamat. Niektore deti su citlivejsie na bolest, ine zatnu zuby a idu. Niektore ju vedia lepsie popisat, ine nie. Urobia RTG a budete si na cistom
@basska_b druhé rtg behom týždňa... naozaj nie som nadšená...
Skús ju poštekliť a uvidíš či s ňou pohne. Nech to dobre dopadne
Ak boli aj v spánku, tak určite k dr.
Už si neciti obe nohy. Ráno sa zobudila v tej istej polohe ako zaspala. Už sme na ceste.
Držte palce 😭
Držím palce, nech je všetko v poriadku 🍀🍀🍀
autorka tak radšej párkrát zbytočne (to žiarenie nie je až tak nebezpečné , ako možno ten úraz), ako raz neskoro. Držím palce, Daj potom vedieť ako ste dopadli. Dúfam, že nič vážne
drzim prsty aby to bolo ok...
Náš malý keď mal cca 3 roky tak s kamarátmi skákali do jamy a po hŕbe hliny. Nejako zle došlapol. Ale v ten deň behal skákal šalil sa do večera ako nič. Ráno ku mne zrazu prišiel po štyroch, nevedel vôbec chodiť. Preľakla som sa leteli sme na chitu. Záver - vyvrtnutý členok - večer nebolel lebo ešte nestiho opuchnúť ako sa dostal do kľudu a opuchol nastala o to väčšia bolesť.
Minuel zas spadol na ruku. Fňukal že ho pobolieva ale hýbal s ňou aj s prstami. Vravím si zlomené to asi nieje keď rukou hýbe len bolí. Nedalo mi to ale šli sme na urgent a bum zlomene dve kosti v ruke.
Vtedy mi povedal pán z RTG že ak je zlý pád alebo sa dieťa sťažuej radšej stále prísť sa ukázať ako to riešiť neskôr dodatočne,
moja je heeeerecka uz od mala ... videla ze ked sa jej nieco stalo hned sa ku nej bezalo a lutovalo sa .. a tak to vyuzivala..az sme prestali a teraz je naozaj problem zistit kedy ju naozaj daco boli a kedy nie... napr uz som par x letela do skoly ze ju boli brucho a ked som po nu prisla bola vysmata a nic jej nebolo ...
Ďakujem dievčatá
Kiežby to bol ,,len" členok
Podľa toho, čo píšeš, si mylsim, že nesimuluje, tiež by som ju na tvojim mieste vzala pozrieť lekárovi.
A celkovo k otázke, či vie 3r dieťa simulovať, tak moja má 2 a pol roka a je neskutočná herečka a často simuluje (bolesť lakťa, nohy, bruška, očka a reálne ju nič nebolo).
To nie je herectvo...to je emocia. :D Strach. Bolest. Ulak.
Simulovat dokáže aj menšie dieťa. Ja mám doma takého komedianta, že až 🤦 a to je mladší ako tvoja. Ale čo sa úrazov týka tak to nikdy nevieš na isto, či to dieťa len hrá, preháňa, vymýšľa si alebo je to vážnejšie. V takýchto prípadoch by som bola opatrnejšia a keď sa ti niečo nezdá tak radšej zbytočne k lekárovi ako niečo zanedbať.
Dúfam že dobre dopadnete...
Kedze mam doma 2 oskarove herecky, je obcas naozaj tazke, niekedy az nemozne zistit kedy ozaj hovoria pravdu, a moze tp byt vazne, a kedy len simuluju. Lebo teda su schopne podat tak presvedcive herecke vykony, ze az.
Ked sa da, riesim hned, napr. to overenie hybnosti nozky, ak nie, pofukam, pomojkam, a pockam nez zaspia (alebo sa venuju inej cinnosti, napr. hre, su zaujate kreslenim, a podobne, tak nenapadne posteklim, alebo jemne stlacim a pod. a podla reakcie sa zariadim) a potom v spanku skusam znovu. Keby to ozaj bolelo, a bok tam problem, tak sa zobudi na bolest, alebo cokolvek. Ked spokojne chrapu dalej, tak je jasne, ze to bol len dalsi oskarovy vykon.
Ale pokial sa ozaj za celu noc ani nepohla, je to podozrive, nase sa mrvia a vrtia jak vrtule v spanku. To bych ju asi ozaj preventivne zobrala dr. Radsej 10x zbytocne, jak 1x a neskoro.
Dakujem všetkým za podporu. Možno neuverite, sama neviem čomu veriť, ale naozaj to vyzerá na kvalitný herecký výkon. Sanitka s majákom nás vzala, slečna si celú cestu užívala. Rtg jej robili komplet chrbtice, panvy, kosti... nič nenašli. Žiaden opuch, žiadna modrina. Obviazali jej tú nohu, s ktorou vôbec nepohla. Uzavreli to s tým, že zrejme zápal kĺbov. Po chorobe je to vraj bežné a malo by to prejsť do 3dni.
Hneď ako sme prišli domov, zrazu noha, ktorú nevedela ani dvíhať, pekne si ju ohla, momentálne s ňou poklopkava do rytmu pesničky.... tak ako sme sa jej nemohli ani dotknúť, zrazu sa zdá byť úplne v pohode. Akurát kvôli tej obviazanej nohe nemôže skúšať chidit, ani nám to neodporúčali.
Naozaj to vyzeralo, že ma niečo s panvou, ale zrazu jej nič nie je.
Ženy ja som tu zakladala tému asi pred týždňom o tom, že moja dcéra má neuveriteľnú fantáziu a veľmi si vymýšľa. Má 3r, a ja už naozaj začínam pochybovať, že je to všetko v norme. Budúca herečka? (Či politička???!!!)
@elizabet173 ukludni sa. Nevedela hýbať s nohami. Samozrejme, že sme volali rýchlu. Už po telefóne nám zakázali s ňou hýbať a počkať na zdravotníkov. Co sme vedeli čo s ňou je? Či nemá poškodenú miechy a pod?!
@elizabet173 no uzije si do konca týždňa, neboj
@elizabet173 ona sa ráno zobudila a nevedela sa hýbať.... samozrejme, že vtedy nesmieš hýbať s človekom, či je to dospelý alebo dieťa s fantáziou.... Reagovala by som úplne rovnako ako autorka.... Niektoré zranenia sa môžu prejaviť neskôr po úraze....nikdy nevieš....
Počkať kým zaspí a potom v spánku skúsiť hybnost nožičky